Cele 4 porti ale puterii si Luna Plina

Recent afirmam in incheierea articolului Constantin cel Mare si simbolismul solar afirmam ca intre Mudra, Constantin ce Mare si Luna Plina de pe 21 mai 2016 exista un numitor comun dat de Soare si valentele acestuia, iar acesta face ca sarbatoare Sfintilor Imparati Constantin si Elena sa fie cu totul extrem de speciala.

Desi pe 21 mai 2016 Luna Plina intalneste ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, asa cum este ea marcata in calendarul crestin-ortodox.  Astrograma acestei zile dezvaluie prezenta unui Soare puternic, plenar si care in conexiune cu Luna, planeta emotiilor, ne ajuta sa ne gasim sensul si echilibrul in viata.

Soarele plurivalent

Soarele, sursa vietii, este un element definitoriu si un simbol prezent in absolut toate religiile lumii. In religiile budista si hindusa, Mudra Varada (pozitionarea mainii inspre sus cu degetele lipite) simbolizeaza energia vitala solara care se scurge in noi zi de zi pentru a ne activa pozitiv.

In religia iudaica, Birkat Hachama (“Binecuvantarea Soarelui”) este o rugaciune speciala, in care se multumeste Creatorului pentru ca ne-a dat Soarele. Aceasta rugaciune este rostita atunci cand Soarele incheie un ciclu de 28 de ani, pentru ca, inteleptii evrei considera ca o data la 28 de ani Soarele se intoarce in pozitia in care era cand Creatorul a facut lumea.

In religia crestina, asa cum am precizat in acest articol, rolul de promotor al imaginii solare si importantei acestui Luminariu in viata noastra ii revine Sfantului Imparat Constantin. Fiind constient de rolul soarelui, a cultivat mitul Soarelui ca simbol al vietii, renasterii si transformarilor continue ale vietii. Iata de ce, dupa ce Constantin cel Mare a incetat din viata, toate reprezentarile iconografice adauga o aureola in jurul capului Maestrilor Spirituali—sfintilor, arhanghelilor, ingerilor, etc., care simbolizeaza Soarele—asociat cu ideea de iluminare, tocmai pentru a cinsti si venera importanta Luminariului care face posibila viata pe pamant.

Constantin cel Mare, Soarele si astrologia cabalistica

Conexiunea dintre Sfantul Imparat Constantin cel Mare si Soare despre care va voi vorbi acum nu este intamplatoare, insa nu este mentionata publicului larg, deoarece este un element care tine mai mult de latura secreta a informatiilor despre filosofia existentei. Este o punte de interconectare—ca multe altele necunoscute grupurilor mari de oameni, intre utilizarea energiilor cabalistice si imaginea unor mari maestrii spirituali, asa cum a fost si Constantin cel Mare, familiarizati cu importanta energiilor in viata noastra.  Nu intamplator a sustinut mitul Soarelui pana intr-atat incat a decretat ca o data la sase zile sa fie o zi speciala in care sa nu se lucreze, in semn de respect pentru Dumnezeu si lumea pe care a creat-o. Aceasta zi speciala a fost numita ziua Domnului sau duminica (in limba romana), ἡμέρα Ἡλίου (hêméra Hêlíou, ziua Soarelui, in greaca veche), Solis (ziua Soarelui, in Latina) sau Sunday (ziua Soarelui, in engleza).

In continuare, iti voi explica conexiunea dintre imparatul Constantin, mitul Soarelui si astrologia cabalistica—cel mai inalt nivel de astrologie, practicat de mai bine de 6400 de ani de catre initiati.

Cele 4 porti ale puterii

In astrologia cabalistica ANOTIMPURILE simbolizeaza cele patru varste fundamentale ale omului:

  • primavara simbolizeaza perioada copilariei;
  • vara reprezinta pubertatea si adolescenta;
  • toamna este identificata cu maturitatea deplina;
  • iarna este corelata cu batranetea, moartea si trecerea in lumea de dincolo, care reprezinta trecerea la un nou nivel existential.

