Luna Noua — 4 iulie 2016

Anul acesta Luna Noua care se produce pe data de 4 Iulie la ora 2:03pm, ora Romaniei este un eveniment astrologic deosebit de important, deoarece zodia Racului este guvernata chiar de luminariul Luna, astfel incat momentul astral este plin de vibratii energetice semnificative.

Luna Noua si povestea lui Hernán Cortés

Privind astrograma momentului de Luna Noua mi-am amintit de povestea lui Hernán Cortés care a sosit pe tarmul Mexicului in anul 1519 insotit de sase sute de luptatori si cateva barci. Nimeni nu cucerise Imperiul Aztec pana atunci si, deoarece se credea ca acest imperiu era imposibil de distrus, niciun razboinic european nu indraznise sa viseze la o astfel de posibilitate. Pret de cateva zile Hernán Cortés a tinut niste discursuri motivationale pentru soldatii sai in care accentul a fost pus pe posibilitatea de a se imbogati, de a se bucura de castiguri materiale, de a-si face o viata noua, de a-si face familiile fericite. In momentul in care soldatii s-au declarat suficient de motivati ca sa porneasca marsurile de pe tarmurile Lumii Noi, catre interiorul continentului, pentru a-i supune pe bastinasi, Cortés a rostit trei cuvinte care au schimbat cursul istoriei: “Dati foc barcilor!”, lucru care s-a si intampat, la propriu. Mesajul a fost unul clar, “Nu mai exista punct de intoarcere de pe drumul pe care am pornit.” Doi ani mai tarziu Cortés a reusit sa cucereasca Imperiul Aztec!

Luna Noua, mentalul si castigurile materiale

Astrograma Lunii Noi - 4 iulie 2016

Astrograma Lunii Noi - 4 iulie 2016

Harta acestui moment astral are mult de a face cu acest subiect. In primul rand, vorbim de o astrograma marcata profund de prezenta planetelor in semne de Apa: 

  • Mercur — felul in care gandim, tranziteaza acum semnul Racului; 
  • Luna — modul in care reactionam emotional, , tranziteaza acum semnul Racului; 
  • Soarele — energia vitala, , tranziteaza acum semnul Racului; 
  • Venus — planeta iubirii si a banilor, traziteaza in semnul Racului.

De aici, nevoia de a avea grija de altii, de a ne gandi si la binele altora, dar si de a ne axa pe castiguri materiale, deoarece se stie ca Racul, pe langa sensibilitatea pe care o manifesta, are si capacitatea de a gasi strategiile necesare pentru a atrage abundenta in viata sa. In plus, Marte si-a reluat mersul direct tot intr-un semn de Apa, cel al Scorpionului.

Pe langa semnele de apa, avem o serie de planete in semne de Foc: 

  • Saturn — incapatanarea; 
  • Uranus — inovatia.

Saturn tranziteaza Sagetatorul, Uranus tranzitand Berbecul. Iar, elementul cel mai frumos al acestei Luni Noi este dat de faptul ca avem o Casa a IX-a—cea a mentalului, spiritualitatii si relatiei cu strainatatea si o Casa a II-a—a finantelor si posesiunilor materiale pline de planete, ceea ce inseamna ca vorbim de o axa energetica astrologica creata pe doua directii: mental si finante.

Mesajul Planetar — abundenta materiala

Mesajul planetar este evident — schimba mentalitatea daca vrei sa castigi bani si sa te bucuri de abundenta materiala deoarece accentul nu se pune, de aceasta data, pe abundenta spirituala, ci pe cea materiala.

Exista patru coordonate (Racul guverneaza chiar Casa a IV-a din astrologie) pe care ar trebui sa le urmezi in saptamanile dintre cele doua Luni Noi, adica periada cuprinsa intre 4 iulie 2016 (Luna Noua in Rac) - 2 august 2016 (Luna Noua in Leu), ca sa-ti creezi oportunitatile ce-ti vor atrage abundenta materiala:

  1. Asuma-ti intru totul noul drum pe care doresti sa pornesti (Soare si Luna trigon Neptun). Atunci cand vorbim de atingerea unui obiectiv nu iti poti permite sa te abati de la drumul ales, nu-ti poti permite sa te razgandesti si sa te apuci de altceva. Daca iti stabilesti un obiectiv si un tel, atunci trebuie sa te dedici acelui plan si sa ti-l reamintesti in fiecare zi pana ajungi sa simti planul respectiv si pana ajungi sa-l “traiesti” dand astfel drum liber puterii tale interioare de a crea realitatea pozitiva.
  2. Invata sa te evaluezi corect, obiectiv. Mai pe romaneste spus “invata sa te vinzi!” In acest moment, Mercur in Rac e conjunct Soare si Luna. Atunci cand doresti sa atragi abundenta materiala este firesc sa-ti creezi conexiuni sociale care sa duca la promovarea planului tau sau chiar la promovarea de imagine. Daca te desconsideri, daca ai dubii privind capacitatile si talentele tale, atunci, cu siguranta, nici cei din jur nu vor fi foarte atrasi de tine sau de ideile tale. Ceea ce traiesti in interior se manifesta in exterior, astfel incat daca ai dubii, rezerve, daca nu esti sigur de tine, evident ca cei din exterior, la randul lor, vor prezenta aceleasi sentimente fata de imaginea si ideile tale. Invata sa-ti stabilesti pretul pe care il meriti, invata sa identifici nivelul de valoare pe care-l ai, invata sa descoperi cine esti zi de zi, ce puncte forte ai, care sunt punctele slabe (cum le poti imbunatati) si vei vedea ca in urmatoarea perioada oamenii vor fi din ce in ce mai atrasi de tine.
  3. Debaraseaza-te de toti cei care te impovareaza cu problemele lor! Marte in Scorpion conjunct Luna Neagra trigon Venus; Soare opozitie Pluton, Luna opozitie Pluton. Acest pas este unul dintre cele mai grele din aceasta luna. Indeparteaza-i pe cei care se opun evolutiei si planurilor tale! Nu mai pierde vremea cu oameni care iti reamintesc cate esecuri ai avut, cat de prost pregatit esti si cat de periculos este drumul pe care te imbarci. Nu-i mai asculta pe cei care se plang toata ziua si nu mai pierde vremea stand in preajma celor care se vaicaresc si-si amintesc numai de esecurile lor.
  4. Studiaza, pregateste-te, educa-te! Ascendentul momentului de Luna Noua este pe semnul Balantei. Nu poti atinge succesul daca nu te pregatesti si daca nu studiezi piata sau nu inveti noi strategii de actiune. A avea succes necesita informare si pregatire, iar asta nu se face bazandu-te numai pe instincte, ci apeland la oameni care au reusit in ceea ce si-au propus invatand din experientele pe care acestia le-au avut si apoi adaptand situatiile pentru nevoile tale.

Povestile Lunii Noi (4 iulie 2016) ...