Cuvintele ziditoare (Luna Noua si Eclipsa de Luna, 1 septembrie 2016)

Vorbele, gandurile, faptele - toate se manifesta sub forma de energie. In articolul Ritualurile si Energia, explicam ca energia este “liantul” sau puntea de legatura intre toate dimensiunile. Ea creaza o adevarata retea subtila care influenteaza si conecteaza trecutul—prezentul—viitorul, transformandu-le intr-un tot unitar, coerent pentru dimensiunea aceasta”. Altfel spus, tot ceea ce spunem, tot ceea ce gandim sau infaptuim, ne influenteaza evolutia personala, ne zidesc devenirea.

Astazi vreau sa ma opresc asupra cuvintelor si gandurilor nerostite dintr-un motiv foarte simplu. Tema astrologica a Lunii Noi de pe data de 1 Septembrie vizeaza evolutia noastra in functie de modul in care gandim si ne exprimam.

In plus, simultan cu fenomenul de Luna Noua, de pe data de 1 septembrie, de la ora 11.04AM se produce si Eclipsa de Luna, lucru care potenteaza foarte mult vibratiile manifestate de acest prim eveniment astrologic. Asadar, e un prilej extrem de favorizant sa acordam o mai mare atentie modului in care ne exprimam si sa indreptam ceea ce are nevoie sa fie indreptat cu privire la vocabularul si gandurile nostre.  

Darurile Lunii Noi

Intotdeauna fenomenul de Luna Noua aduce noutatea si inovatia in viata noastra, dar, de aceasta data, ceea ce experimentam cu ocazia acestui eveniment se va potenta de doua ori mai mult prin intermediul Eclipsei. Mai mult decat atat, ne va mai si influenta pe o perioada de sase luni , intre 1 Septembrie 2016— 1 Februarie 2017.

Dupa cum spuneam, tema de lucru a acestei perioade de sase luni este aceea de a ne observa cu atentie modul in care vorbim. Luna se afla in conjunctie cu Soarele—dand nastere fenomenului de Luna Noua. Ambele luminarii—Soarele si Luna, se afla in semnul Fecioarei, aceasta zodie fiind. guvernata de Mercur, planeta comunicarii si a felului in care gandim. De asemenea, aceleasi doua luminarii, se afla in Casa a X-a care este Casa prestigiului social.

Mentalizarea si felul in care gandim si ne exprimam gandurile va avea un impact covarsitor asupra urmatoarelor sase luni, impact potentat de opozitia dintre Luna, Soare si Neptun. Neptun este planeta intuitiei si clarviziunii si ca urmare a interactiunii sale cu Soarele si Luna, ceea ce vom spune sau gandi se va materializa extrem de rapid in viata noastra.

Un element pozitiv al hartii momentului este dat de conjunctia benefica dintre Jupiter, planeta norocului si Mercur, planeta comunicarii. Intr-adevar, nu putem nega faptul ca in aceasta perioada Mercur se afla in retrogradare, dar putem folosi pozitiv aceasta retrogradare. Nu intamplator, Jupiter—planeta norocului, se suprapune peste Mercur, potentandu-i factorul benefic si lucrand foarte mult cu reorganizarea, replanificarea, regandirea activitatilor noastre. Nu uita ca atunci ca, atunci cand ne intalnim cu Mercur retrograd, orice activitate care incepe cu prefixul “re” este foarte bine sustinuta.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in semnul Balantei, care chiar daca isi cauta in continuu echilibrul, totusi, are darul de a ne aduce abundenta, bucurie si frumos in viata noastra. Vorbim, de un moment astral extrem de important in care cuvintele vor avea un rol foarte important pentru evolutia noastra in urmatoarea perioada.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Tot despre Luna Noua si Eclipsa de Luna ...