Despre Cei patru calareti ai Apocalipsei

Astazi dimineata un prieten mi-a trimis un articol dintr-un ziar in care erau prezentate niste fotografii surprinse de o persoana in timp ce se deplasa pe una din rutele din Romania. In mod surprinzator, fotografia captase niste nori ce capatasera forma unor calareti care veneau vijelios pe niste cai. Imaginea a fost repede comparata cu Cei Patru Calareti ai Apocalipsei si imediat o parte a publicului internaut s-a grabit sa spuna ca este o profetie negativa si ca urmeaza sfarsitul lumii sau sa se abata asupra noastra cine stie ce grozavii.

Cine sunt totusi acesti Patru Calareti ai Apocalipsei?

Calaretii sunt parte integranta a religiei crestine si sunt prezentati in ultima carte a Noului Testament, intitulata “Revelatia lui Iisus Hristos”. Cartea este scrisa de Ioan de Patmos, iar in Capitolul 6, versetele 1-8, este descris cum Iisus primeste de la Dumnezeu un sul de hartie pe care erau notate sentintele emise la Judecata de Apoi.  Sulul era pecetluit cu sapte sigilii, iar Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, este singurul capabil sa deschida aceste sigilii. Pe masura ce sunt deschise primele patru isi face aparitia cate un calaret calare pe cate un cal colorat care este trimis pe Pamant pentru a indeplini pedepsele indicate de Dumnezeu. Fiind cunoscuti ca Cei Patru Calareti ai Apocalipsei, ei intruchipeaza razboiul, focul, foametea si moartea.

Luna Noua (5 iunie 2016) 

Asa cum ti-am povestit in foarte multe articole din sectiunea Astrologie Magica, intotdeauna sunt atenta la sincronicitatile care se produc inaintea ridicarii unei astrograme.

Pe fondul informatiei primite dimineata si ca urmare a cercetarilor pe care le-am facut am ridicat destul de ganditoare astrograma Lunii Noi, care se produce pe data de 5 Iunie la ora 6:06. Mai in gluma, mai in serios, se pare ca si aici sincronicitatea functioneaza deoarece, din punct de vedere numerologic, intalnim numarul 666. Luna Iunie este luna a sasea, ora la care se produce acest fenomen de Luna noua este 6:06, ora Romaniei. Multi se grabesc sa numeasca acest numar “Numarul Fiarei” insa nu este vorba despre asa ceva! Daca insumam cifrele 6+6+6, asa cum este si firesc cand faci un studiu numerologic, obtii cifra 9, care este cifra spiritualitatii si a accesului la informtia divina de cea mai inalta calitate.

De-a lungul timpului cariera de astrolog m-a pus in fata cu foarte multe tipologii umane.  Fa asa vreau, am remarcat ca in randul oamenilor exista o preponderenta in a imbratisa mai usor previziunile negative si de-a adopta pozitia de victima, decat sa-ti asumi responsabilitatea faptelor, sa lucrezi cu tine si asupra comportamentului tau si sa imbratisezi previziunile pozitive. Intotdeauna oamenii adauga termenul “dar daca”, sau adopta o pozitie usor fatalista: “dar daca se intampla sa nu se indeplineasca lucrurile bune, dar daca isi baga necuratul coada, dar daca cei din jur nu sunt de acord?”, “dar daca...vin Cei Patru Calareti ai Apocalipsei?”

Totusi, ce-ar fi sa privim aceasta imagine dintr-o alta perspectiva? Pentru ca exista o corelatie extraordinara intre mesajul primit legat de fotografie si harta acestei Luni Noi. In primul rand, daca ar fi sa privim din punct de vedere astrologic cei patru calareti ai Apocalipsei nu sunt de origine malefica, negativa, nu sunt intruchiparea necuratului ci, dimpotriva, sunt profesorii trimisi de Dumnezeu pe Pamant sa imparta muritorilor lectii de viata. Ei sunt cei care pun in practica vointa divina, iar infatisarea lor este o metafora, fiind un simbol  a misiunii pe care o indeplinesc. In astrologie exista o corelatie deosebita intre Cei Patru Calareti din Apocalipsa si cele patru triade care ne coordoneaza. Fiecare Calaret ne dezvaluie fricile, angoasele si punctel vulnerabile specifice fiecarei triade zodiacale.

Triada de Foc - Berbec, Leu Sagetator

Prima Triada, cea de foc —  alcatuita din zodiile Berbec, Leu si Sagetator, este identificata cu calaretul care are un cal rosu si care simbolizeaza varsarea de sange si razboiul (Apocalipsa 6, 3-4: “Si a iesit alt cal rosu ca focul; Si celui ce sedea pe el i s-a dat sa ia pacea de pe Pamant ca oamenii sa se injunghie intre ei; si o sabie mare i s-a dat”. Una din problemele cu care se confrunta semnele de foc este cea a agresivitatii lor crescute, manifestata fie pe plan mental, fie transpusa in realitate prin agresivitate fizica.

