Luna Plina si vindecarea temerilor (25 Decembrie)

Daca ma intrebi care este sarbatoarea mea preferata, iti voi spune ca este, cu siguranta, Craciunul. Ideea de a calatori 7 ore pentru a fi alaturi de familie, bucuria de a cumpara cadouri, ritualul curateniei urmat de inevitabilul ritual al gatitului, totul este invaluit de o aura magica. Intotdeauna cand intru pe poarta casei parintilor mei ma bucur...pentru ca a mai trecut un an, pentru ca suntem in viata cu totii, pentru ca am unde sa ma intorc. Stiu bine ca aceaste ritualuri nu vor dura la nesfarsit, insa prefer sa ma bucur de ele cat timp e posibil.

Sa ne intoarcem la radacini ...

Sarbatorile sunt magice, indiferent de religia din care faci parte. Se spune ca sarbatorile cu data fixa, cum este Craciunul, sunt porti prin care trecem dincolo de lumea noastra, pentru a experimenta o alta realitate. Iar faptul ca, anul acesta Luna Plina se produce exact pe data de 25 decembrie,  da o si mai mare forta momentului  magic.

Ar trebui sa mai stii ca nu a mai fost Luna Plina de Craciun in ziua de Craciun de 40 de ani, mai precis din anul 1977, iar urmatoarea data cand se va repeta acest eveniment va fi abia in anul 2034. In plus, la doar doua zile distanta, isi face debutul un alt eveniment astral unic… mai exact, in perioada 27 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016, planetele renunta la mersul retrograd si se aliniaza in mers direct, una dupa alta. Avem de-a face cu zile magice rar intalnite!

Luna Plina — semnificatii

Luna Plina semnifica incheierea unui ciclu, aduce stabilizarea proceselor incepute pe Luna Noua. Ea maturizeaza, responsabilizeaza si ajuta sa ne desprindem, sa lasam in urma noastra tot ceea ce consideram a fi nesanatos si neprielnic.

Fiecare Luna Plina are povestea ei, fiecare astrograma ridicata pentru momentul apogeului acestui eveniment este particulara.

Luna Plina de pe data de 25 Decembrie ne povesteste despre cum putem lasa in urma noastra temerile, angoasele, blocajele mai ales cele care tin de lumea materiala. Exista si un ritual, care de aceasta data va fi unul extrem de special, despre care iti voi povesti in alt articol.

Povestea Lunii Pline de pe 25 Decembrie 

Aici vreau sa iti spun Povestea Lunii Pline a sfarsitului acestui an, pentru a-ti indica, in functia din care faci parte,  la ce obiceiuri sau emotii poti renunta cel mai usor acum, fiind sustinut de planete. Ascendentul acestui moment este pe semnul Taurului, un semn care este recunoscut pentru lentoarea, incapatanarea si ambitiile sale. Aceasta indica faptul ca, indiferent de zodia din care faci parte, esti sustinut astral sa perseverezi in demersul tau de a renunta la lucrurile neproductive din viata ta. Vei dispune si de intelegerea situatiei in adevarata sa lumina, dar vei gasi si resursele pentru a merge mai departe.

Opozitia Luna—Soare (Luna Plina reprezinta intotdeauna aspectul de opozitie dintre cele doua luminarii Soarele si Luna) se produce pe casa a 3-a a astrogramei, casa comunicarii, a logicii, a ratiunii si pe casa a 9-a, casa relatiei cu Dumnezeu, casa calatoriilor la distanta si a experientelor neobisnuite de viata. Tot ce tine de taramuri indepartate, de mister si exotism intra sub jurisdictia acestei case. Esti astfel invitat ca, apeland la bunul simt, la logica si ratiune (casa a 3-a) sa iei decizii drastice si radicale (Soarele in Capricorn, un semn de pamant incapatanat), care te vor conduce la armonizarea relatiei cu planul nevazut, mistic, spiritual (casa a 9-a a religiei). Armonizarea nu se va produce haotic, ci bazandu-te pe ritualuri, pe dogme, pe tipare prestabilite care, folosite repetativ te vor forta sa te reasezi pe drumul tau. Casa a 9-a tine de studiu, de logica, de asimilarea unei directii prin practica si exercitiu.

Iti recomand sa fii foarte atent la comentariile celor din jur. Cuadratura Marte cu Mercur aduce unele vorbe, care desi sunt dureroase,  te vor trezi la realitate, avand intensitatea unui dus rece. Dupa primul impact, in care probabil ca te vei revolta sau te vei infuria, ar fi bine sa analizezi sitatia creata. Poate ca cei din jur sunt de fapt o oglinda a realitatii pe care tu o experimentezi si care acum ti-a fost pusa sub ochi? Poate ca ceea ce iti spun ei pe un ton dur si radical este identic cu ceea ce simti, dar refuzi sa constientizezi? Poate ca, odata cu aceasta Luna Plina atat de rara, gasesti punctul dureros si incepi sa il vindeci?

Luna Plina si vindecarea fricilor zodiilor

In acest articol iti voi indica, in functie de zodia din care faci parte, sectorul pe care il vei putea vindeca cel mai bine cu ocazia acestei Luni Pline.

 • BERBEC — vindecarea fricii de esec;
 • TAUR — teama ca nu te vei descurca in viitor;
 • GEMENI — vindecarea fricii de saracie si de singuratate;
 • RAC — frica de boala si de abandon; nemultumirea fata de aspectul fizic si nemultumirile cu rudele sau copii;
 • LEU — poti lucra si elibera frica de relatii, frica de despartiri;
 • FECIOARA — frica de singuratate si teama ca nu te vei descurca cu responsabilitatile pe care le ai;
 • BALANTA — teama in privinta sanatatii si a locului de munca;
 • SCORPION — teama de a nu fi iubit si teama de saracie;
 • SAGETATOR — vindecarea fricii de singuratate si a nemultumirii fata de aspectul fizic;
 • CAPRICORN — poti scapa de teama de tradare si fata de ziua de maine; teama ca nu vei putea sa faci fata cheltuielilor; nemultumirile in raport cu rudele si copii;
 • VARSATOR — poti vindeca teama de abandon, teama pentru familie, teama ca nu iti vei gestiona emotiile;
 • PESTI — poti vindeca teama ca nu te vei ridica la nivelul asteptarilor celor din jur; poti scapa de teama de conflicte, de nesiguranta si neincrederea in fortele proprii.

Iti recomand sa citesti si articolul despre Ritualul de Luna Plina 25 Decembrie, care te va ajuta sa constientizezi, sa integrezi si apoi sa te si vindeci cat mai repede. In acest al doilea articol, iti voi indica si afirmatiile pe care nu ai voie sa le rostesti pana la sfarsitul anului. Luna Plina guverneaza toate actiunile care tin de incheiere, finalizare, sfarsit. Si cum ,,la inceput a fost cuvantul”, fiecare cuvant are insemnatatea sa dar si forta sa vibrationala. Prin urmare, exista fraze pe care e bine sa le rostim pentru a ne motiva, dar si fraze negative, afirmatii pe care e bine sa le excludem complet din vocabularul nostru. In urmatorul articol iti voi indica, in functie de zodia ta, frazele pe care nu e bine sa le rostesti, pentru ca atrag ghinionul in viata ta. Poti exersa scoaterea acestor fraze din vocabular intr-un mod foarte simplu: de pe data de 25 decembrie, cand se produce Luna Plina si pana la sfarsitul anului, pe 31 Decembrie, nu ai voi sa rostesti aceste fraze deloc!