Ritualul de Luna Noua - Recunostinta si Fericire

Luna Noua de pe data de 10 ianuarie 2016 reprezinta un moment foarte important pentru tine, deoarece este prima Luna Noua din an. Acest eveniment astrologic intra sub guvernarea arhanghelului Gabriel, iar toate semnficatiile sale le poti citi in articolul Luna Noua, Pluton si curajul de a fi tu

Pregatirea pentru ritual 

Luna Noua din semnul Capricornului reprezinta momentul perfect cand poti restabili conexiunea cu Sinele tau Superior, cu Sufletul tau si cand poti sa activezi, pentru urmatoarele 12 luni, energiile benefice care sa iti deschida drumurile catre obtinerea lucrurilor pe care ti le doresti si, implicit sa iti stimuleze starea de fericire.

Cand poti face ritualul

Ritualul de Luna Noua (Recunostinta si fericire) poate fi realizat oricand intre ziele de 9 ianuarie (incepand cu ora 3.30 AM) si 11 ianuarie (pana la ora 3.30 AM).

Elementele necesare ritualului

Iata care sunt elementele necesare efectuarii ritualului: 

  • un bol suficient de mare incat sa iti incapa in el ambele maini;
  • apa pe care o vei turna in bol;
  • scortisoara (se recomanda betisorul de scortsoara, dar daca nu ai asa ceva in casa, poti folosi si scortisoara macinata);
  • miere de albine ( daca nu ai miere poti sa o inlocuiesti cu orice tip de zahar);
  • menta ( pot fi frunze de menta sau un pliculet de ceai de menta, pe care il vei desface si vei folosi planta maruntita dinauntrul sau);
  • prosop curat pentru stergerea mainilor.

Proprietatile magice ale elementelor implicate in ritual:

Luna, planeta emotiilor, guverneaza semnul Racului, care este un semn de apa. Din acest motiv apa este un element des intalnit in ritualurile de Luna Noua si Luna Plina

  • mierea de albine este un element folosit adeseori in ritualurile care implica invocarea Soarelui. In timpul fenomenului astrologic de Luna Noua, Luna si Soarele se suprapun, se afla in conjunctie, asa incat in acest ritual este nevoie sa se utilizeze si un element care sa potenteze elementul Soare, respectiv focul si vitalitatea. In plus, mierea atrage abundenta;
  • scortisoara este un condiment utilizat din cele mai vechi timpuri. Scortisoara este scoarta uscata a unui arbore vesnic verde care creste in Sri Lanka. Scortisoara a fost mentionata in cel mai vechi tratat de medicina si botanica chineza, scris in anul 2700 i.d.H. In astrologia magica este utilizata pentru a alunga energiile negative si pentru a spori atentia;
  • menta este o planta protejata de Pluton. Pentru ca in aceasta luna ascendentul astrogramei momentului de Luna Noua este in semnul Scorpionului, iar zodia Scorpionului este guvernata de Pluton, menta devine un element necesar acestui ritual. In astrologia magica, menta este planta folosita pentru atragerea abundentei si pentru protectie pentru cei care calatoresc.

Atentionari: nu face acest ritual daca prezinti sensibilitate sau ai alergie la oricare din ingredientele mentionate mai sus.

Efectuarea ritualului de Luna Noua

Acest ritualul se va desfasura in 3 etape, fiecare avand o importanta anume:

Etapa 1, etapa de purificare

Este o etapa esentiala si iti recomand sa iti iei tot timpul necesar sa o parcurgi cu rabdare si cu maxima seriozitate. In functie de responsabilitatea cu care o efectuezi, anul tau va fi un an protejat de energii si infuente negative.

