Luna Plina si Eclipsa de Luna (18 august 2016)

Articolele despre Luna Plina si Luna Noua sunt preferatele mele deoarece te conecteaza la informatiile de baza ale esentei experientelor pe care le ai de trait intr-o anumita perioada, de obicei, o perioada de trei saptamani cuprinsa intre doua Luni Noi sau doua Luni Pline. Daca te numeri printre cititorii fideli ai Roastrolog.com, stii deja ca din punctul meu de vedere: nimic nu este intamplator, iar cand se apropie momentul sa abordez un subiect important, intotdeauna se intampla ceva care sa-mi atraga atentia, ceva care sa ma ajute sau sa ma inspire. Se intampla fara sa fac un mare efort, as spune chiar ca acest moment de sclipire nu se lasa deloc asteptat, cumva “vine natural”. De aceasta data insa, lucrurile nu au stat deloc asa!

M-am tot gandit, am ridicat harti, dar nimic… pana cand, intr-o zi,  atentia mi-a fost atrasa de imaginea statuii unui Buddha impozant care statea cu mana dreapta ridicata in semn de binecuvantare. M-am oprit in fata lui si am meditat cateva minute cerand inspiratie, insa, cu cat meditam mai profund, cu atat canalele de conexiune cu Universul erau mai inchise. Brusc am inteles ca faceam o mare greseala, deoarece ma asteptam sa primesc un subiect. De fapt, tot ce trebuia sa fac era sa ma uit asupra acestui moment cu alti ochi … si atunci am stiut. Mi-aduc aminte ca mi-am spus “Harta Draconica, asta este!”

Este o harta speciala pe care foarte putini astrologi aleg sa o abordeze si care se numeste harta Draconica. Pentru a se putea ridica o Astrograma Draconica, atat astrologul cat si clientul au nevoie sa prezinte o maxima de deschidere pentru lumea spirituala.    

Mai intai, cateva cuvinte despre Eclipsa ...

Am privit harta si am intrebat-o ce vrea sa-mi spuna cu adevarat. Abia atunci am realizat ca harta acestei Luni Pline nu este o harta obisnuita, ci este vorba de harta unei Eclipse. Trebuie sa iti spun ca Eclipsele sunt mereu marcate de mister si intotdeauna exista o parte ascunsa, nevazuta, similara cu conul  de umbra care se rasfrange asupra Pamantului in perioada de producere a Eclipsei.

In aceast articol nu imi propun sa adancesc dimensiunea eclipselor, o voi face data viitoare, insa vreau sa adaug un fragment dintr-un alt articol, in care povestem despre ce inseamna o eclipsa:

“Eclipsele de produc numai pe Luna Plina si pe Luna Noua. Eclipsa produsa pe Luna Noua este o Eclipsa de Soare, in timp ce eclipsa produsa pe Luna Plina este o Eclipsa de Luna. Intotdeauna, daca intr-o luna calendaristica are loc o Eclipsa de Soare (adica pe Luna Noua) automat urmatoarea Luna Plina va aduce cu ea Eclipsa de Luna, asa incat, fenomenul de Luna Plina si cel de eclipsa de analizeaza impreuna deoarece sunt simbotice si coexista simultan. “

Astrograma Draconica Lunii Plina

Harta Draconica reprezinta planul de lucru pe care o entitate il “gandeste” in astral inainte de a se intrupa pe Pamant si de a interactiona cu semenii sai. Harta Draconica este una dintre foarte putinele harti din astrologie care ne arata planurile, scopurile si obiectivele secrete legate de noi, in raport cu cei din jur.

Am ridicat aceasta harta a momentului de Eclipsa de Luna si totul a capatat sens. Daca in harta tranzitelor Soarele si Luna se afla pe Axa Leu-Varsator, in Harta Draconica se afla pe Axa Pesti-Fecioara, asta inseamna ca, de fapt, aceasta Eclipsa si Luna Plina aduc un dar deosebit: un canal deschis catre vietile anterioare

Soarele in Casa a X-a si linia intruparile

In momentul producerii Eclipsei de Luna, pe data de 18 August, Soarele se afla in Casa a X-a, a prestigiului social. Aceasta casa astrologica este punctul cel mai inalt al Orizontului, este Casa de unde putem straluci asemeni unui far in noapte. Este punctul in care toti ochii se indreapta inspre noi, in timp ce Luna, planeta emotiilor se afla in Casa a IV-a care, pe langa conexiunea profunda cu mama, are o conexiune si mai profunda cu linia tuturor intruparilor pe care le-am avut pana in acest moment. 

