Ce este astrologia magica

"Ai un destin si un scop pentru care ai venit si pe care nimeni altcineva nu le poate implini... ai facut o calatorie unica care de-a lungul ei te-a inzestrat cu toate acele instrumente care sa te ajute s-o duci la bun sfarsit." ― Mandy Hale, The Single Woman: Life, Love, and a Dash of Sass

In mod normal ar trebui sa incep cu fraza ,,inca din cele mai multe timpuri oamenii au intrat in contact cu astrologia magica…”. Insa, de aceasta data, as incepe articolul prin a-ti povesti ca astrologia si magia si-au intersectat de nenumarate ori drumurile. Din pacate, insa, de teama represaliilor religioase, cei care practicau ritualurile au ales sa evite sa foloseasca termenul ,,magie”.

Din punct de vedere al istoriei, primele consemnari despre astrologie au aparut cu 3000 de ani in urma, in Mesopotamia. Atunci, au fost identificate 5 planete principale, care, impreuna cu Soarele si Luna au alcatuit sistemul celor sapte planete primordiale, mai exact:  Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn. Tot atunci, babilonienii, au introdus conceptul de ,,Zodiac”.

Ce este Zodiacul

zodiac

Vizualizeaza bolta cereasca ca fiind o elipsa gigantica, impartita in 12 segmente sau sectoare, strabatuta continuu de Soare si de restul planetelor. Zodiacul reprezinta segmentele prin care trec Soarele, Luna  si Planetele,  in miscarea lor pe bolta cereasca. Au fost astfel selectate 12 constelatii, strabatute consecutiv  de Soare in cele 12 luni ale anului.

In vechime, oamenii duceau o lupta continua pentru supravietuire. Imagineaza-ti ca acum exista in multe cazuri servicii sociale care iti sigura un bol cu supa, in caz de vreme rea exista adaposturi pentru persoane fara locuinta, si, indiferent cat de dramatica ar fi situatia ta, legile forteaza spitalele si medicii sa iti asigure asistenta medicala. Intr-un fel sau altul, daca alegi sa nu muncesti, vei gasi intotdeauna o solutie pentru a-ti potoli foamea, setea sau a gasi sprijin medical.

Oamenii trebuiau sa isi asigure singuri minimul de subsistenta, iar cei care nu reuseau erau lasati sa moara, de multe ori chiar pe marginea drumului. Lupta pentru supravietuire era subiectul principal, asa incat oamenii au fost fortati de imprejurari sa isi dezvolte cele cinci simturi si  sa traiasca in alerta. In acei ani, expectanta de viata era in jur de 35-40 de ani, la 50 de ani fiind considerat o persoana venerabila si norocoasa ca a trait atat.

Iata de ce orice informatie suplimentara oferita de natura era bine-venita si oamenii au invatat sa fie atenti la semne, energii si sa se deschida informatiilor subtile.

Astfel, am observat ca cei nascuti in anumite perioade ale anului aveau un anumit comportament: unii agitati, altii relaxati, unii asertivi, altii timizi sau introvertiti. Au observat ca in momentul deplasarii pe bolta cereasca a planetelor se produceau anumite evenimente. Au mai observat ca in anumite perioade ale anului ( echinotii, solstitii) puteau realiza anumite ritualuri de venerare, reusind sa ,,capteze” energiile celeste si sa le materializeze pe pamant, cu anumite consecinte. Astfel, s-a creat o legatura intre ritual-magie si temporizarea lor, calculele pentru cel mai bun moment pentru realizarea unui ritual revenind astrologilor. ( mai multe despre ritual-magie facem link catre celalalt articol).

Astrologia magica (AstroMagia), o incercare de definitie

Din aceasta interdependenta ritual-magie-astrologie a luat nastere astromagia, care, pe de o parte venereaza ciclurile naturii, energiile manifestate de elementele primordiale ( apa, aer, foc, pamant) si care ofera informatii despre modul in care energiile celeste pot fi captate si transmutate pe pamant, spre binele oamenilor.

Odata cu aparitia in Europa a Inchizitiei, care a reprezentat un moment de umbra profunda si stagnare in evolutia umanitatii, astrologii specializati in AstroMagie au preferat sa intre intr-un con de umbra. Unii au ales sa se deghizeze in alchimisti, insa riscurile sa fie descoperiti, torturati si apoi ucisi erau mult prea mari, asa incat, incetul cu incetul multe dintre informatii au cazut in uitare sau au fost pierdute.

Din fericire am depasit de mult epoca Evului Mediu, iar in goana noastra dupa evolutie tehnologica cu totii resimtim o profunda alienare. Ne petrecem tot mai mult timp stand in fata unui calculator, in timp ce profund, cautam sa ne reintegram in natura sau sa gasim latura umana din noi. Acum este momentul perfect sa ne reamintim identitatea umana, sa intelegem ca facem parte dintr-un mare intreg, ca natura este alaturi de noi si ne sustine in tot ceea ce facem. Singura conditie este sa accesam parghiile energiei naturii si energiei planetelor pentru a ne bucura de tot ceea ce ne dorim bun in viata.

Din acest motiv doresc sa incerc sa promovez cat mai mult aceasta ramura minunata a astrologiei, numita ,,Astrologia Magica” si sa explic celor care urmaresc articolele mele ca fiecare dintre noi are potentialul infinit de a-si crea viata, de a-si alege destinul, de a rectifica erorile si de a se bucura de toate lucrurile frumoase pe care viata le poate oferi.

Recomandari

De-a lungul timpului, multe dintre articolele sau editorialele publicate se incadrau in aceasta sfera de interes astrologic, dar fara a fi precizat. Asadar, ai mai jos cateva dintre cele mai recente si importante articole legate de astromagie: