Luna Plina si Eclipsa (23 martie)

Atunci cand ridic o astrograma pentru un moment astral important, incerc sa fac cateva corelatii mentale intre harta si evenimente, situatii, oameni, intamplari din lumea inconjuratoare. Astazi aceasta corelatie e data de punctele comune dintre harta momentului astrologic si Brasilia, capitala Braziliei. Vorbim mai exact de o Axa Monumentala reprezentata de axa Berbec-Balanta, respectiv, Soare si Luna, care se intersecteaza cu Axa Norocului trasata de Venus si Jupiter ...

Inainte insa de a va povesti ce aduce momentul de Luna Plina si de Eclipsa, care se produce pe 23 martie la 14.02, ora Romaniei, se cuvine sa fac o precizare. Eclipsele de produc numai pe Luna Plina si pe Luna Noua. Eclipsa produsa pe Luna Noua este o Eclipsa de Soare, in timp ce eclipsa produsa pe Luna Plina este o Eclipsa de Luna. Intotdeauna, daca intr-o luna calendaristica are loc o Eclipsa de Soare (adica pe Luna Noua) automat urmatoarea Luna Plina va aduce cu ea Eclipsa de Luna, asa incat, fenomenul de Luna Plina si cel de eclipsa de analizeaza impreuna deoarece sunt simbotice si coexista simultan. 

Eclipsa de Luna si Brasilia

Atunci cand am ridicat astrograma momentului de Luna Plina si de eclipsa, gandul mi-a zburat imediat la cel mai noua capitala din lume, Brasilia. Probabil ca nu intamplator pentru ca si Brasilia, la fel ca si Londra, e guvernata de Luna. 

Brasilia este singura capitala din lume ridicata in secolul al XX-lea. Mai exact ea a fost inaugurata pe 21 aprilie 1960. Dar, din perspectiva mea, ceea ce face Brasilia atat de interesanta, este faptul ca  Lucio Costa (urbanistul principal) si Oscar Niemeyer (arhitectul principal) si-au imaginat-o ca avand forma unui avion. Iata de ce centrul orasului este numit Axa Monumentala (care reprezinta fuzelajul avionului) si care se intersecteaza cu Axa Rezidentiala, reprezentand aripile avionului. Orasul in sine este o mixtura de culturi, este un loc efervescent, in care fiecare poate veni, se poate manifesta si poate atinge culmi nebanuite ale succesului, sau dimpotriva, poate suporta esecuri rasunatoare.

Intorcandu-ma la harta Eclipsei, punctul comun intre harta momentului astrologic si aceasta capitala futurista este dat de Axa Monumentala reprezentata de axa Berbec-Balanta, respectiv, Soare si Luna, care se intersecteaza cu Axa Norocului trasata de Venus (Planeta iubirii) si Jupiter (Planeta norocului).

Ascendentul este pe Leu, iar toate aceste elemente corelate transmit un singur mesaj catre sufletele noastre: a sosit timpul sa lasati trecutul in urma, sa inchideti usa in spatele vostru si sa porniti pe un nou drum al evolutiei personale. Manti de ideile in care credeau cu tarie, arhitectii orasului Brasilia, care au lasat in urma un oras cu adanci valente istorice, precum Rio de Janeiro, prima capitala a Braziliei, avand curajul sa o ia de la capat, ridicand din temelii o noua capitala, punand bazele unei noi civilizatii economice, care isi lasa amprenta intr-un mod pozitiv asupra intregii tari pana in zilele noastre. De fapt, au urmat mesajul pe care eclipsa ni-l transmite acum tuturor: lasa in urma trecutul, invata de el, manifesta respect fata de el, dar mergi mai departe!

Cand afla ca urmeaza sa se produca o eclipsa, oamenii privesc acest fenomen cu reticenta. Din pacate, in mentalul colectiv, s-a implementat ideea ca eclipsele sunt un fenomen astrologic negativ, incarcat cu profunde conotatii malefice, lucru care este total neadevarat.

Eclipsa de Luna e buna!

Eclipsa de Luna care urmeaza sa se produca pe data de 23 martie, la ora 14.02, ora Romaniaei, este momentul perfect pentru a te impaca cu trecutul, pentru a rupe toate conexiunile nesanatoase—gandurile, trairile si emotiile negative; traumele pe care le-am experimentat; sau neimplinirile pe care le-am avut.

Ce poate fi mai frumos decat sa inchizi usa, sa tragi linie si in urmatoarele sase luni sa te asezi pe drumul tau, pe directia pe care o ai de urmat?

Din acest motiv, am simtit nevoia sa-ti povestesc pe scurt secretul orasului Brasilia, pentru ca el inglobeaza cateva milioane bune de locuitori, care, cu totii, experimenteaza evolutia, unii mai incet, altii mai rapid, dar, care, cu totii, isi vor atinge mai devreme sau mai tarziu scopurile.

Tinand cont de faptul ca astrograma momentului de eclipsa si de Luna Plina debuteaza cu Jupiter, planeta Norocului, aceasta fiind prima din astrograma, urmata de Nodul-Nord, care reprezinta misiunea karmica, ambele asezate in Casa Banilor, putem spune ca urmatoarele sase luni din viata noastra, care vor purta influenta eclipsei de Luna asupra lor, ne vor pozitiona, mai ales, pe o karma a materialului, a acumularii de bunuri financiare, a acumularii de bunuri material. Multi dintre noi se vor bucura de succes, de transformari profunde, pozitive, in aceste domenii.

Luna in Balanta, frumos aspectata de Marte (Planeta Energiei), indica o ezitare in a lua decizii, dar in acelasi timp, suntem ghidati de dorinta interioara de a ne schimba, de a ne transforma.

Sanatatea, coordonata cea mai importanta in evolutia fiecaruia dintre noi, caci fara sanatate nu putem atinge nici un obiectiv, sau nu ne putem bucura de el, in cazul in care il atingem, nu va reprezenta o problema  principala, pentru majoritatea semnelor zodiacale.

Tema de lucru a urmatoarelor sase luni, mai ales pentru persoanele care isi propun actiuni indraznete, este atingerea obiectivelor pe care le-au planificat.  Multi dintre noi vor fi pusi in situatia de a face o alegere si de a hotari, odata pentru totdeauna, daca ramanem ancorati in vechile temeri sau acceptam sa actionam si sa punem in practica strategiile facute.

Nu sunt incurajate neaparat schimbarile totale, radicale, de drum, de perspectiva, ci mai degraba, suntem sustinuti sa ne punem in valoare planurile pe care le-am facut in lunile anterioare si sa incercam sa le materializam.