Ritual de Luna Noua (6 mai 2016) pentru protectia casei

In articolul intitulat Luna Noua  si Casatoriile din luna Mai, am relatat ca in Roma Antica, in aceasta luna se practicau o serie de ritualuri pentru indepartarea spiritelor malefice din preajma casei si pentru a-i elibera pe cei posedati de aceste energii negative.

In continuare iti voi prezenta doua ritualuri. Primul ritual este doar un ritual informativ, care se practica cu 2000 de ani in urma in timpul sarbatorii intitulata Lemuria, care avea drept scop indepartarea entitatilor negative din casa. Al doilea ritual este adaptat pentru timpurile moderne si, daca doresti il poti realiza si tu.

Un ritual de 2000 de ani pentru curatarea casei ...

Conform indicatiilor transmise de poetul Ovidius Publius Naso in lucrarea “Fasti”, volumul dedicat lunii Mai, ritualul se desfasoara in urmatoarea maniera:

mano fica

In noptile de 9, 11 si 13 mai, la miezul noptii, capul familiei, descult, va face semnul mano fica (prezentat in poza de mai jos) pentru a alunga spiritele pe care le-ar putea intalni. Apoi isi va clati mainile cu apa pura de izvor. Dupa ce se va usca pe maini va arunca peste umarul drept 9 boabe de fasole neagra, rostind urmatoarea fraza, cu fiecare boaba de fasole aruncata: “prin fasolele pe care le arunc, ma eliberez pe mine si pe ai mei”. Este interzis sa privesti in spate. Se considera ca spiritul, in loc sa mai fure sufletele celor vii, va culege boabele de fasole. Cand a aruncat toate boabele de fasole, capul familiei se va spala din nou pe maini si va rosti de noua ori fraza “Spirite stravechi, te rog paraseste aceasta casa”.

Pozitia in care se tine mana este cea din imaginea alaturata. Dupa cum observi, aceasta pozitie a mainii a capatat un sens perorativ in ziua de astazi,  gestul putand fi interpretat ca semnificand “nu am nicio intentie sa iti dau ceva“ sau “poti sa astepti tu mult si bine ca nu vei primi nimic”.

Ritualul contemporan pentru protectia casei

Acest ritual recomandat pentru epoca noastra se realizeaza pe data de 6 Mai, oricand intre orele 00.01-23.59. Este un ritual extrem de simplu si comod de realizat.

Vei avea nevoie de 1 lingura de sare si un pahar plin cu apa. Sarea este recunoscuta pentru proprietatile sale de curatare a spatiilor.

Se dizolva sarea in paharul cu apa, apoi se pulverizeaza apa in toate colturile casei.

Se incepe cu camera pe care o folosesti cel mai des, pulverizand din coltul de est, apoi coltul din vest, apoi nord si la final sud. Nu uita, dupa ce termini cu toate camerele, sa pulverizezi si in bucatarie, camara si baie, in ordinea indicata aici. La final, lichidul ramas se toarna in fata usii de la intrare.

Dupa ce termini de pulverizat, te intorci in camera pe care o folosesti cel mai des, te asezi in centrul ei, cu fata orientata spre est si rosteste: “Sarea ma protejeaza pe mine, pe cei dragi mie si casa mea de toate energiile negative”.

Asa sa fie!

IN LOC DE CONCLUZIE, 2 INVITATII ...

Legat de Luna Noua cu care ne intalnim pe 6 mai 2016, te invit sa citesti doua articole folositoare: 

In ceea ce priveste Luna, Luna Noua sau Luna Plina, iata cateva recomandari: