Luna Noua (29 noiembrie 2016)

Zilele acestea am avut ocazia sa urmaresc pret de cateva minute un film desene animate extrem de amuzant. In acest film eroul animatiei trecea la un moment dat printr-o experienta in care se intalnea cu niste sirene, fiinte magice ale marii care aveau capacitatea de a influenta aparentele. Astfel, in realitate, desi, extrem de urate si disgratioase aveau capacitatea de a influenta realitatea intr-o atat de mare masura incat personajul principal nu le vedea adevaratul chip, ci proiecta asupra lor imaginea femeii ideale pe care o dorea si o cauta. In momentul in care nefericitul se apropia de aceste creaturi, ele il devorau pe loc.

Asa cum probabil te-ai obisnuit deja, deseori apelez la acest tip de istorisiri introductive si nu este nimic intamplator. Privind astrograma care identifica momentul de Luna Noua de pe data de 29 Noiembrie ma face sa ma gandesc la desenele animate despre care ti-am povestit.

Luna Noua se produce in Casa a VIII-a, Casa Lucrurilor Ascunse, nevazute. Ceea ce vezi la suprafata, ceea ce crezi ca este realitate, de fapt este doar o masca pe care actori deosebiti de talentati o afiseaza pentru a se prezenta intr-o lumina mai buna, mai speciala.

Nemultumire mocnita si coalitii tacite...

Evenimentul de Luna Noua are loc la ora 2:19PM, ora locala a Romaniei. Ascendentul cade pe semnul Berbecului, dar acest ascendent aduce impulsivitate, teatralitate si combativitate scapata de sub control. Relatia cu autoritatile nu este buna. Vocea publica, populatia nu se mai aliniaza la directia pe care conducatorii, coordonatorii, sefii incearca sa o impuna. Exista o nemultumire mocnita, care s-ar putea sa se manifeste intr-o coalitie tacita a oamenilor simpli si obisnuiti versus autoritate si putere. Aceasta coalitie tacita se poate manifesta pe plan social in momentul alegerilor electorale care se produc pe data de 11 Decembrie. Nu vorbim aici de conflicte care pot scapa de sub control, pentru ca Marte, planeta energiei si a conflictelor tranziteaza semnul Varsatorului. Varsatorul este un semn al libertatii, fraternitatii, al dreptatii, dar niciodata nu este agresiv si nu face apel la forta fizica pentru a-si impune parerea. Mai degraba vorbim despre un joc de putere tacit, in care o grupare incearca prin metode mentale, psihologice sa schimbe atitudinea agresorului.

Pe plan personal, aceasta "coalitie tacita" s-ar putea manifesta prin aliante ce se nasc in sanul familiei intre rude care se situeaza in opozitie cu un alt membru al familiei catalogat drept recalcitrant, dominator si care incearca sa-si impuna dorintele sau punctul de vedere. 

Tentatia lumii nevazute si prudenta...

Este o Luna Noua mai neobisnuita in care cu totii vom simti nevoia sa exploram latura nevazuta a lumii. Vom incerca sa ne regasim pe noi insine prin ritualuri, dar mare atentie, caci daca de obicei incurajez practicarea acestora si a conexiunii cu lumea nevazuta, acum recomand multa, multa prudenta.

Aspectul de Luna Noua activeaza Casa Lumii Nevazute, dar Soarele si Luna aflate in suprapunere in aspect de conjunctie, fac numai aspecte negative atat cu Sensul Vietii, cat si cu Neptun, Planeta Clarviziunii. Iata ca intuitia, dar puterea de a discerne dintre bine si rau sunt perturbate si acest fapt ne poate afecta pe toti destul de serios. 

Iata de ce, nu-ti recomand sa faci ritualuri care sa aduca sau sa elimine din viata ta lucruri sau situatii neplacute. Exista riscul deschiderii unor porti prin care sa ajunga la noi energii de vibratia joasa. Acesta este si motivul pentru care ritualul pe care ti-l propun pentru Luna Noua de pe 29 noiembrie este unul de protectie energetica.    

Vulnerabilitatile zodiilor pentru 29 noiembrie 2016

In continuare, iti voi indica, in functie de zodia din care faci parte, punctul de vulnerabilitate pe care-l poti manifesta pe 29 Noiembrie, in momentul producerii Lunii Noi. Este zona in care esti mult mai sensibil in fata agresiunii energiilor de vibratie joasa. 

 • BERBEC — poti fi atacat pe latura serviciului si a relatiei cu sefii;
 • TAUR — poti fi atacat in zona financiara;
 • GEMENI — poti fi atacat in sectorul relatiei cu strainatatea, dar si a comunicarii;
 • RAC — esti cel mai vulnerabil semn zodiacal al acestui moment de Luna Noua, putand fi atacat in sectorul mentalului, cat si al increderii in sine;
 • LEU — poti fi atacat in zona afacerilor si a egoului; poti sa-ti duci egoul pe puncte foarte inalte in care sa pierzi contactul cu realitatea si sa ranesti verbal persoanele dragi, dar intr-o maniera care face imposibila o impacare ulterioara;
 • FECIOARA — poti fi atacat in sectoul locului de munca;
 • BALANTA — poti fi atacat in relatia cu prietenii si cu asociatii;
 • SCORPION — poti fi atacat in zona relatiilor de iubire;
 • SAGETATOR — poti fi atacat in sectorul relatiei cu strainatatea
 • CAPRICORN — poti fi atacat in sectorul locului de munca si a relatiei cu sefii;
 • VARSATOR — poti fi atacat in relatia cu prietenii;
 • PESTI — poti fi atacat in zona intuitiei pe care o ai fata de oameni, de situatii si de interactiuni sociale.

Deoarece consider ca Luna Noua de pe 29 noiembrie 2016 reprezinta un moment delicat si-n care toate zodiile sunt vulnerabile, voi recomanda un ritual de protectie energetica numit Ritualul celor Trei Peceti. Acest ritual este folosit de marii invatati cabalisti numai in momente de pericol energetic extrem de ridicat.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman