Ritual de Luna Noua pentru armonie (3)

In articolul Ritualul de Luna Noua in semnul Scorpionului aspuneam ca spre deosebire de alte ocazii, de aceasta data ai la dispozitie 3 ritualuri (abundenta, armonie si echilibrarea starii fizice si a infatisarii) pe care le poti face in perioada 10-12 Noiembrie, incepand cu ora 19.48 pe 10 Noiembrie pana la ora 23.58 pe data de 12 Noiembrie. Acest al doilea articol din seria de 4 dedicate Lunii Noi, iti vorbeste despre armonie. Iti reamintesc ca din cele 3 ritualuri propuse, poti alege sa faci doar unul singur.

Armonia, pacea si linistea sufleteasca sunt coordonate fundamentale pentru evolutia noastra personala. Cu siguranta ca daca esti intr-o relatie conflictuala—fie ca este vorba de persoana iubita, fie ca este vorba de relatia cu o ruda sau chiar colegii sau seful, nu vei dispune niciodata nici de energia si nici de capacitatea mental-emotionala necesara sa evoluezi. Vei ramane consumat de sentimentul neputintei, frustrarii, neimpacarii, atitudine ce iti va spori si adanci starea de disconfort emotional.

Acest ritual nu este unul dintre cele mai simple, insa va trebui ca sa il executi macar 6 ore—ideal ar fi sa il tii vreme de 24 de ore, insa sunt constienta ca in ritmul de viata activa pe care il avem ar fi extrem de dificil acest lucru.

Indrumari pas cu pas

  • Dusul — Inainte de a incepe ritualul, fa un dus. Apa a fost intotdeauna asociata cu emotiile, asa incat dusul te va ajuta sa vizualizezi cum toate resentimentele, atitudinile negative sau actiunile de care nu esti mandru se scurg din tine. Cu ochii inchisi, in timp ce apa iti curge din crestet pana in talpi, iti imaginezi cum orice energie negativa se scurge la canal. Poti sa iti imaginezi chiar si o culoare inchisa pentru aceste energii, iar pe masura ce se scurg, vizualizeaza cum ele ajung prin intermediul panzei freatice in Oceanul Planetar, unde sunt reciclate si transformate in energie de lumina. Pentru acest tip de vizualizare permite-i imaginatiei sa preia controlul si sa te ghideze. Daca mintea lucida incearca sa iti impuna oprelisti sau restrictii, aminteste-ti de perioada cand visai printese si printi si reintoarce-te la starea de copil. Iti va fi mult mai usor sa te joci” cu imaginatia; 
  • Paharele cu apa — cand din tine s-a scurs si ultima picatura de energie negativa, dupa ce te-ai uscat si imbracat, ia doua pahare si umple-le cu apa. Vei vedea ca nu sunt umplute egal, ci vor exista diferente. Toarna apa dintr-unul in altul, pana cand sunt echilibrate si cantitatea de lichid este egala. Nu incerca sa pacalesti ritualul cantarind cati ml.de apa ai in pahare, pentru ca nu acesta e scopul. Ritualul este un gest simbolic, iar turnatul apei dintr-un pahar in altul pana cand cantitatea de lichid este egala semnifica eforturile tale de a-ti pastra calmul, echilibrul si spiritul de observatie. In timp ce torni apa repeti: ,,sunt in pace, in armonie cu mine, cu sufletul si sinele meu superior. Sunt in pace cu semenii mei, sunt in pace cu …”—iar aici rostesti numele persoanei sau persoanelor cu care ai un conflict; daca nu le cunosti numele poti sa ti-i imaginezi cum arata.
  • Orele de tacere — dupa aceasta parte a ritualului, urmeaza exercitiul cel mai dificil: va trebui sa taci din gura si sa nu vorbesti cu nimeni vreme de minim 6 ore si sa eviti orice sursa de informatii exterioare, cum ar fi cititul, privitul la televizor, ascultatul muzicii sau al radioului. Asta inseamna sa stai deoparte si de tastatura calculatorului, de surf-ul pe internet. Aceste 6 ori ar fi intelept sa le petreci in meditatie, pasiva sau activa. Meditatia pasiva inseamna sa stai intr-o pozitie relaxata, vizualizand mental zone placute, situatii confortabile, reiterand emotii care te-au relaxat. Nu e nimic daca adormi, inseamna ca energiile tale se armonizeaza.

Mediatia activa este recomandata persoanelor energice. Poti merge la o plimbare lunga prin parc, fara sa iei mp3-ul cu tine, poti face curatenie in casa, poti calca sau spala rufe. Evita zonele publice aglomerate, pentru ca ai nevoie sa te centrezi si sa iti acumulezi energia interioara, nu sa te descentrezi.

ITI RECOMAND SA CITESTI ...