Ouroboros si Luna Plina (16 Septembrie 2016)

Luna Plina care se produce pe 16 Septembrie, ora 9:05PM, ora Bucurestiului, reprezinta un eveniment astrologic extrem de puternic, cu o incarcatura vibrationala particulara. Pe data de 16 septembrie 2016, Luna Plina coincide cu Eclipsa de Luna (intotdeauna eclipsele se produc pe fazele Lunii, respectiv Luna Noua, Luna Plina) si reprezinta inchiderea triangulatiei Eclipsei partiale de Luna care au avut loc pe 18 August, a Eclipsei de Soare de pe 1 Septembrie si a celei de pe 16 Septembrie, Eclipsa de Luna.

Ce inseamna o triangulatie?

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane “triangulatia este un ansamblu geodezic care are ca scop stabilirea foarte precisa a coordonatelor unui numar de puncte de pe teren prin intermediul unor triunghiuri ale caror varfuri sunt punctate. Reteaua de triunghiuri stabilite pe teren contituie baza oricarei masuratori topografice.”

Transferand termenul de triangulatie pe bolta cereasca vorbim despre crearea unei retele energetice foarte puternice generate de succesiunea celor trei Eclipse.

Maniera in care s-au miscat aspectele astrologice pe bolta cereasca mi-au amintit de povestea reprezentarii grafice numita “Ouroboros” care este unul dintre cele mai importante simboluri ezoterice cunoscute pe planeta Pamant in toate culturile lumii.

Luna Plina intotdeauna este numita in astrologia magica “cercul care se inchide” deoarece ea simbolizeaza momentul de finalizare al unor actiuni si pregatirea noastra ca si spirite, suflete, pentru ingerarea si sedimentarea energiilor pe care le-am experimentat pana la Luna Plina. Iata de ce Ouroborosul, imaginea sarpelui care isi musca coada, este doar un alt termen aflat in conexiune si cu simbolul Lunii Pline. In acest moment pe cer vreau sa te avertizez ca se formeaza un Ouroboros energetic selenar care este extrem de puternic.

Cateva informatii despre Ouroborus

Reprezentari ale Ouroborusului - acest simbol reprezinta un sarpe care isi mananca coada simbolizand intoarcerea eterna la aceleasi experiente, care devin din ce in ce mai provocatoare pe masura ce acumulezi mai multe informatii. In trecut, toate sigiliile caselor nobiliare aveau forma rotunda, tocmai pentru a aminti de simbolul Ouroborus.

Reprezentari ale Ouroborusului - acest simbol reprezinta un sarpe care isi mananca coada simbolizand intoarcerea eterna la aceleasi experiente, care devin din ce in ce mai provocatoare pe masura ce acumulezi mai multe informatii. In trecut, toate sigiliile caselor nobiliare aveau forma rotunda, tocmai pentru a aminti de simbolul Ouroborus.

Povestea Ouroborosului incepe in anul 1618 cand compozitorul si alchimistul Johann Daniel Mylius a descoperit o inscriptie misterioasa pe care a mentionat-o in lucrarea sa Basillica Philosophica. In aceasta lucrare, Mylius parafeaza pentru intaia oara motto-ul elementar, care ii ghideaza pe toti astrologii specializati in astrologia magica si alchimie: “Oamenilor obisnuiti le este ascuns accesul la invataturile divine gratie intelepciunii lui Dumnezeu.” Esenta acestui motto este mai mult decat inteleapta. Oamenilor nepregatiti, celor superficiali nu li se dezvaluie profunzimea ritualurilor alchimice si magice deoarece s-ar putea rani pe ei insisi pentru ca nu vor respecta liberul arbitru care trebuie sa se manifeste plenar in relatia cu ei si cu cei din jurul lor.

In aceeasi lucrare Johann Daniel Mylius mentioneaza pentru intaia oara pseudonimul uneia dintre cele patru femei alchimiste despre care se spune ca ar fi reusit sa creeze piatra filozofala si care a trait in secolul al III-lea in Egypt. Creditata a fi inventatoarea alambicului, o unealta primitiva care a fost apoi dezvoltata de catre chimisti, este privit cu respect de intreaga lume a astrologilor si a alchimistilor. Pseudonimul sau (deoarece numele sau real nu este pronuntat in fata oamenilor obisnuiti) este Cleopatra Alchimista. Datele despre viata si moartea Cleopatrei Alchimista nu este permis sa fie facute publice, insa va voi povesti astazi despre un pergament extrem de special pe care aceasta l-a creat si care se numeste Chrysopoeia Cleopatrei. O copie a acestui pergament poate fi vazuta la Universitatea din Leiden, Olanda. Chrysopoeis se traduce prin “creatorul de aur”. Pe acest pergament se afla doar simboluri alchimice, misterioase, ce reprezinta un cod pentru crearea pietrei filozofale, cod care nu a fost descifrat in intregime nici pana in ziua de astazi. Totusi, ce este relevant  pentru articolul de astazi este faptul ca in aceasta Chrisopoeia a Cleopatrei este mentionat in scris pentru intaia oara prezenta Ouroborosului. Printre putinele inscrisuri de pe acest papirus se afla si o explicatie notata in centrul cercului format de imaginea Ouroborosului, sarpele care isi musca coada: “Unul este totul”.

