Luna Plina 27 octombrie

Folclorul local a tinut sa te ,,informeze” ca pe Luna Plina toate lucrurile scapa de sub control. Pe un ton apocaliptic ai fost avertizat ca rata sinuciderilor creste, ca violenta domestica atinge cote inalte, accidentele se inmultesc, ba chiar unele popoare considera ca daca adormi sub lumina lunii pline te transformi in varcolac. Aceste afirmatii au fost contrazise categoric de statistici, care au dovedit limpede ca nu exista nicio diferenta intre o noapte obisnuita si o noapte cu Luna Plina. Totusi, ceva se intampla in timpul Lunii Pline, insa nu este vorba nici de violenta, nici de nebunie.

Din punct de vedere astrologic, Luna Plina se produce atunci cand Soarele si Luna se afla fata in fata, intr-o opozitie perfecta, de 180 de grade. Opozitiile au in astrologie functia de echilibrare a contrariilor. Tinand cont ca la fiecare Luna Plina energia vietii–Soarele, si pulsiunile emotionale profunde–Luna incearca sa descopere numitorul comun, solutia vine prin ceva ce astrologic numim ,,echilibrarea polaritatilor”.

Viata condusa de polaritati

Viata ta, indiferent de zodia din care faci parte, este condusa de polaritati, iar pentru a avea o viata implinita si fericita va trebui sa gasesti intotdeauna calea de mijloc, a echilibrului. Aceasta polaritate a fost descrisa minunat de Platon in Phaidros, unde sufletul uman este comparat cu o calesca trasa de doi cai, condusi de un vizitiu ceresc. Unul dintre cai, cel alb, este de origine divina, prin urmare se comporta impecabil: este cuminte, ascultator, temperat si vrea sa traga caleasca inspre cer. Al doilea cal reprezinta cealalta polaritate, are un comportament diametral opus, este incapatanat, lacom, agresiv si incearca sa traga mereu carul inspre pamant. Vizitiul este Ratiunea insasi, care are misiunea dificila de a echilibra caii. Pe cel alb sa il indemne sa se miste, iar pe cel negru sa il tempereze.

Pornind de la aceasta poveste, Platon considera ca sufletul se compune din trei facultati:

 • ratiunea sau vointa, cea care ne controleaza si ne guverneaza
 • facultatea emotiilor si sentimentelor, ce isi are locul in piept (calul alb)
 • facultatea poftelor, ce isi are locul in pantece (calul negru)

Cum poti echilibra aceste trei elemente diametral opuse? Ei bine, raspunsul il gasim in astrologie, in cercul zodiacal, care reprezinta si harta astrala a fiecaruia dintre noi. Cercul este impartit in 12 sectoare, denumite case astrologice, fiecare casa fiind guvernata de catre o zodie. Fiecare zodie, are in fata sa asezata la 180 de grade o zodie cu o polaritate opusa, spre al carui comportament ar trebui sa tinda, pentru a-si gasi echilibrul, linistea si pacea. De exemplu,daca esti Berbec, pe axa te aflii fata in fata cu zodia Balantei. Berbecul este temperamental si patimas, asa incat trebuie sa tinda spre echilibrul Balantei. In timp ce Balanta, molcoma si cu 1001 de intrebari existentiale trebuie sa invete de la Berbec puterea de a actiona repede si prompt.

Cele 6 axe zodiacale

In continuare iti prezint axele zodiacale. In paranteza voi trece caracteristica zodiei, iar calitatile zodiei aflata pe axa opusa este tipul de comportament spre care ar trebui sa tinda nativul in cauza. De exemplu, daca esti Taur va trebui sa tinzi catre calitatile Scorpionului, in timp ce, daca esti Scorpion, va trebui sa citesti calitatile Taurului:

 • Berbec (rapid, indraznet, temperamental) — Balanta ( temperata, calma, linistita)
 • Taur (calm,organizare, asceza) — Scorpion (magie, ritual, sexualitate, analiza profunda a gandurilor)
 • Gemeni (comunicare, negociere) — Sagetator(calatorii, studii aprofundate)
 • Rac (casa,traditii, invizibilul, radacinile.Orientare catre interior) — Capricorn (da-le o directie celorlalti, condu masele, organizeaza-i, da-le un sens. Orientarea catre exterior)
 • Leu (ego, exprimare si centrare pe sine) — Varsator (orientare catre grup, idealuri sociale)
 • Fecioara (organizare, rational, pragmatism, critica) — Pesti (emotie, sensibilitate, empatie, spiritualitate)

Am prezentat cele 6 axe zodiacale pentru a intelege ca, de aceasta data, Luna Plina va veni cu o doza suplimentara de energie. Avem de-a face cu o astrograma dominata de axa Taur-Scorpion cu un ascendent pe Varsator. Si pentru ca aceasta axa ne influenteaza pe toti, de aceasta data nu voi mai vorbi separat pentru fiecare zodie. Tema de lucru a urmatoarelor 28 de zile vizeaza exact temele Taurului si Scorpionului si este valabila pentru orice nativ.

