Luna Plina - 26 noiembrie

,,Ochi pentru ochi si lumea va fi oarba” spune un proverb chinezesc. Trebuie sa recunoastem cu totii ca ultima luna a fost una care ne-a zdruncinat puternic sistemul de valori, atat cel politic, social dar si personal. De la cutremurul din Grecia, la alunecarile de teren din Myanmar, de la incendul dramatic din clubul Colectiv pana la atacurile teroriste din Paris, toate acestea s-au desfasurat pe parcursul unei luni astrologice tensionate, care ne-a ridicat multe semne de intrebare privind drumul pe care umanitatea in ansamblul ei tinde sa se inscrie.

Tensiunile nu s-au aplanat, ci continua sa creasca: Turcia a bombardat un avion Rusesc, presedintele Putin anuntand ,,represalii”. Polonia nu a mai ridicat steagul Uniunii Europene de la conferinta Premierulu Polonez, transmitand un mesaj de racire a relatiilor cu Bruxel-ul. In momentul in care lucrez la redactarea acestui articol China anunta alierea sa cu Rusia in confictul din Siria. Intr-un astfel de context tensionat este firesc ca oamenii sa priveasc spre cer, in cautarea unor raspunsuri, mai ales in momente strale importante, cum este cel de pe data de 26 Noiembrie. La aceasta data se produce Luna Plina pe axa Sagetator-Gemeni.

Din punct de vedere astrologic Luna Plina reprezinta chintesenta actiunilor pe care le desfasuram vreme de 30 sau 31 de zile. Ea ne pune sub ochi consecintele actiunilor noastre si ne ofera, de cele mai multe ori, solutii pentru remedierea lor.

Luna Plina din Octombrie, manifestata pe axa Scorpion-Taur, nu trebuie sa ne mire prea mult ca a adus umanitatii un val de tragedii. Pana la urma Scorpionul este zodia mortii si a renasterii, in timp ce Taurul impamanteaza si regenereaza. Stafeta lunii trecute este predata insa axei Sagetator-Gemeni, care aduce o cu totul alta vibratie.

De la o vibratie de apa-pamant trecem la o vibratie foc- aer. Emotionalul este inlocuit de logica, incapatanarea de negociere, inflexibilitatea si dorinta de razbunare intra in segmentul transformarilor profunde prin comunicare si integrare.

Si pentru ca un om informat este un om pregatit, iar un om pregatit este o persoana care stie sa reactioneze in fata oricaror provocari aduse de soarta, te invit sa afli ce iti aduce aceasta Luna Plina.

Astrograma este ridicata pentru ora producerii acestui eveniment astrologic, respectiv 26 Noiembrie ora 00.44AM ora Bucurestiului. 

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost faptul ca luptele de pe Pamant se oglindesc in inaltul cerului. Saturn, procurorul zodiacului, face un aspect extrem de tensionat cu Neptun. Atat Saturn cat si Netun sunt planete mari, grele care se misca incet pe bolta cereasca, asa incat aspectele pe care le fac se produc rar si aduc schimbari dramatice. Am putea spune ca de aceasta data Saturn si Neptun ar putea intruchipa doua partide politice. Saturn, serios, responsabil si corect intruchipeaza constiinta de dreapta, in timp ce Neptun, emotional, idealist intruchipeaa zona de stanga.

Incadrat de Soare si Mercur, adica de energia vitala si de energia comunicarii, Saturn se ratoieste pe cer la Neptun: ,,esti un puturos! nu esti bun de nimic, ai in cap doar visuri si iresponsabilitate. Vrei sa ti se dea totul pe tava fara sa misti un deget!”. Neptun este singur si nu se poate apara, decat facand apel la propria sa esenta:,, Cand arati cu degetul spre mine, uita-te la pozitia mainii!Vei vedea ca trei degete sunt indreptate spre tine! Nu ai nici inima, nici suflet, te gandesti doar la castiguri, fara sa iti pese peste ce cadavre calci!”.