SOARELE este elementul care defineste fiecare anotimp, deoarece, vreau sa iti reamintesc ca rasaritul si apusul sunt cele doua puncte care stabilesc durata unei zile; in functie de anotimpul in care ne aflam, durata luminii zilei poate creste sau scadea.

In astrologia cabalistica se spune ca fiecare anotimp reprezinta o poarta catre o noua experienta fizica, spirituala, energetica. Aceste porti sunt activate atunci cand Soarele tranziteaza gradul 15 al zodiilor fixe, respectiv Taurul, Leul, Scorpionul si Varsatorul. Deoarece activarea portilor se produce in timpul tranzitului Soarelui la gradul 15 al Taurului, Leului, Scorpionului si Varsatorului, daca trasam mental o linie verticala si orizontala intre aceste semne obtinem exact forma unei Cruci.

Nu putem trata ignora faptul ca Imparatul Constantin era familiarizat cu conceptul Celor Patru Porti care coincid cu varstele omului si cu succesiunea anotimpurilor. Poate ca nu este intamplator faptul ca imaginea crucii i-a fost revelata in vis, ca soldatilor li s-a cerut sa isi inscriptioneze scuturile cu acest simbol inainte de batalia in care au iesit victoriosi,desi aveau sanse zero de izbanda, si ca Imparateasa Elena, mama lui Constantin cel Mare a primit sarcina sa descopere crucea pe care a murit Iisus, indatorire pe care, spune legenda, a dus-o la dus-o la indeplinire cu multa responsabilitate.

Intrebarea: “la ce ne ajuta aceste patru porti?” este absolut fireasca. Activarea anuala a celor patru porti confera curgerea fireasca a energiilor atat prin noi cat si in mediul in care traim. Ne ajuta sa ne conectam la Divinitate, ne ajuta sa fim mai deschisi mesajelor pe care le primim din astral, indeplinindu-ne totodata si misiunea personala pe pamant. Iata de fapt, de ce imparatul Constantin a decretat ca ziua de duminica, adica ziua Domnului, ziua Soarelui sa fie zi libera. Pentru ca Omul sa se intoarca catre sine, sa isi faca planul urmatoarelor zile de munca, sa se reculeaga si sa isi regaseasca fortele pentru a putea incepe o noua saptamana de lucru.

Poate ca nu intamplator in intreaga lume, imediat dupa ziua Soarelui—duminica, prima zi de lucru din saptamana este inchinata Lunii—polaritatea feminina, contraponderea Soarelui.

In continuare iti propun sa afli ce semnifica fiecare dintre cele patru porti din punct de vedere al astrologiei cabalistice (magice). Vreau sa precizez ca se considera faptul ca cele patru religii fundamentale ale momentului prezent corespund uneia dintre cele patru porti. Astfel:

  • prima poarta = budism
  • a doua poarta = iudaism
  • a treia poarta = islam
  • a patra poarta = crestinism

Doresc sa precizez ca cele 4 religii corespondente celor patru porti de putere nu sunt corelate cronologic cu portile, ci din punct de vedere energetic; fiecare religie, la randul ei are de invatat o lectie, si de predat, in egala masura o lectie umanitatii; aceasta este explicatia pentru care nu ne ghidam dupa lectii cronologice, ci dupa lectii vibrational-energetic.

PRIMA POARTA — LUMEA MATERIALA

Prima poarta aflata in semnul zodiacal al Taurului deschide drumul catre lumea materiala. Atata vreme cat sufletul salasluieste intr-un trup are nevoie de impamantare. Trupul are nevoie de zona de confort, de stabilitate,  materializate prin achizitia unei case, a unui pamant, achizitionarea de obiecte care sa confere stabilitate omului. Este o experienta materiala—de obicei nefireasca pentru cei axati pe experientele evolutiei spirituale. Aceasta experienta este benefica evolutiei sufletesti pentru ca daca iti pastrezi si responsabilitatea, echilibrul emotional si esti intr-o zona de confort poti sa-ti intinzi aripile si sa creezi cat mai mult, nestingherit. Nu poti fi creativ atata timp cat te gandesticum sa iti achiti ratele si facturile maine, nu-i asa? Nu poti evolua daca nu te instruiesti, insa asta implica plata unor cursuri, achizitionarea unor materiale eductive. Totul se achizitioneaza prin intermediul banilor. Iata de ce avem nevoie si de lumea materiala si de beneficiile aduse de aceasta. Asadar, prima poarta este poarta lumii materiale.