Chiar daca Ouroborosul a mai fost reprezentat pe unele desene, cum ar fi papirusul lui Dama Heroub realizat cu 1600 de ani i.H., in Chrysiopoeia Cleopatrei este pentru prima data cand se reveleaza si semnificatia acestui simbol si anume ca la final ne intoarcem in punctul de unde am pornit, pentru a pleca din nou intr-o noua experienta “Unul este totul si totul este unul,” sau asa cum a fost preluat acest concept de religia crestina: “Precum in cer asa si pe Pamant.”

Persoanele specializate in simbolistica mistica aleg sa nu vorbeasaca maselor de oameni despre Ouroborus, deoarece este un simbol extrem de puternic care simbolizeaza viata si infinitul, conceptul eternitati si al intoarcerii eterne, reprezinta cifrul vietii si al renasterii conducand catre principiul de imortalitate si catre simbolul pasarii Phoenix. Am observat, insa, ca in ultima perioada multe persoane aleg sa isi faca tatuaje care sa aiba simbolul infinitului care, de fapt, este un Ouroboros stilizat. Din nou se confirma intelepciunea pe care Mylius a scris-o in lucrarea sa si anume ca oamenilor obisnuiti le este ascunsa informatia divina prin intelepiunea lui Dumnezeu. Persoanele care isi tatueaza, inscriptioneaza sau poarta asupra lor simbolul infinitului sau Ouroborosului nu stiu ca isi fac siesi un foarte mare rau! Ouroborosul are atat de multa putere energetica, incat iti consuma energia vitala mai devreme sau mai tarziu si te predispune catre a experimenta la infinit cea mai puternica emotie pe care o manifesti. Cum traim intr-o societate plina de stres, de provocari emotionale, foarte multe persoane care au inscris simbolul infinitului pe corpul lor vor experimenta emotii care se genereaza in epoca noastra: stresul, frustrarea si nemultumirea. Iata de ce este important ca atunci cand iti faci un tatuaj sa studiezi foarte bine informatia, sa nu sa te limitezi la valoarea estetica a modelului. Investigheaza, studiaza, si, mai ales informeaza-te! Asa incat, Ouroborusul si simblul infinitului cu siguranta ca nu sunt un “desen” de facut pe corp.

Ouroborus, Eclipsele si Luna Plina

Intorcandu-ne la evenimentul de Luna Plina de pe data de 16 Septembrie, prin ultima Eclipsa, se incheie un ciclu al manifestarii energiei vibratiei Ouroborosului asupra noastra, a tuturor. Acest ciclu s-a deschis pe 18 August si se incheie acum pe 16 Septembrie. Iata ca aceasta Luna Plina si Eclipsa care se produc simultan reprezinta momentul perfect in care avem parte de luciditate si de realism in viata noastra.

Axa pe care se produce Luna Plina este cea a Fecioarei si a Pestilor, Soarele se afla in Fecioara, Luna se afla in Pesti astfel incat avem acces la lumea realista, la lumea practica pamanteana generata de semnul Fecioarei, cat si la intuitia si clarviziunea inspirata de divinitate generata de prezenta Lunii in semnul Pestilor.

Ascendentul momentului de Luna Plina este pe semnul Taurului, descendentul fiind pe Scorpion, astfel incat avem ocazia acum sa experimentam impamantarea, realismul, accesarea capacitatilor noastre de a cladi (vezi ascendentul in Taur), dar si explorarea lumii nevazute si accesarea potentialului nostru energetic creator prin deschiderea pe care ne-o ofera descendentul in Scorpion. Munca este elementul care va defini aceasta Luna Plina, precum si evenimentele care vor deriva de la acest moment vreme de sase luni.

Vom experimenta diverse situatii care ne vor forta, in primul rand, sa privim realitatea in fata, in lumina ei adevarata, fara sa o mai cosmetizam, fara sa o mai ascundem in spatele fricilor si angoaselor.

Tot in urmatoarele sase luni, incepand cu data de 16 Septembrie, vom avea ocazia sa trecem printr-o serie de revelatii care ne vor indica ce oameni ne sunt potriviti in viata sau nu si vom avea ocazia sa renuntam la persoanele care ne blocheaza in drumul nostrum. Insa, sa nu uitam ca depinde numai de noi daca suntem pregatiti sa facem aceste schimbari sau nu.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor:  Ana Bodaproste

16 septembrie - Luna Plina & Eclipsa de Luna