Celelalte planete vor incerca sa mai tempereze starea de tensiune, insa nu le va iesi prea bine. Cand ,,greii” se cearta, cea mai buna solutie pentru ceilalti ese sa se retraga intr-un colt si sa astepte sa treaca furtuna.

Asa cum spuneam, ceea ce e pe cer se reflecta si pe pamant. Iata de ce in continuare te invit sa citesti care sunt sectoarele tale vulnerabile, in functie de zodie, vreme de o luna de zile. Punctele slabe vor fi identificate si sbliniate de Saturn. De asemenea iti voi indica si afirmatia pozitiva care te va ajuta sa depasesti mai usor blocajele cu care te vei confrunta, activandu-l pe Neptun:

BERBEC

 • Sector vulnerabil — relatia cu bancile. Credinta in Divinitate scazuta, subrezita.
 • Afirmatie pozitiva — Nu raspund provocarilor lansate de cei din jurul meu. Sunt calm si linistit. Calmul si linistea ma ajuta sa gasesc solutii coeente si logice.

TAUR

 • Sector vulnerabil — sectorul financiar. Conflicte cu femeile.
 • Afirmatie pozitiva — Am incredere in fortele mele. Stiu ca voi gasi solutia potrivita sa depasesc orice blocaj. Am incredere in mine. Am incredere in talentele mele. Manifest aceste talente si atrag abundenta in viata mea.

GEMENI

 • Sector vulnerabil — sectorul comunicarii. Probleme la serviciu.
 • Afirmatie pozitiva — Gestionez cu eficienta orice situatie aparta. Mintea mea lucid si alerta gaseste solutii aici si acum pentru rezolvarea conflictului aparut.

RAC

 • Sector vulnerabil — comunicarea. Relatia cu strainatatea.
 • Afirmatie pozitiva — Invat sa nu raspund provocarilor. Imi tin emotiile sub control. Nu cedez impulsului de a raspunde fara sa gandesc celor care ma ataca.

LEU

 • Sector vulnerabil — parteneriatele de orice natura. Conflicte majore in cuplu.
 • Afirmatie pozitiva — Eman liniste, pace si echilibru. Starea mea ii influenteaza pozitiv pe cei din jur.

FECIOARA

 • Sector vulnerabil — asocierile si parteneriatele de orice natura
 • Afirmatie pozitiva — Sunt suficient de puternic sa ma descurc singur in orice situatie nou aparuta.

BALANTA

 • Sector vulnerabil — finantele. Increderea in sine
 • Afirmatie pozitiva — Sunt ancorat in realitate. Am incredere in talentele mele pe care stiu sa le manifest spre binele tuturor.

SCORPION

 • Sector vulnerabil — familia.
 • Afirmatie pozitiva — Imi amintesc ca familia este ancora mea. Indiferent de situatie, indiferent de tentatii, ma intorc in sanul familiei unde imi gasesc intelegerea, sprijinul si iubirea.

SAGETATOR

 • Sector vulnerabil — comunicarea. Puterea de negociere si de convingere.
 • Afirmatie pozitiva — Invat sa tac din gra atunci cand situatia devine tensionata. Invat sa evaluez inainte interlocutorul si dupa aceea sa vorbesc.

CAPRICORN

 • Sector vulnerabil — relatia cu familia. Relatia cu bancile.
 • Afirmatie pozitiva — Am puterea sa imi adung gandurile, sa las deoparte fricile si sa iau deciziile corecte, in acord cu evolutia mea. Sunt pregatit pentru abundenta. Abundenta se va revarsa si asupra celor dragi.

VARSATOR

 • Sector vulnerabil — sectorul afacerilor. Relatia de iubire
 • Afirmatie pozitiva — Viata mea se echilibreaza. Persoanele nepotrivite ies din anturajul meu.

PESTI

 • Sector vulnerabil — locul de munca. Conflicte cu cei din anturaj.
 • Afirmatie pozitiva — Aduc pace, echilibru si zambete celor cu care interactionez.