Rosteste o rugaciune cu care rezonezi cel mai mult. Poti alege orice rugaciune doresti. Dupa ce o rostesti torni apa in bol ( iti recomand apa calduta, pentru confortul tau). Apoi scufunzi ambele maini in vas si le rotesti simultan, impreuna, in sensul acelor de ceasornic, repetand:

,,apa binecuvantata, curata-ma de toate energiile negative, de toate gandurile negative, de toate gandurile si atacurile mentale negative ale dusmanlor mei…”

Aici da voie Sinelui tau sa exprime tot ce doreste sa curete. Poti sa adaugi la frazele de mai sus orice alte elemente doresti. Important este ca din cand in cand, in insiruirea frazelor sa adaugi formula ,,apa binecuvantata curata-ma”. Foloseste-ti cu incredere intuitia, nu ai cum sa gresesti. Enumerand toate elementele pe care iti doresti sa elimini din viata ta, ii oferi Spiritului tau Superior sau Sufletului, sansa sa exprime liber, necenzurat ce il deranjeaza, creind astfel o legatura mai puternica intre corpul fizic si corpul spiritual, respectiv intre corp-minte-suflet.

Prin acest exercitiu vei invata sa tii cont mai des de semnalele pe care Sufletul (Sinele Superior) ti le transmite, pentru a te feri de deciziile proaste. Dupa ce enumeri toate lucrurile, situatiile de care vrei sa te eliberezi si sa te purifici, te opresti din miscarea mainilor in sensul acelor de ceasornic, scoti mainile din apa, te stergi cu prosopul, iei bolul si scurgi apa la toaleta, dupa care tragi apa.

Etapa a doua, de manifestare a recunostintei

Este o etapa intermediara. Dupa ce te-ai purificat simbolic, pui din nou apa in bol si adaugi o lingurita de miere, 1-2 betisoare de scortisoara (sau un varf de scortisoara macinata) si 1-2 crengute de menta. Scufunzi din nou mainile si te relaxezi. Inchide ochii si simte cum energiile benefice emanate de aceste elemente te invaluie.

Respira adanc si enumera mental lucrurile pentru care esti recunoscator. Iti voi oferi cateva exemple, insa tu poti introduce orice element pentru care te simti recunoscator; ,,sunt recunoscator pentru starea de sanatate, pentru ca am o casa pentru ca am un loc de munca, etc etc”. Adauga cat de multe elemente doresti. Poti multumi pentru prezenta unor anumite persoane in viata ta, pentru ca ai sanatate, sau pentru ca ai trecut printr-o anumita experienta. Ia-ti timpul necesar sa ,,simti” efectiv fiecare lucru pentru care esti recunoscator. Enumera lucrurile fata de care manifesti gratitudine, pana cand simti ca starea ta emotionala se imbunatateste si esti cuprins de pace, liniste si recunostinta. In momentul cand atingi aceasta stare, incepe ultima etapa a acestui ritual.

Etapa a treia, de stabilizare si implementare a energiei fericirii

Asa cum am precizat in randurile de mai sus, dupa ce iti exprimi gratitudinea pentru lucrurile bune din viata ta, vei simti cum energia pozitiva te isi cum esti patruns de o stare de liniste si pace. In clipa in care simti acest lucru, incepe sa rotesti mainile in bol in sens invers acelor de ceasornic. Este important sa respecti aceasta miscare, deoarece miscarea inversa acelor de ceasornic este miscarea sensului vietii (gandeste-te ca ceasul numara timpul care se scurge, in timp ce miscarea inversa acelor de ceasornic prelungeste timpul). In timp ce rotesti mainile in apa, rosteste urmatoarele afirmatii:

,,Prima Luna Noua din an sa imi deschida drumurile spre starea de fericire. Aici si acum!”

Rosteste de 12 ori aceasta afirmatie. Se rosteste de 12 ori deoarece sunt 12 luni intr-un an. Cand ai terminat, scoti mainile din apa, te clatesti cu apa curata si apoi te usuci. Apa care a fost in bol se varsa de aceasta data la un copac (chiar daca este zapada afara) sau la o planta in casa. In niciun caz nu se arunca la toaleta, pentru ca este o apa incarcata pozitiv.

Asa sa fie!

Articole despre Luna Noua si Pluton