In paragraful de mai sus afirmam ca pe Luna Plina se intampla ceva. Este vorba exact de singurul moment astral din luna calendaristica, in care putem echilibra contrariile si putem gasi solutii pentru doua sectoare de viata.

Gaseste-ti echilibrul

De aceasta data, pe axa Taur-Scorpion inveti sa echilibrezi relatia dintre materia si ocult, dintre ratiune si emotie. Mai precis, va trebui sa gasesti punctul personal de echilibru pentru a mana cei doi cai ai lui Platon inspre cer. Va fi o provocare dificila, pentru ca discutam de aceasta data si despre casele activate de Taur si Scorpion— Luna se afla in casa a doua, a Taurului, in timp ce Soarele se afla in casa a opta, a Scorpionului. Aceasta inseamna ca Luna Plina va fi deosebit de puternica. Solutia pentru a reusi sa activezi axa Taur-Scorpion este sa fii atent si prezent, observand semnele. Doar din postura detasata a observatorului extern poti patrunde in hatisurile sufletului pentru a gasi solutii la activarea lumii materiale (Taur) prin puterea mintii (Scorpion).

Luna pozitionata in Taur va privi inspre Soare, care iti va afisa maretia si egocentrismul vreme de 3 zile: pe 26,27 si 28 Octombrie. Punctul maxim va fi atins la ora 14.05 ora Romaniei (ora 12.05 UTC, GMT/ 13.05 CET)  Si cum va putea Luna, un asteroid cat un fir de nisip, sa potoleasa si sa tina sub control energia Soarelui? Raspunsul vine din sfera ascendentului in Varsator.

Scorpionul si Varsatorul—marii manipulatori

In astrologie exista doi mari manipulatori, care reusesc sa obtina tot ce isi doresc apasand butoanele potrivite in sufletul celor din jur. Cel demascat public este Scorpionul— de cate ori, in discutiile in care cineva afirma ca e Scorpion nu ai auzit comentarii de genul: ,,aoleu, esti a naibii”, ,,vai de mine esti un afemeiat”, ,,nu imi trebuie asa ceva” etc.

Cel de al doilea este Varsatorul, care, prin detasare emotionala reuseste sa-si ascunda intentiile. Ii invit pe cei care au in preajma Varsatori sa imi spuna cat de mult cunosc din sufletul lor. Deja stiu raspunsul: ,,stiu doar cat vrea Varsatorul sa dezvaluie”. Din acest motiv, Varsatorul devine aliatul Lunii. El ii confera acesteia strategie si luciditate si te invit si pe tine sa judeci,,la rece” si sa analizezi temeinic, orice decizie ai avea de luat in privinta lumii materiale.

Nu te lasa manat de orgoliu si de un pseudo-instinct (Soarele), ci foloseste-ti intuitia, pragmatismul si luciditatea pentru a diferentia binele de rau si plusurile de minusuri (Luna in Taur, ascendentul in Varsator).

Cateva sfaturi astrologice ...

Vei fi avantajat pe sectorul relatiilor si asocierilor si este un moment oportun sa faci ordine in viata, debarasandu-te de persoanele care de-a lungul timpului ti-au ridicat semne de intrebare in privinta comportamentului lor. S-ar putea sa auzi ca in cercul tau de prieteni unii divorteaza, altii se separa, sau ca mastile cad si iese la iveala chipul real al persoanelor care odinioara iti erau apropiate. Este metoda prin care Soarele in Scorpion, confruntat cu realitatea inconjuratoare, va face ordine si curatenie.

Nu croi planuri machiavelice (Mercur conjunct Luna Neagra va incerca sa te indemne sa faci asta) pentru ca nu vei reusi sa le duci la indeplinire. Nu uita ca pe Luna Plina cel mai intelept este sa devii observator si in niciun caz agresor sau tiran. Fii prezent, aduna date, evalueaza situatia si apoi actioneaza.

Dupa aceasta Luna Plina se vor clarifica multe in sfera financiara, a posesiunilor materiale si a parteneriatelor—casatorii, logodne sau parteneriate de afaceri. Unii isi vor gasi marea iubire si sufletul pereche, altii vor constata ca nu au facut alegerile potrivite si vor dori sa schimbe situatia prezenta.

Invitatie la ritual ... 

Este important sa inveti sa te debarasezi de minusurile din viata ta. Iar pe axa Taur-Scorpion chiar primesti un ajutor astral nesperat. Taurul vine cu incapatanarea, iar Scorpionul este cel care guverneaza sfera ritualica si astro-magica a procesului de eliberare (Scorpionul guverneaza casa a 8-a a ocultismului).

Iata de ce te invit sa citesti si articolul in care descriu ritualul de Luna Plina pentru eliberarea de trecut si de energiile negative ale altor persoane.

ARTICOLE DESPRE LUNA PLINA 

 • Luna Plina 27 octombrie
 • Ritualul de Luna Plina ... (28 septembrie)
 • Eclipsa de Luna Plina (27 septembrie)
 • Fazele Lunii in 2015