Principiul Pollyanna si Luna Noua

In ultimii ani am constatat o crestere a stirilor cu un caracter violent. Indiferent daca este vorba de un ziar, de un radio sau de un post de televiziune, suntem asaltati zilnic cu noutati despre razboaie, atacuri armate, epidemii sau dezastre naturale.

Pe fondul acelor informatii, privind tranzitele actuale, ma gandeam ca am ajuns la momentul in care social, chiar ne aflam intr-un punct de rascruce al umanitatii. Sa nu uitam ca primim ceea ce emitem, atragem ceea ce transmitem, asa incat agresivitatea va da nastere la agresivitate, abuzurile vor da nastere unor tirani, frica va aduce depresie si energie scazuta. Tind insa sa cred ca umanitatea mai are sanse, iar ca argument aduc in discutie interesul tot mai crescut al oamenilor pentru cursurile, workshop-urile, filmele si cartile de dezvoltare personala. Tot mai multe persoane, indiferent de nivelul de educatie si de mediul din care provin, sunt atrase de curentele New Age, de informatiile spirituale si ezoterice.

Si, atunci, de ce sunt prezentate atat de multe evenimente negative in mass-media? In mod normal publicatiile, radiourile si televiziunile transmit ,,pulsul” societatii si nu ar difuza stiri care nu s-ar vinde. Un ziar nu poate supravietui fara cititori care sa il cumpere si nici un radio sau un post de televiziune nu ar rezista fara publicitate. Iar publicitatea se vinde in functie de audienta, asa incat cifrelele audientelor intotdeauna dicteaza directia in care se manifesta interesul public.

Pe fondul acestor divergente vizibile, in care pe de o parte avem un interes social semnificativ fata de dezvoltarea spirituala si pe de alta parte suntem asaltati de violenta cotidiana, m-am intors in cautarea de raspunsuri catre harta cerului si mi-am reamintit ca ne aflam in plin tranzit al planetei Saturn prin semnul Sagetatorului. ,,Stapanul timpului”, Saturn, ne face sa ne reamintim valorile umane, in plin tranzit prin semnul zodiacal al Sagetatorului si ne sustine sa nu ne pierdem increderea.

luna-noua

Sagetatorul si Principiul Pollyana

Sagetatorul cred ca intruchipeaza cel mai bine principiul Pollyana. Acest principiu este denumit dupa bestseller-ul scris in 1930 de Eleanor H.Porter, intitulat Pollyanna. Intamplator sau nu, autoarea romanului este ea insasi nascuta sub semnul Sagetatorului, asa incat subiectul cartii este de fapt o oglinda perfecta care ilustreaza conceptele de baza ce anima acest semn zodiacal.

In roman, personajul principal este o fetita orfana, care a fost educata de tatal ei sa gaseasca ceva bun chiar si in cele mai tragice situatii, chiar si in cele mai tensionate evenimente. Indiferent de circumstante, micuta Pollyanna isi pastreaza optimismul si voia buna, reusind, cu aceasta atitudine sa schimbe mentalitatea ursuza a matusii adoptive, dar sa si imbunatateasca viata locuitorilor orasului in care traia. Pornind de la aceasta idee, enuntata in roman, putem trasa o linie directa intra micuta Pollyanna din roman si zodia Sagetatorului, cu care are multe in comun.

Ca si semn zodiacal, Sagetatorul este guvernat de Jupiter—Marele Benefic si de Chiron, centaurul intelept, jumatate cal, jumatate om. Chiron a trait o adevarata drama, fiind respins de societatea umana, deoarece avea trup de cal de la mijloc in jos si, in acelasi timp, nu se putea integra in lumea animala, deoarece era faptura umana de la jumatate in sus. Chiron a reusit sa castige respectul ambelor lumi pastrandu-si optimismul si compensand printr-o minte sclipitoare. Aceeasi atitudine o manifesta si nativii Sagetatori, care reusesc sa isi gaseasca resursele interioare in cele mai dificile momente, activand principiul Pollyanna, adica gasind un sambure de atitudine pozitiva sau un gram de umor in orice situatie dificila.