Luna Plina reprezinta momentul in care putem depasi obstacolele care ne tin pe loc, cand putem iesi din relatii neproductive, indiferent ca este vorba de relatii de iubire sau sociale. Eclipsa de Luna, pe de alta parte, este privita ca o Luna ultra potenta si puternica. Dupa Eclipsa avem ocazia ca vreme de sase luni de zile sa incheiem, efectiv, odata pentru totdeauna o anumita tipologie de problema care ne bloca in evolutia noastra.

Vindecarea si Ascendentul in Balanta

Ascendentul cade pe Balanta, adica incercarea de a echilibra dorinta noastra de evolutie cu experientele pe care le-am avut pana acum si care ne-au dus in acest punct al evolutiei noastre ca suflet sau entitate. Acest ascendent pe Balanta al acestei Luni Pline simbolizeaza gasirea echilibrului interior intre experientele traumatizante ale vietilor anterioare  si capacitatea noastra de a ne intinde aripile dupa acest moment, de a evolua si de a ne transforma plenar si profund.

Vindecarea traumelor din alte vieti pe care ti-o poate aduce aceasta Luna Plina se produce prin logica si coerenta adusa de Varsator, semnul zodiacal in care se afla acest luminariu si recunoscut pentru  detasarea si logica sa. Evolutia personala si recunoasterea sociala se produce prin constientizarea talentelor pe care le avem—Soarele in Casa a X-a, a prestigiului social si in semnul Leului, zodia cea mai stralucitoare.

Darurile pe care ti le aduce vindecarea ...

De mentionat este si faptul ca vom primi ajutoarele sperate prin intermediul unor persoane pe care le vom cunoaste in intervalul de sase luni, persoane importante sau care, prin perspectiva lor asupra vietii ne pot deschide noi drumuri de actiune—Soarele in Leu, Casa a X-a trigon cu Uranus in Berbec, Casa a VII-a; Uranus Casa a VII-a trigon Luna Casa a IV-a.

Chiar daca in acest moment nu dispunem de resurse financiare sau manifestam precautie in privinta banilor pe care ii avem—Marte conjunct Saturn Casa a II-a, nu trebuie sa ne facem griji pentru ca se vor gasi oamenii care sa ne ajute, circumstantele favorabile care sa ne propulseze si vom reusi sa facem rost si de finantele necesare pentru a ne duce planul la indeplinire.

Vom avea capacitatea sa ne manifestam plenar si sa ne scoatem la iveala talentele, insa pentru a reusi acest lucru trebuie sa ne debarasam de frica, angoasa si limitare. Planeta Neptun face o cuadratura cu Marte si Saturn din Casa a II-a, ceea ce ne indica ca esecul demersului nostru se va datora gandurilor noastre de autosabotare. Aceste ganduri ne vor face sa credem ca suntem incapabili, incompetenti sau nu vom reusi in ceea ce ne propunem. Cand te va provoca un astfel de gand incearca sa-i multumesti pentru ca se manifesta, dar trasforma gandul negativ intr-unul pozitiv. De exemplu, daca iti propui sa castigi bani printr-o afacere pe care o vei porni si mintea iti spune ca nu vei reusi pentru ca nu esti capabil, atunci multumeste-i gandului negativ, dar transforma-l intr-unul pozitiv: “reusesc pentru ca sunt capabil.” Este doar un exemplu pe care, desigur, poti sa-l extrapolezi si sa-l aplici in cazul oricarui gand care te-ar putea bantui.

In loc de concluzie, recomandari …

Te invit sa citesti acum articolul care-ti vorbeste despre traumele pe care le ai de vindecat in functie de zodia din care faci parte. Iar daca vei rezona cu ceea ce citesti, poti face ritualul de vindecare acestei Luni Pline.