Triada de Pamant - Taur, Fecioara, Capricorn

A doua triada este cea de Pamant, compusa din zodiile Taurului, Fecioarei si Capricornului si  ii corespunde calaretul Apocalipsei care conduce un cal negru. Acesta are functia de a aduce foametea pe Pamant asa cum este descris in Apocalipsa 6, versetul 5-6 “M-am uitat si iata ca un cal negru si cel care sedea pe el avea un cantar in mana lui si am auzit in mijlocul celor patru fiinte ca un glas care zicea: Masura de grau un dinar si trei masuri de orz un dinar, dar de untdelemn si de vin sa nu te atingi!” Una din multele carcateristici ale semnelor de Pamant este si gestionarea lumii materiale, aventurilor si a hranei.Iata de ce acete trei zodii au predispozitia spre a-si face griji pentru ziua de maine din perspectiva materiala.

Triada de Aer - Gemeni, Balanta, Varsator

A treia triada este cea de Aer, compusa din semnele zodiacale ale Gemenilor, Balantei si Varsatorului, si o identificam cu calaretul care stapaneste calul galben vanat: “Si m-am uitat si iata un cal galben vanat si numele celui ce sedea pe el era moartea si iadul se tinea dupa el; Si li s-a dat lor putere peste a patra parte a Pamantului ca sa ucida cu sabie si cu foamete si cu moarte fiarele de pe Pamant” Apocalipsa 6, 7-8. Interesant este ca una din culorile care defineste structura semnelor de Aer este galbenul si activeaza intelepciunea, luciditatea si coerenta exprimarii. De multe ori temerile manifestate de zodiile de aer sunt legate de “moartea mentala, de incapacitatea de a rationa si de a fi lucide si coerente.

Triada de Apa - Rac, Scorpion, Pesti

Al patrulea calaret poate fi identificat cu a patra triada, cea de Apa, care guverneaza zodiile Racului, Scorpionului si Pestilor. Triada de Apa este descrisa de calaretul pe calul alb: Apocalipsa 6, 1-2 “Si m-am uitat si iata un cal alb si cel care sedea pe el avea un arc si i s-a dat lui cununa si a pornit ca un biruitor sa biruiasca.” Culoarea alba simbolizeaza in astrologia magica superioritatea manifestarilor non emotionale. Se identifica abilitatea omului de a depasi limitarea adusa de sfera emotiilor prin detasare si echilibru. Semnele de apa sunt vulnerabile tocmai prin faptul ca sunt mult prea emotionale, asa incat gestionarea emotiilor reprezinta tema de lucru a acestor semne zodiacale.

Luna Noua (5 iunie 2016) si Triadele

Pare destul de inspaimantator acest articol, insa, de fapt este o metafora. Primul nivel al oamenilor care nu filtreaza informatia si o iau ca atare se panicheaza, se sperie si chiar se identifica cu caracterul Apocalipsei. Exista, insa si categoria oamenilor care mai intai analizeaza, se informeaza, fac cercetari si abia apoi trag concluziile cu privire la lucrurile pe care le primesc.

Asa incat, este firesc sa se ridice intrebarea: ce conexiune exista intre Luna Noua de pe data de 5 iunie, orele 6.06 AM ora Romaniei si mitul celor Patru Calareti? Aceasta Luna Noua care este marcata de sincronicitatea data de numarul 666 (asa cum am scris mai sus in cadrul acestui articol, numarul 666 se reduce la cifra 9, cifra inaltei spiritualitati).

Luna Noua de pe data de 5 iunie este extrem de puternica pentru ca ea intruchipeaza forta pe care o manifesta energia celor patru calareti ai Apocalipsei. Sa nu uitam ca in momentul in care se produce aceasta Luna Noua, Marte, planeta energiei si a razboiului tranziteaza in miscarea aparent retrograda semnul Scorpionului - zodia Judecatii de apoi, a mortii si a renasterii. Apocalipsa simbolizeaza incheierea unui ciclu si trecerea la un alt nivel existential. Asa cum am explicat la inceputul articolului, putem face o paralela intre Cei Patru Calareti ai Apocalipsei si cele patru triade.

In cazul in care increderea in tine, in fortele tale, in divinitate si in ziua de maine scade, Cavalerul Apocalipsei care corespunde triadei din care faci parte, in functie de zodia ta, iti va activa fricile si angoasele specifice triadei tale.

Incercarile zodiilor ...

