Luna Plina (16 Octombrie 2016)

Un proverb oriental spune:

“Daca m-ai inselat o data sa-ti fie rusine, daca m-ai inselata si a doua oara sa-ti fie rusine tie si mie, dar daca m-ai inselat de trei ori, atunci sa-mi fie doar mie rusine.”

De cateva saptamani experimentez exact intelepciunea acestui proverb: in doua situatii complet diferite, in doua orase asezate pe harta geografica la distanta considerabila, am avut neplacuta experienta de a fi pacalita. Chiar daca vorbim de doua localitati diferite, de doua servicii diferite, la final experienta este aceeasi si este repetitiva!

Despre ce  a fost vorba? ,,Specialistii" respectivi, realizand ca nu stapaneam domeniul lor de expertiza au umflat excesiv pretul serviciului, iar produsul final, precum si raportul calitate-pret era indoielnic. De fiecare data am achitat nota de plata, dar daca prima data am considerat-o doar un accident, a doua oara deja am inceput sa-mi pun intrebari pentru ca era vorba  de o sincronicitate. Unul dintre amicii mei caruia m-am plans ca o persoana specializata intr-un domeniu profita de nestiinta clientului mi-a replicat destul de serios ca inainte de a apela la serviciile unei firme, fie ea acreditata, specializata, parafata si recunoscuta, trebuie intai sa ma documentez de serviciul ce urmeaza sa-mi fie oferit.

Epuizata, l-am intrebat daca el invata intai astrologie atunci cand vine sa consulte un astrolog, daca invata medicina atunci cand se duce la un medic sau daca invata farmacie atunci cand intra intr-o farmacie. Evident, a ridicat din umeri. Mi-am dat seama ca exista o lipsa de respect fata de client, o multime de explicatii, insa atata timp cat ti se intampla in decurs de cateva saptamani acelasi lucru in domenii diferite, cu oameni diferiti si in orase diferite ai o problema.

Luna Plina (16 octombrie 2016)

Marcata de aceasta situatie, m-am indreptat catre zona pe care stiu sa o controlez, iar raspunsul a venit prin ridicarea hartii astrologice a urmatoarei Luni Pline care se produce pe data de 16 Octombrie, 2016, ora 7:23:02AM. Am constatat ca este vorba despre un avertisment astral adresat nu numai mie, ci intregii populatii. 

Uranus retrograd in Casa VII in Berbec

Uranus este retrograd in Casa a VII-a in semnul Berbecului facand aspecte extrem de tensionate cu Pluton si Soare. Pentru cei care nu cunosc indeajuns de bine limbajul astrologic, asta se traduce prin: planeta surprizelor este foarte prost aspectata, in timp ce tranziteaza Casa Hotilor facand aspecte tensionate cu autoritatea (Soarele) si moartea, renasterea si transfomarea (Pluton).

Inseamna ca nu numai eu, ci intreaga populatie poate experimenta o serie de evenimente neplacute. Spre exemplu, se poate sa fim furati, inselati, mintiti, pacaliti, escrocati!

Pe cer lucrurile sunt destul de tensionate, iar cei pagubiti vom fi noi, cei de pe Pamant deoarece asa cum am mai spus, planeta surprizelor tranziteaza in acest moment Casa Hotilor, iar predispozitia catre a suferi pagube financiare creste exponential.

Soarele

Analizand in continuare momentul de Luna Plina observam ca luminariul care deschide astrograma este Soarele, imaginea puterii, autoritatii, fie ea la nivel micro, familial reprezentata de imaginea tatalui, fratelui mai mare, a sotului sau la nivel macro, social, imaginea autoritatilor statului, sefului, conducatorului ierarhic etc.

Soarele nu este foarte bine aspectat, asa incat ne putem astepta in urmatoarea luna sa asistam la tot felul de scene explozive fie in mass media sau in familie. Imaginea autoritatii sau persoana aflata in zona de conducere va exploda de-a dreptul, va suferi schimbari de tonus emotional, va trece cu viteza de la o stare la alta producand multa agitatie, frustrare si nemultumire celor din jur.

Venus, planeta banilor

Urmeaza o luna in care nu vom sti cum sa ne cheltuim banii tinand cont ca Venus, planeta banilor este pozitionata in Casa finantelor insa este neaspectata. Iti recomand sa te abtii sa faci achizitii spectaculoase si mai ales atunci cand iti doresti sa cumperi un lucru, un obiect, o proprietate costisitoare. Evalueaza cu atentie actele sau persoana care iti vinde lucrurile respective pentru ca s-ar putea sa ai surprize neplacute.

Atata timp cat Venus nu face aspecte cu alte planete, inseamna ca in ea exista dorinta de a face bani, dar nu stie cum sa o gestioneze, cum sa negocieze si nu va avea o ordine si o disciplina mentala ca sa-si duca la bun sfarsit proiectele.

Conflictele lui Marte

Riscul de conflicte pe un astfel de cer incarcat este extrem de ridicat. Marte, planeta razboiului si Pluton, planeta mortii ocupa aceeasi Casa, respectiv  Casa Comunicarii. Marte face aspecte complicate, de cuadratura cu Mercur, planeta comunicarii, ceea ce inseamna ca predispozitia spre cearta si agresivitate verbala creste exponential, in timp ce Pluton este in conflict cu Uranus despre care ti-am povestit ca tranziteaza Casa Hotilor.

Nu te astepta ca autoritatile sa-si faca datoria in aceasta perioada, iar daca o vor face va fi extrem de lent, incat va exista imboldul in tine sa-ti faci dreptate singur. Abtine-te de la acest gest necugetat! Odata ce se va incheia acest tranzit neplacut vei fi tras la raspundere pentru actele de vandalism, insubordonare sau exploziile nervoase pe care le-ai putea manifesta in aceasta perioada.

Fii responsabil, prudent, inarmeaza-te cu rabdare si in cazul in care sufletul tau, vocea interioara, sinele tau te avertizeaza ca nu este bine sa te implici intr-o situatie, ca nu este bine sa te duci intr-o anumita directie, ca oamenii cu care interactionezi nu sunt corecti, ascult-o! Este singurul factor de sustinere in harta ta pe care te poti baza in aceasta situatie complicata. Nu recomand, prin urmare, deciziile de anvergura in aceasta perioada (16 Octombrie-14 Noiembrie).

Povestile Lunii Pline de pe 16 octombrie 2016