Luna Plina (14 noiembrie 2016)

Trebuie sa recunosc ca ultima perioada a fost extrem de agitata din punct de vedere al constiintei colective. La nivel micro, aproape toate persoanele cu care m-am intalnit si am interactionat in ultimele trei saptamani erau stresate, bulversate, agitate, de multe ori neavand o explicatie clara a strarilor prin care treceau.

Din punct de vedere macro, intreaga planeta a fost cu ochii indreptati catre momentul alegerilor din Statele Unite, chiar si site-ul RoAstrolog a prezentat analiza pe scurt a hartilor celor doi contracandidati inscrisi intr-o cursa electorala care nu a mai avut precedent in Statele Unite. In articolul Trump VS Clinton, confruntarea hartilor de putere subliniam faptul ca harta lui Hillary Clinton este mult mai bine sustinuta din punct de vedere astrologic decat harta lui Donald Trump, insa cum intre astre si Pamant exista o distanta mare, de multe ori deciziile luate de pamanteni schimba cursul istoriei.

O buna prietena cu o prezenta de spirit foarte ascutita a facut o gluma spunand ca a existat un 9/11 in Statele Unite, iar de aceasta data s-a ales presedintele pe data de 11.09.2016. Vorbim de un moment istoric in care, cu siguranta, Statele Unite si intreaga harta geopolitica a lumii se va modifica considerabil in urmatorii ani. Voi detalia in analiza horoscopului anului 2017 aceste perspective, insa acest articol nu este despre ce urmeaza sa se intample in anul urmator, ci despre inchiderea unor drumuri definitiv si irevocabil si redeschiderea altora.

Imi amintesc ca in dimineata zilei de 9 Noiembrie 2016, atunci cand m-am trezit am luat telecomanda televizorului in mana, am inchis ochii si nestiind care este rezultatul alegerilor am spus “Lumea inainte de alegeri si lumea dupa alegeri!” deoarece, cu siguranta, prin venirea noului presedinte, cel putin din punct de vedere astrologic, se vor schimba extrem de multe lucruri atat la nivel mondial, cat si la nivelul vietilor noastre personale.

Luna Plina — 14 noiembrie 2016

Data de 14 Noiembrie, cand are loc Luna Plina, este momentul simbolic in care ne luam ramas bun de la trecut pornind pe un nou drum catre o noua destinatie. Acest lucru este evidentiat mai mult decat clar pe harta Lunii Pline a zilei de 14 Noiembrie. Evenimentul astrologic va avea loc la ora 3:53PM, ora Romaniei si se desfasoara pe axa Scorpion—Taur—Soarele in Scorpion, Luna in Taur—cu ascendentul in Pesti, iar cu Vertexul pe Fecioara.

Cateva explicatii despre Vertex 

Probabil, daca nu esti familiarizat cu terminologia astrologica, esti surprins de prezenta acestui cuvant nou “vertex”. Pe scurt, Vertexul este considerat un punct extrem de puternic in hartile astrologice. Putini astrologi il iau in calcul, insa el joaca un rol fundamental in analiza unei astrograme. Se considera ca Vertexul se activeaza in momente majore ca importanta in viata noastra. De exemplu, se activeaza atunci cand intalnim partenerul care ne este destinat, cand punem punct unei relatii importante, iar maestrii astrologi kabalisti sustin ca Vertexul este declansat in momentul nasterii si al mortii.

Mi se pare extrem de interesant faptul ca astrograma acestei Luni Pline de pe data de 14 Noiembrie are Vertexul conjunct la grad perfect (21 grade si 41minute) cu descendentul aflandu-se in opozitie perfecta cu Chiron, Micul Procuror al zodiacului, cel care ne readuce aminte de lectiile pe care nu le-am invatat in trecut punandu-ne la treaba sa le rezolvam acum.

Chiron in opozitie cu Vertex

Semnul zodiacal al Scorpionului este recunoscut ca guvernand Casa a VIII-a, a mortii si a renasterii, in timp ce Vertexul pozitionat in semnul Fecioarei vorbeste de primenire, vindecare si transformare. Chiron in opozitie cu Vertexul atrage atentia asupra repetarii istoriei, a unor experiente, iar acest lucru nu trebuie sa te faca sa te raportezi la alegerile din Statele Unite, neaparat. Priveste adanc in viata ta, la evenimentele care s-au intampat in ultima perioada, ce trairi, experiente ai avut, ce oameni au aparut sau reaparut in viata ta si care sunt nevoile tale profunde in acest moment.

Vertex in Fecioara

Vertexul in Fecioara are de a face cu igienizarea, dezinsectia, cu scoaterea din viata ta a aspectelor neproductive, a persoanelor care te epuizeaza energetic sau a situatiilor complicate.