Te invit sa citesti ce puncte vulnerabile ai in functie de triada din care faci parte:

 • Triada de Foc — Berbec, Leu, Sagetator— trece prin lupta interioara si conflict cu cei din jur;
 • Triada de Pamant — Taur, Fecioara, Capricorn — trece prin experienta fricii de saraciei, a fricii ca nu se poate descurca din punct de vedere financiar sau ca isi va dezamagi familia si pe cei apropiati;
 • Triada de Aer — Gemeni, Balanta, Varsator — trece prin frica pierderii logicii, a coerentei si a mortii mentale manifestata prin dementa, schizofrenie si alte boli mentale;
 • Triada de Apa — Rac, Scorpion, Pesti —  risca sa se indeparteze de cei din jur prin manifestarea megalomaniei, orgoliul nemasurat care condamna pe nativ la insingurare si depresie.

Luna Noua din acesta saptamana iti propune o tema foarte importanta: “aduna-ti curajul si declanseaza Apocalipsa in sufletul tau pentru a gasi puterea de renastere”. Schimba-te, transforma-te, anihileaza totul ca sa rasari asemeni unei pasari Phoenix din cenusa propriei tale distrugeri. Da, aceasta Luna Noua poarta pe ea insigna, insemnul crucii care se manifesta intre Casa a IV-a, Casa a X-a, Casa aVI-a, Casa a XII-a. Crucea cosmica ne coboara in strafundul emotiilor noastre, a angoaselor si depresiilor, pentru a explora lautra intunecata din noi si pentru a ne forta ca, prin pierderea totala a identitatii sa ne reinventam, sa renastem. Artizanii sunt semnele Gemenilor, Fecioarei, Sagetatorului si Pestilor.

Insa, in spatele acestei cruci cosmice, pe astrograma Lunii Noi se ridica victorios un aspect astrologic extrem de special si particular—Marea Trina care este cel mai benefic aspect din astrologie si care se mai numeste Ochiul lui Dumnezeu. Marea Trina se manifesta intre planeta Mercur (a logicii, gandirii si coerentei), Jupiter, planeta norocului si a relatiei cu Dumnezeu si Pluton (moartea si renasterea). Tema acestei Luni noi are un impact dublu,iar mesajul este unul radical si intransigent: schimba, renunta la sabloanele pe care le manifesti pentru a putea sa te exprimi liber si sa pornesti pe drumul tau plenar si nelimitat de nimeni si nimic.

In continuare, iti prezint punctele de viata unde trebuie sa faci aceasta curatenie generala in functie de zodia de care apartii.

 • Berbec — Curatenia se face in zona prietenilor; renunta fara nici o retinere la cei care te trag in spate, cu care nu rezonezi si care incearca sa profite de tine.
 • Taur — Se recomanda sa iti evaluezi modul in care gandesti, maniera in care iti gestionezi gandurile. Refuza categoric sa te axezi pe un gand negativ. Imediat ce iti vine un gand de vibratie joasa, inlocuieste-l cu un gand pozitiv.
 • Gemeni — Renunta sa mai devii pastratorul secretelor celor din jur. Nu mai permite celorlalti sa-ti consume timpul, rabdarea si energia plangandu-se de problemele cu care se confrunta.
 • Rac — Renunta la teama legata de bani si de saracie. Ori de cate ori iti vine un gand negativ din aceasta directie transforma-l intr-unul pozitiv prin afirmatia: “Abundenta vine la mine! Sunt pregatit sa primesc abundenta in viata mea!”
 • Leu — Incearca sa nu mai intervii in viata celor din jur, incearca sa nu mai preiei asupra ta toate probemele si nemultumirile celorlalti.
 • Fecioara — Familia este importanta, dar incearca sa nu-ti petreci timpul ingrijorandu-te pentru erorile pe care le fac rudele tale . Nu esti tu in masura sa le rezolvi problemele cu care se confrunta.
 • Balanta — Frica legata de singuratate nu este justificata. Renunta la sentimentul ca nu esti iubit sau ca nu-ti gasesti partenerul ideal.
 • Scorpion — Renunta la teama legata de problemele de la serviciu si la teama sau nemultumirea legata de relatia ta de cuplu.
 • Sagetator — Renunta la teama legata de locul de munca si de boli sau diverse afectiuni prin care trec cei din jurul tau.
 • Capricorn — Renunta la frica generata de lipsa finantelor si a proastei relatii cu bancile. Renunta sa iti mai faci griji pentru ziua de maine. Nu mai vedea totul in negru.
 • Varsator — Renunta la sentimentul de neputinta pe care il resimti in legatura cu activitatile pe care le faci tu sau cei din jurul tau. Anumite lucruri se desfasoara si se produc intr-o anumita temporizare. Nu poti influenta viteza cu care acestea se desfasoara.
 • Pesti — Renunta la fricile legate de recunoasterea si validarea ta sociala. Constientizeaza ca meriti sa fii promovat, ca meriti sa fii respectat, meriti sa ocupi o pozitie importanta in ierarhia sociala.

Lecturi despre Luna Noua (5 iunie 2016)