La fel ca si micuta  din roman, care nu ar parea sa aiba prea multe perspective de evolutie — orfana, saraca, este adoptata de o matusa care mai mult o critica decat sa o edue si incerca sa ii striveasca orice urma de initiativa, si Sagetatorul reprezentat de Chiron este un inadaptat la cerintele sociale, nu se integreaza niciunui mediu, nici uman nici animal si poarta mereu stigmatul unei infatisari atipice. Cu toate acestea, atat Chiron cat si Pollyanna isi gasesc resursele interioare sa supravietuiasca si chiar sa schimbe complet mentalitatea celor cu care interactioneaza. Micuta Pollyanna devine un simbol al orasului in care traia, in timp ce Chiron devine cel mai intelept dintre centauri si Jupiter il investeste cu sarcina de a fi invatatorul zeilor si semizeilor din Olimp.

11 decembrie, zi de ritual pentru toate zodiile

Nu trebuie sa uiti insa ca, indiferent de zodia din care faci parte, pe astrograma natala ai si tu, invariabil, un sector de viata guvernat de Sagetator.  Asta inseamna ca acel sector este exact punctul unde poti sa renasti si de unde iti poti extrage forta supravietuirii, indiferent de circumstantele dramatice pe care le-ai putea experimenta la un moment dat in viata. 

Si, iata ca ne aflam, pe data de 11 decembrie 2015, la ora 12.30 PM in fata urmatoarelor informatii pe tabla de sah a vietii:

  • suntem in pragul sarbatorilor, insa manifestam precautie pe fondul violentelor tot mai numeroase din lume, a unei instabilitati economice si politice;
  • traim o viata stresanta, iar ziua de maine, la prima vedere, nu pare a fi cea mai roz. Pe cer, Saturn se misca incet prin Sagetator, aducandu-ne sub ochi tot ceea ce nu ne place pe plan spiritual-emotional, facandu-ne sa ne confruntam, pe langa demonii nesigurantei sociale si cu propriile angoase, frici si limitari. Cu totii, indiferent de zodie, ne resimtim profund emotional, spiritual si fizic.

Daca citesti acest articol, cu siguranta ca iti vei aminti ca pe plan personal, anul 2015 nu a fost cel mai comod an, insa te-a ajutat sa iti clarifici multe dileme si sa te intelegi mai bine. In astfel de situatii, singura solutie este sa apelezi la Principiul Pollyanna, enuntat in felul urmator de catre psihologii universitatii Illinois in anul 1969:

oamenii sanatosi, longevivi si care se bucura de abundenta au un vocabular compus din cat mai multe cuvinte pozitive, in timp ce oamenii care dezvolta afectiuni grave si au o existenta la limita subzistentei au un vocabular compus din cuvinte si expresii negative si un fatalism innascut. Prin urmare, vocabularul, limbajul uzual folosit zi de zi este barometrul perfect al starii noastre interioare: folosim cuvinte pozitive si optimiste atunci vom resimti o imbunatatire profunda atat a vietii noastre cat si a starii interioare. Utilizam cuvinte negative si atunci, automat si noi vom avea o stare proasta.

In randurile de mai sus, ti-am povestit ca Sagetatorii au capacitatea de regenerarea cea mai mare din tot zodiacul si  activeaza instinctiv principiul Pollyanna in momente de cumpana. De asemenea, indiferent de zodia in care te-ai nascut, de mediul in care ai crescut ai si tu, pe harta ta personala, zodia Sagetatorului. Astfel, detii cheile catre activarea principiului Pollyanna pe o zona specifica din viata ta. Odata identificata zona de viata, tot ce ai de facut este sa manifesti o atitudine increzatoare si pozitiva si vei fi surprins de rezultate. Te avertizez ca vei avea nevoie de exercitii indelungate pentru a sterge negativitatea din vocabularul tau, insa daca vei persevera constant vei fi incantat de directia pe care te vei inscrie. Este nevoie de multa vointa, insa vei vedea ca merita!

Ti-am povestit toate acestea, pentru ca pe data de 11 decembrie, ora 12.30 PM ora Romaniei vei avea ocazia unica sa transmiti universului o telegrama cu semnatura de primire. Saturn va stabiliza procesul, Luna va da glas emotiilor tale, Soarele va scrie mesajul, iar ascendentul in Pesti—zodia relatiei profunde cu Dumnezeu il va livra in astral. Poti sa il consideri ca fiind primul tau demers de activare a principiul Pollyanna din structurile tale.

In articolul Ritualul de deblocare a principiului Pollyana, iti voi indica, in functie de zodia din care faci parte, in ce sector de viata ai nativ, latent, inscris principiul Pollyana, cunoscut in mediile initiatilor in esoterism sub numele  de ,,taina multumirii”.