Ultima Luna Noua din 2016 si intoarcerea catre sine

In diminetata zilei de 29 Decembrie la ora 8:45AM, ora Romaniei, ne intalnim cu ultima Luna Noua din acest an. Ea poate fi privita ca un “pod” care uneste anul 2016 cu 2017.

Anul 2016 a fost un de adaptare si de pregatire a tuturor semnelor zodiacale pentru ceea ce ne asteapta in 2017. Daca ai citit Horoscopul 2017, atunci deja stii ca anul viitor va fi unul foarte complicat, marcat de noua retrogradari din care sase vor fi pe Semne de Foc. Acest lucru indica faptul ca anul 2017 aduce violente, agresivitate si fenomene naturale deosebite. Pentru a afla exact cum te influenteaza pe tine aceste retrogradari, poti achizitiona Horoscop 2017 pentru zodia ta (versiunea integrala).  

Dublul marcaj pe Capricorn

Luna Noua de pe 29 Decembrie 2016 reprezinta un element foarte important, deoarece ne da foarte multe solutii la problemele care sunt pe cale sa vina. Aspectul astrologic se produce pe Casa a XII-a, Casa Relatiei cu Dumnezeu, unde gasim planetele Mercur, Luna, Soarele si Pluton.

Este foarte interesant faptul ca in momentul producerii Lunii Noi pe semnul Capricornului ascendentul este si el tot pe Capricorn. Aceasta sincronizare intre zodie si ascendent o intalnim foarte rar in astrologie si indica faptul ca trebuie sa apelam profund la lectiile de viata pe care Capricornul ni le da pentru a putea “supravietui” anului viitor. Aceste lectii de viata sunt munca, responsabilitatea si seriozitatea.

Mesajul acestei Luni Noi ar fi: “Mai putine vorbe, mai putine promisiuni si mai multa munca si fapte concrete.” Luna Noua ne indeamna sa fim rationali si sa manifestam iubire in actiunile noastre.

Venus - nevoia de stabilitate emotionala

Prima planeta care deschide astrograma momentului este Venus, Planeta Iubirii, care este frumos aspectata pe harta. Ea puncteaza inca o data nevoia de stabilitate emotionala pe care trebuie sa o manifestam cu totii daca dorim sa avem un an cat decat linistit.

Marte tranziteaza semnul Pestilor, aflandu-se in armonie cu Neptun, Planeta Intuitiei. Planeta Razboiului, Marte, ne transmite un semnal clar: “nu vreau sa ma enervez, imi caut linisea si pacea”.

Lipsa de aliniere intre cele doua planuri ...

Totusi, daca ne intoarcem ochii spre Pamant, vedem ca suntem cu totii mai nervosi, mai agitati si mult mai agresivi decat in alti ani. Nu este vorba despre dorinta planetelor de a crea conflicte, caci dupa cum am sus ele sunt pasnice si linistite. Acest aspect astrologic ne indica de fapt ca exista o lipsa de aliniere intre ceea ce vor oamenii si ceea ce vrea astralul. In cer este pace, iar harta Lunii Noi este una linistita, calma, axata mai mult pe munca, responsabilitate, seriozitate si atingerea unor obiective inalte care sa aduca satisfactii financiare pentru pamanteni.

Problema reala este pe Pamant, unde oamenii dau semne ca sunt frustrati, iritati, stresati, nemultumiti de vietile pe care le duc. Asadar, intr-un context in care stim ca incepe un an complicat, ar fi bine sa ne pregatim sufleteste de schimbari, rasturnari de situatii, transformari totale.

Solutia - intoarcerea catre sine ...

Planetele care acum sunt blande si calme ne vor judeca aspru pentru actiunile noastre. Luna Noua transmite un ultim semnal de avertisment: daca nu ne intoarcem la blandete, daca nu ne reamintim lectia iubirii, a pacii si a linistii, atunci vor fi consecinte serioase pentru toti. Prin urmare, incerc sa-ti reamintesc faptul ca si comportamentul tau conteaza, maniera in care gandesti conteaza, faptele tale, totul ne influenteaza pe toti. Iata de ce, cred cu tarie, ca schimbarea in bine a mersului si a evolutiei evenimentelor din anul viitor incepe cu fiecare dintre noi. Aceasta Luna Noua ne reaminteste sa fim responsabili.

Anul acesta, pe aceasta Luna Noua consider ca cel mai bun ritual pe care il putem face este acela de a medita la faptele noastre de peste an, de a ne linisti si relaxa, de a ne bucura de prezenta celor dragi noua, fara sa ne facem promisiuni speciale sau fara a ne propune realizari deosebite. E timpul sa te intorci inspre tine si sa iti gasesti resursele pacii, iubirii si linistii.

Iti doresc sa ai parte de un an 2017 linistit, iti recomand sa continui sa te informezi asa cum ai facut-o pana acum si fie ca toti sa avem pace.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Horoscopul 2017 pentru toate zodiile