Iata de ce Luna Plina de pe 14 noiembrie 2016 are o semnificatie deosebit de importanta, mai ales din punctul de vedere al deciziilor pe care urmeaza sa le iei de acum incolo pana la sfarsitul acestui an. Iti aduce in fata ochilor teme nerezolvate din trecut, intamplari sau oameni si iti impune sa iei o decizie. Scorpionul nu isi ia niciodata deciziile intr-o maniera blanda, ci radicala. Sa nu uitam ca Scorpionul este guvernat de Pluton, moartea, renasterea si transformarea profunda. Ascendentul in Pesti te ajuta sa gasesti o noua viziune asupra drumului pe care il ai de parcurs, scotand la iveala resurse interioare pe care nu banuiai ca le detii si care te ajuta sa treci prin perioade decizionale extrem de tensionate.

Marte in Varsator

Este o astrograma in care Marte, planeta energiei tale tranziteaza semnul Varsatorului. Suntem lucizi, ancorati in realitate si adevarul se dezvaluie in fata noastra implacabil si radical. Suntem sustinuti de Marele benefic, Jupiter care ne da moderatie in alegeri.

Jupiter tranziteaza semnul Balantei in acest moment si chiar daca planeta surprizelor, Uranus face un aspect de opozitie cu Jupiter, Marele Benefic ne va ajuta sa ne pastram echilibrul mental si sufletesc in fata tuturor transformarilor prin care trecem. Da, este o perioada complicata pe care si tu o resimti la fel de intens ca si semenii tai! Poti auzi de evenimente petrecute in viata altora, poti trai tu evenimente profunde, dar indiferent de context iti gasesti noi valente si noi directii de actiune.

Nodul Nord e bine aspectat ...

Partea frumoasa a hartii este data de faptul ca Nodul Nord, adica Misiunea Karmica este extrem de bine aspectat de planeteleVenus si Pluton. Venus este Micul Benefic in astrologie, iar Pluton reprezinta transformarea profunda, asa incat, indiferent de sectorul de viata unde vei efectua schimbarea, indiferent de zona de viata pe care vrei sa o inchizi pentru totdeauna, concluzia va fi reusita si vei reusi sa iti indeplinesti dezideratul, sa-ti atingi scopul.

Transformarea prin care vei trece te va ajuta sa urci si sa evoluezi. In continuare te invit sa te informezi cu privire la zonele in care este cea mai mare potentialitate sa inchizi usa  experientelor trecutului si sa pornesti pe un alt drum.

 

Zodiile si drumurile noi ...

Gandeste liber, extrapoleaza pentru ca intotdeauna atunci cand operezi o inchidere de drum si o redeschiderea altei directii, ea vine cu o suma de alte experient. Asadar, poti privi aceasta indicatie astrologica ca pe o coloana vertebrala pe care o vei adauga in functie de viata pe care o duci, de atitudinea pe care o ai, de temperamentul pe care il manifesti, o alta suma de inchideri de drum si destinatii noi.

 • BERBEC — Faci ordine in zona fiananciara;
 • TAUR — Faci ordine in sfera relatiilor financiare, dar si a propriilor ganduri si decizii de viata;
 • GEMENI — Faci ordine in relatia cu familia;
 • RAC — Faci ordine in relatiile de iubire, in relatia cu copiii si/sau in zona afacerilor;
 • LEU — Faci ordine in sfera sanatatii si/sau a locului de munca;
 • FECIOARA — Faci ordine in sfera relatiilor, fie ele de casatorie, fie relatia de lunga durata cu o persoana sau/si relatii de colaborare cu cei din jur;
 • BALANTA — Faci ordine in zona relatiei cu bancile, a relatiei cu partenerul, a relatiei cu spiritualitatea;
 • SCORPION — Faci ordine in relatia cu strainatatea, cu fostii parteneri, fosti soti, foste iubite si in sfera studiilor;
 • SAGETATOR — Faci ordine in privinta prestigiului tau social, a ascensiunii tale sociale, a relatiei cu sefii, coordonatorii tai;
 • CAPRICORN — Faci ordine in sfera relatiei cu prietenii, partenerii de afaceri si grupurile mari de oameni;
 • VARSATOR — Faci ordine in sfera cu divinitatea;
 • PESTI — Faci ordine in privinta identitatii personale. Intelegi mai bine cine esti si care este destinatia ta.

La finalul acestei analize astrologice, te invit sa citesti Ritualul de rupere a relatiei cu trecutul prin care de te vei debarasa de toate experientele neplacute prin care ai trecut si te vei pozitiona pe un nou drum. 

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Lecturile saptamanii ...