Salamandrele si Luna Plina (11 Februarie 2017)

Astazi va voi povesti despre Salamandre, Elementalii de Foc, si evenimentele astrologice de pe 11 Februarie 2017 - Luna Plina si Eclipsa de Luna. Probabil ca stiti ca acest articol este este al treilea din seria de patru care va prezinta legatura dintre Elementali - Spiritele Naturii si luminariul Luna. Asa cum am explicat in articolele anterioare, in secolul al XVI-lea filosoful si alchimistul Paracelsus a indicat cele patru “familii” de spirite ale naturii care guverneaza lumea noastra: Salamandrele guverneaza Focul, Gnomii guverneaza Pamantul, Silfii guverneaza Aerul si Ondinele guverneaza Apa.

Articolul de astazi analizeaza incarcatura vibrationala particulara a evenimentului de pe data de 11 Februarie si este dedicat elementalilor Focului, adica Salamandrelor.  Asa cum va spuneam in articolul Salamandrele - spiritele focului, nici un foc nu este aprins fara ajutorul acestor Elementali, nici o caldura nu exista fara ele.

Privit dintr-o alta perspectiva, Focul guverneaza triada zodiacala formata din Berbec, Leu si Sagetator, cunoscuta si sub numele de Triada de Foc. Evenimentul de Eclipsa si de Luna Plina se formeaza pe Axa Varsator – Leu, in timp ce ascendentul este pe semnul Sagetatorului. Iata de ce suntem intru totul indreptatiti sa acordam o atentie speciala elementului Foc in analiza noastra.

Cateva cuvinte despre Eclipsa ...

De-a lungul istoriei astrologice si ezoterice, Eclipsele au fost privite cu reticienta de catre persoanele mai putin educate in stiintele ezoterice. Eclipsele au fost considerate ca fiind un moment de prost augur care vesteste moartea unor personalitati care ne conduc, evenimente naturale negative, violenta si agresivitate globala. Acestea sunt doar mituri, deorece din punct de vedere al cazuisticii istoriei astrologiei, in timpul Eclipselor s-au produs cele mai putine evenimente negative. Iata de ce realitatea este cu totul alta!

Eclipsa reprezinta singurul moment astrologic energetic cand emotiile care ne guverneaza sunt reduse la tacere si suntem fortati sa privim adevarul in lumina sa naturala. In timpul unei eclipse suntem fortati sa ne confruntam cu propriile nostre slabiciuni si greseli. Nimeni nu este fericit sa-si priveasca erorile fata in fata si sa fie fortat sa-si asume deciziile de rectificare a acestora, nu-i asa? Din acest motiv, de multe ori, Eclipsele au fost privite cu suspiciune de  masele largi de oameni. Experienta unei Eclipse nu este niciodata negativa, ci doar ne pune in contact cu realitatea pe care o traim, necosmetizata.

Luna Plina - 11 februarie 2017

Evenimentul de pe data de 11 Februarie are o conotatie particulara, deoarece se produce pe Axa Varsator – Leu, iar Ascendentul este in Sagetator. Leul si Sagetatorul apartin triadei de Foc si sunt guvernate din punctul de vedere al elmentalilor de catre Salamandre.

Faptul ca harta Eclipsei de Luna de pe data de 11 Februarie se afla sub protectia Salamandrelor ne sugereaza inca o data faptul ca avem nevoie de vitalitate, energie si determinare pentru a ne realiza obiectivele. Eclipsa, asa cum am mai spus, ne asaza fata in fata cu propriile slabiciuni, cu propriile angoase si frustrari care ne limiteaza in actiunile noastre viitoare. Iata de ce avem nevoie sa extragem energia salamandrelor, adica energia vitala, a Focului pentru a ne bucura de stamina necesara in vederea atingerii obiectivelor pe care le avem.

Harta Eclipsei este axata in proportie de 80 % pe semne de Foc, astfel Ascendentul Eclipsei este pe Sagetator. Luna, Planeta Emotiilor se afla in semnul Leului. Simultan, Venus (Planeta Iubirii si a Banilor), Marte (Planeta Masculinitatii) si Uranus (Planeta  Adevarului) se afla toate in semnul Berbecului. Saturn, Procurorul Zodiacului, se afla in semnul Sagetatorului, asadar vorbim de un eveniment astral important in care esenta succesului actiunilor pe care le vom face in urmatoarele patru saptamani depinde de nivelul de vitalitate si energie pe care suntem dispusi sa-l investim in actiunile noastre.

Zodiile si energia de care au nevoie ...

In continuare te invit sa te informezi cu privire la domeniile de viata unde trebuie sa investesti mai multa energie si hotarare in functie de semnul zodiacal din care faci parte. Ai grija sa respecti liberul arbitru al celor din jur!

 • BERBEC — Ai nevoie de energie, determinare si hotarare in sectorul afacerilor si al iubirii.
 • TAUR — Ai nevoie de hotarare, determinare, curaj pe sectorul sanatatii si muncii.
 • GEMENI — Ai nevoie de hotarare, determinare si curaj, pe sectorul relatiilor, parteneriatelor, relatiilor de iubire de lunga durata.
 • RAC — Ai nevoie de energie curaj, determinare pe sectorul relatiei cu bancile si in relatia cu partenerul de viata sau cu asociatii pe care ii ai in activitatile si actiunile pe care le desfasori.
 • LEU — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare in relatiile cu strainatatea si in orice afacere desfasori prin intermediul lumii virtuale.
 • FECIOARA — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul relatiei cu strainatatea si al coordonarii activitatilor celor din jur.
 • BALANTA — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul relatiei cu sefii si in asocierile privind cauzele nobile de ajutorare a celor din jur.
 • SCORPION — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul asocierilor, parteneriatelor si afacerilor.
 • SAGETATOR — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul afirmarii personale.
 • CAPRICORN — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul financiar si a achizitiilor materiale.
 • VARSATOR — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul comunicarii si drumurilor.
 • PESTI — Ai nevoie de determinare, curaj si hotarare pe sectorul comunicarii, al relatiilor cu fratii si al familiei.

Acum te invit sa te informezi cu privire la Ritualul pentru activarea Salamandrei personale si care-ti va da energie ce te va ajuta in urmatoarele 12 luni in toate actiunile pe care ti le propui.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman (Fondator Roastrolog.com)