POARTA A DOUA — RECUNOASTEREA SOCIALA

Apoi, urmeaza poarta a doua, poarta zodiei Leului, cand Soarele se afla chiar in zodia pe care o guverneaza. Este o poarta a recunosterii sociale, o activezi atunci cand doresti sa ajungi in varful ierarhiei si sa-ti asumi incetul cu incetul responsabilitatea fata de tine si fata de cei din jur. Trecerea prin cea de-a doua poarta simbolizeaza maturizarea entitatii, nevoia de a transcede zona materiala personala (generata de Taur) pentru a te axa pe coordonarea celor din jur.

POARTA A TREIA — LUMEA SPIRITUALA

A treia poarta este data de tranzitul Soarelui prin semnul Scorpionului. Este poarta in care parasim incetul cu incetul lumea materiala si ne indreptam catre lumea spirituala, insa ca sa pasesti in lumea spirituala este intotdeauna nevoie de o transformare atat de profunda a individului, de o rupere atat de drastica incat, de multe ori este perceputa ca moarte. Astfel, in momentul tranzitului Soarelui prin semnul Scorpionului se lasa in spate lumea materiala, nevoia de recunoastere ca sef din partea "tribului". Entitatea se orienteaza catre desprinderea de cele lumesti si imbratisarea elementelor spirituale. Insa, conectarea la lumea spirituala nu se face decat treptat, gradat. Primul pas este cel al recunoasterii radacinilor din care provenim, a recunoasterii si impacarii cu neamul stramosesc, cu stramosii, mai ales cu rudele trecute in nefiinta pentru ca puterea spirituala se trage din lumea de dincolo. Astfel incat, demersul realizat de Soare in tranzitul sau prin Scorpion este acela de a te debarasa de ancorele pamantene trecand si asumandu-ti apartenenta la radacinile familiei si mergand mai departe catre Univers, catre spiritualitate, catre Dumnezeu.

POARTA A PATRA — OMUL UNIVERSAL

Utima poarta este si poarta a patra, poarta Varsatorului, a omului universal, a entitatii care a experimentat lumea acumularii de bunuri materiale (Taurul), recunoasterea sociala (Leul), moartea, renasterea si transformarea la nivel spiritual (Scorpionul) si care acum, deplin, poate sa-si asume rolul de entitate experimentata care se reintoarce catre semenii sai pentru a le oferi din bagajul de experiente acumulate.

Iata de ce data de 21 Mai este o zi atat de importanta din punct de vedere energetic: deoarece reprezinta simbolic inceputul calatoriei tale ca entitate prin cele patru porti astrale.

Soarele, numerologia si etimologia

Chiar si sarbatoarea religioasa in sine are o conotatie metafizica, deoarece etimologia numelui “Elena” isi are orginile in grecescul “Heleni”, care insemna “raza de soare” sau “torta”, in timp ce, surpriza, etimologia numelui Constantin isi are originea din nou in grecescul “Konstantinis”, respectiv “Konstans” care in greaca veche insemna “fix” sau “stabil”.

Si, cum din nou, maselor mari de oameni nu le este dat sa acceseze cu mare usurinta profunzimea Cabalei, te invit sa faci un calcul: daca insumam data de 21 mai si luna a cincea, obtinem: 2+1+ 5= 8. Cifra 8, simbolizeaza infinitul. Asadar, “matricea” zilei de 21 mai este cifra 8, respectiv simbolul infinitului. Asa incat, la nivel kabalistic, aceasta sarbatoare este de fapt un cod lingvistic, ce se traduce prin “celebreaza raza fixa a soarelui la infinit” (adica, etimologia numelor Constantin si Elena insumate; Constantin = fix, Elena = raza soarelui, la infinit = cifra vibrationala a datei) care, decriptata inseamna “celebreaza pentru totdeauna/intru eternitate/la infinit Soarele in semnele fixe” (gradul 15 al zodiilor fixe), adica inceputul varstelor energetice ale omului/ si implicit al anotimpurilor.

