Luna Plina, Orfeu si Euridice - 29 august

In editorialul Invata din greselile trecutului vorbeam despre cele 7 zile magice. Configuratia saptamanii era de asa natura, incat trecutul dadea buzna in viata noastra, iar noi trebuia sa ne confruntam cu balaurul interior. Unii presupun ca au invins, altii nu, iar o alta parte cred ca mai cauta drumul prin tenebrele mintii. La final, cu siguranta ca si acestia din urma vor iesi la lumina. 

Orfeu, Euridice si o poveste cu talc

orfeu-euridice-leighton

Cred ca cea mai potrivita poveste pentru descrierea Lunii Pline din August este legenda lui Orfeu si a nimfei Euridice. Pe scurt, Orfeu era inzestrat cu darul cantecului, reusind sa fascineze deopotriva pe pamanteni si pe zei. S-a indragostit de nimfa Euridice si au trait o poveste de iubire incredibila, insa, nimfa a murit, muscata de un sarpe veninos. 

Orfeu, dupa ce a implorat zile in sir zeii, care au ales sa taca, s-a hotarat sa isi rezolve singur problemele si s-a decis sa coboare in taramul mortilor, imparatia lui Pluton. 

Impresionat de povestea eroului, Pluton decide sa-si incalce propriile reguli, trimitand-o pe Euridice inapoi pe pamant, punand insa lui Orfeu o o singura conditie: pana cand cei doi nu ajung pe pamant Orfeu, indiferent ce zgomote aude, nu are voie sa se intoarca sa priveasca in urma sa. 

Desi Orfeu a acceptat conditia pusa de Pluton, cand mai avea doar un pas pana sa ajunga in lumea celor vii, a intors capul, si tot ce a vazut a fost imaginea frumoasei Euridice, care era trasa inapoi in lumea mortilor. 

De aceasta data nici lacrimile, nici muzica sa nu au mai convins pe nimeni.La fel ca in legenda lui Orfeu, trecutul va incerca sa ne abata de la destinatia noastra. In loc de vocile si zgomotele pe care Orfeu le auzea venind din infern, multi dintre noi vor primi probabil un telefon de la un fost iubit, o propunere de afacere lansata de un fost partener, sau pur si simplu melnacolia ne va zgandari mintile pana cand vom ceda si vom incepe noi sa cautam sa ne reconetam cu fostii ( indiferent de natura relatiei). Depinde de noi insa daca vom intoarce apul sa privim in urma,sau ne vom continua drumul spre destinatie.

Luna Plina, trecutul si intuitia

Revenind la aceasta Luna Plina, intre 29 august-28 septembrie, vom parcurge legenda lui Orfeu. Ne aflam in fata unei experiente in care am pierdut cu totii ceva la care tineam enorm -o relatie, un loc de munca, prestanta sociala si poti adauga tu aici orice altceva doresti.

In primul rand, astrograma momentului de Luna Plina, ne indica un ascendent pe Berbec. Luna Plina va fi marcata de axa Fecioara - Pesti. Mesajul astrogramei, valabil pentru toti, este clar: invatam ne rezolvam problemele singuri bazandu-ne pe logica, strategie si perseverenta. 

Trecutul, mai mult ca oricand, ne va juca feste, aducand amintiri in prim plan. Si da, e adevarat, daca iti revine in minte, insistent, chipul unei persoane din trecut, sa stii ca si ea se gandeste la tine.  Nu te bucura prea mult, in cazul acesta, specific, persoanele care vin din trecut inspre tine nu au intentia sa se schimbe. E vorba doar de orgoliul lor ranit care incearca sa demonstreze ca te pot avea in orice conditii. Asa incat, orice ti-ar promite, cu lacrimi pe obraz si juraminte fierbinti ca se vor fi altfel, ca si-au invatat lectia, in realitate nu vor fi invatat nimic si va fi o chestiune de timp pana cand vor reveni la vechile tabieturi. Adu-ti aminte, ca nici macar Orfeu nu a reusit sa respecte promisiunea, desi in joc era destinul sau.

Un ultim sfat pentru voi 

Ritualul Lunii Pline - 29 august e o modalitate practica prin care te poti ajuta in rezolvarea problemelor din trecut. Am mai scris despre acest ritual special, dar de aceasta data, iti recomand sa faci ritual al Lunii pline pentru ziua de 29 august 2015, orele 20.30 ora Romaniei . 

Articole despre Luna Plina si ritualuri

  • Ritualul de Luna Plina — 29 august
  • Ritualurile si vrajitoria
  • Ritualul de Luna Plina — 28 septembrie 2015
  • Eclipsa de Luna Plina — 28 septembrie 2015
  • Luna Noua te provoaca