Ritual pentru echilibrarea starii fizice si a infatisarii (4)

In ziua de azi tot mai putine persoane sunt multumite de starea lor de sanatate. Alimentatia defectuoasa, sedentarismul, nesfarsitele ore petrecute in fata calculatorului, fumatul, consumul de alcool  — chiar si in cantitati mici, isi pun pregnant amprenta asupra corpului nostru. Unii sunt nemultumiti ca sunt prea slabi, altii ca sunt supraponderali, unele persoane se plang de aspectul tenului, de vitalitate, de lipsa staminei si a fortei interioare.

Al treilea ritual pe care ti-l propun tine de reactivarea energiei interioare, de impamantare si deschiderea si acceptarea vitorului. Iata de ce vorbim de un exercitiu mai mult mental, decat fizic.

Indrumari pas cu pas

Inchizi ochii, respiri de trei ori adanc, rostesti o rugaciune — Tatal Nostru sau Psalmul 51 — care te va ajuta sa te relaxezi. Te sprijini de un perete, stand in picioare, dar daca ai probleme legate de statul in picioare atunci poti sa te asezi si pe un scaun cu spatarul drept.

Te vizualizezi inconjurat de lumina, apoi te imaginezi a fiind o mica samanta plantata intr-o padure. Te imaginezi cum stai intr-un cocon placut si calduros, cum incepi sa germinezi, cum prinzi radacini si te impamantezi. Imagineaza-ti ca talpile picioarelor tale devin radacini puternice, apoi vizualizeaza-te cum cresti, cum capeti tulpina, ramuri frunze. Vizualizeaza-te plin de armonie si, cel mai important, imagineaza-ti cum prin tine trece seva, care iti furnizeaza vointa sa perseverezi pe drumul pe care ti-l propui.

Pe masura ce simti cum seva curge prin trunchiul tau, de sus pana jos, vizualizeaza-ti intentia: ,,vreau sa slabesc”,”vreau sa ma ingras”, ,,vreau sa am o viata sanatoasa”, etc etc. Poti sa iti stabilesti tu orice organ vrei sa vindeci. Poti afirma ,,vreau sa am o inima sanatoasa”  sau ,,vreau sa am o memorie buna” iti poti folosi imaginatia liber, selectand zona corpului sau organul care te preocupa cel mai mult.

Cand te simti suficient de puternic si incarcat cu energie, deschide incet ochii si rosteste rugaciunea de inceput inca odata, pentru a ,,sigila” energia vitala in interiorul tau.

Asa sa fie!

ITI RECOMAND SA CITESTI ...