Se pare ca trecerea imparatului Constantin prin istorie nu numai ca are o contribute majora in implementarea Crestinismului in intreaga lume, ci lasa multe secrete adanci in urma sa legate de lumea Maestrilor, de relatia cu Dumnezeu si corelatia cu miturile Soarelui.

Luna Plina — 21 mai 2016

In plus, pe langa faptul ca data de 21 Mai, ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, coincide in acest an cu momentul de Luna Plina. Iar harta cerului acestui moment este una deosebita.

Exista astrograme si astrograme, dar cu siguranta fiecare dintre ele are povestea ei. De aceasta data, povestea acestei Luni Pline ma duce cu gandul la desert si la caravanele care strabateau continentul in lung si-n lat, ghidandu-se dupa pozitia stelelor pe cer. Aceasta imagine intareste afirmatia “Precum in cer, asa si pe Pamant!” deoarece drumurile astrale influenteaza, ghideaza si conduc la destinatie pamantenii. Vreau sa-ti spun ca aceasta Luna plina este extrem de speciala.

Astrograma Lunii Pline de sambata, 21 mai 2016

Astrograma Lunii Pline de sambata, 21 mai 2016

LUMINARIILE, MARTE SI VENUS

Fenomenul de Luna Plina consta in opozitia Lunii cu Soarele, adica, pe harta zodiacala Luna este asezata fata in fata cu Soarele. De aceasta data, insa, nu sunt singuri nici Luna si, nici Soarele nu sunt singuri, cele doua luminarii fiind secondate de Marte si de Venus. Altfel spus, Luna se suprapune peste Marte, planeta energiei, masculinitatii si, conflictelor, in timp ce  si Soarele este foarte aproape de Venus, care este planeta iubirii, a lucrurilor materiale, a banilor, a frumosului si a artei. Vorbim aici de un moment astral special cand cele doua luminarii, Soarele si Luna, capata alte valente decat de obicei. Emotiile noastre vor fi dinamice, vom fi mai energici si dornici sa realizam lucruri importante, in timp ce energia vitala, care ne ghideaza in viata de zi cu zi va fi orientata catre stabilizarea lumii materiale, punerea in ordine a elementelor legate de echilibrul material.

INTALNIRI KARMICE

Pe langa acestea, persoanele evoluate spiritual, cu o viziune deschisa spre ezoterism, vor avea in urmatoarele trei saptamani ocazia sa intalneasca persoane cu care au legaturi Karmice si cu care vor putea sa regleze lucruri ramase nefinalizate din vietile anterioare.

MAREA TRINA SAU OCHIUL LUI DUMNEZEU

In plus, pe cer se formeaza aspectul astrologic intitulat Marea Trina sau Ochiul lui Dumnezeu care vegheaza cu marea atentie modul in care ne gestionam relatiile de iubire, lumea materiala si maniera in care ne asumam posesiunile materiale.

INVITATIE  RITUALUL ANCORARII IN LUMEA MATERIALA

Anul acesta, pe data de 21 Mai va avea loc un moment astral deosebit in care vom fi indemnati catre reflectie, logica, ordine si autorespect. Iata de ce iti propun sa faci

Daca ne vom face treaba cum se cuvine, ne vom bucura si de recompense pe masura, manifestate prin negocieri favorabile, discutii promitatoare, armonizarea segmentului financiar si promovare sociala. 

LECTURI recomandate despre soare

Asa cum am mai mentionat exista legaturi profunde intre aceasta Luna Plina, simbolistica solara si Sarbatoarea Sf.Imparati Constantin si Elena... iata cateva povesti care-ti dezvaluie aceste apropieri: