Luna Noua (7 aprilie)

De-a lungul vietii, pot spune ca am umblat mult. Gustul drumetiilor mi-a fost trezit in jurul varstei de trei ani cand, aflandu-ma impreuna cu parintii la mare, intr-o seara, in timp ce acestia erau impreuna cu prietenii lor la o masa, m-am gandit ca ar fi timpul sa plec la drum. M-am strecurat, fara sa fiu observata de nimeni, in afara incintei restaurantului respectiv, apoi, insotita de papusa pe care o aveam cu mine, m-am dus direct la gara si m-am suit in tren. Din fericire, niste studenti m-au remarcat si m-au adus inapoi.

Aceasta a fost prima intalnire cu necunoscutul, de care imi amintesc. Apoi, de-a lungul vietii, am umblat de la Nord la Sud si de la Est la Vest. Am intalnit o multime de oameni si am trecut printr-o multitudine de experiente.

Una dintre cele mai frumoase experiente a fost cand ma aflam in Elvetia si discutam cu un prieten mai in varsta despre importanta drumurilor si calatoriilor in viata noastra. Aveam pe atunci doar 20 de ani si persoana respectiva m-a intrebat ce ma determina sa calatoresc atat de mult? Si, in timp ce priveam apusul de Soare, din balconul apartamentului in care ma aflam, am spus fara sa ma gandesc ca imi plac calatoriile, pentru ca ele imi amintesc intotdeauna de acasa. Calatoresc pentru a incerca mancarurile si bauturile din lume si pentru a vedea ca cele mai bune sunt cele de acasa. Mai calatoresc pentru ca imi place sa cunosc de fiecare data oameni noi. Daca te vezi tot timpul cu aceleasi persoane, ele ajung, mai devreme sau mai tarziu sa faca parte din viata ta si vor dori sa ti-o schimbe. Daca nu esti asa cum vor ele, se vor enerva. Pentru ca toata lumea stie cum e mai bine sa-si traiasca celalalt viata, dar nimeni nu stie cum e mai bine sa-si traiasca propria viata. Prietenul meu a ramas ganditor, a privit si el cerul si peste cativa ani am avut bucuria sa-mi descopar intr-un fel sau altul gandurile si cuvintele, intr-o carte pe care o publicase.

De ce povestesc despre drumuri si despre toate aceste lucruri?

Pentru ca de aceasta data, prima Luna Noua din noul an astrologic si care se petrece pe 7 aprilie, de la ora 13.24 PM, ne povesteste istoria drumurilor. Vorbim despre un moment astral in care harta ridicata puncteaza necesitatea noastra ca indivizi de a explora lumea interioara. Aceasta explorare se produce orientandu-ne intai catre exterior. Soarele, Luna, Uranus si Mercur se afla toate in Casa a IX-a, care este Casa calatoriilor si a spiritualitatii. Vom privi la spectacolul lumii, care, cu siguranta, va fi unul interesant, marcat de decizii bruste si de rasturnari de situatii. Protagonistii acestor experiente sunt Marte, planeta razboiului, care se afla intr-un aspect tensionat de cuadratura cu Mercur, planeta intuitiei, care strabate in momentul de Luna Noua, Casa mortii. De aici ne putem astepta la tot felul de conflicte, dar aceste conflicte, cu siguranta, ca nu vor putea fi anticipate, deoarece Pluton, moartea si renasterea, face la randul sau un aspect tensionat cu Luna, Soarele si Uranus, respectiv cu emotia, cu autoritatea si cu planeta surprizelor, ceea ce face ca urmatoarea luna calendaristica sa fie marcata de agresivitate, cearta, violenta si rasturnari de situatii (poate chiar rasturnari politice) de anvergura.

Toti vom incerca sa stralucim. Ascendentul se afla pe Leu si vom incerca sa ne evidentiem, intr-o mai mare sau mai mica masura, dar consecintele s-ar putea sa nu fie cele pe care ni le dorim.

Accentul lunii va cadea pe o intuitie deosebita in a face bani si a ne bucura de castiguri materiale. Chiar daca Jupiter, planeta norocului se mai afla inca in retrogradare, totusi faptul ca tranziteaza Casa banilor si semnul Fecioarei, ne ajuta sa ne gasim echilibrul, sa ne gasim ordinea, disciplina si sa invatam sa fim mai economi cu finantele noastre.

O problema cu care ne vom confrunta, la nivel interior, este cea a lipsei logicii si a ratiunii. Mercur, planeta comunicarii si a gandirii, este neaspectata. Este adevarat, tranziteaza Casa a IX-a, a spiritualitatii, dar ne va lipsi logica in actiunile pe care le vom face, asa incat recomand tuturor prudenta si rabdare. Nu va grabiti sa luati decizii de moment, pentru ca ulterior, consecintele s-ar putea sa fie nedorite.

Odata ce am privit in exteriorul nostru, care devine o oglinda a propriei stari interioare, este momentul sa ne intoarcem inspre noi, sa calatorim inspre sinele nostru, inspre nevoile noastre cele mai adanci. Intr-o lume complicata, in care, cu totii vom face exces de adrenalina, cea mai buna solutie este sa invatam lectia meditatiei, a introspectiei. Este un moment propice pentru cursuri de dezvoltare personala, este un moment potrivit pentru inceperea unor terapii sufletesti, cum ar fi terapia psihologica, cursuri de meditatie, de yoga, Reiki si orice alt curs de dezvoltare personala.

Drumurile sunt avantajate, dar va trebui ca pe fondul unui Mercur neaspectat, sa ai grija unde iti pui documentele, banii si cheile, pentru ca risti, fie sa-ti fie furate, fie sa le pierzi.

In loc de concluzie, mai multe invitatii ...