Reguli privind efectuarea unui ritual

Trebuie sa stim ca nu exista nici o civilizatie veche sau contemporana care sa nu pastreze  vreo forma de ritual pana in zilele noastre. De exemplu, chiar si investirea unui presedinte, incoronarea unui rege, depunerea juramantului de catre soldati, botezul sau ceremonia de casatorie, toate sunt  o forma de ritual. Asadar, putem afirma ca ritualurile au aparut odata cu primii oameni si sunt vechi de cand lumea si Pamantul. 

Un alt aspect important, despre care am vorbit pe larg in articolul Ritualurile si energiile, este ca energia nu are constiinta, ea nu poate face diferenta intre bine sau rau, frumos sau urat, corect sau incorect, ea intotdeauna primeste o directie, o destinatie si o duce la indeplinire. Energia nu poate fi distrusa, energia doar se transforma si se regenereaza perpetuu. Ritualul reprezinta incarcarea energiei cu intentie si cu puterea gandului. 
 

Exista o ierarhie a ritualurilor?

ritual

Da, ritualurile pot fi incadrate in anumite categorii de impact asupra oamenilor. In primul rand, insa, se cuvine a efectua o clarificare in privinta unui termen pe care il vom utiliza in cadrul acestui raspuns: egregor. Totalitatea energiilor mentale, a fortelor psihice emanate de o colectivitate se numeste egregor. In acceptiunea lui Freud, egregorul este echivalentul mentalului colectiv.

Egregorul are o forta energetica foarte mare si multe grupuri oculte sau scoli de spiritualitate considera ca egregorul este o fiinta psihica emanata de o colectivitate. Imi permit sa pastrez reserve privind denumirea de “fiinta psihica”, insa puterea egregorului colectiv, puterea mentalului colectiv nu poate fi negata sub nici o forma. egregorul joaca un rol extrem de important in cadrul unui ritual.

Intorcandu-ma la raspunsul privind categoriile in care pot fi incadrate ritualurile:

 • Ritualuri de sarbatori — cel mai puternic ritual este cel realizat cu ocazia sarbatorilor deoarece gandurile si emotiile unor colectivitati cat mai mari se conecteaza la conceptul de sarbatoare. De exemplu, sarbatorile de Pasti, Inaltare, Craciun si Anul Nou sunt extrem de puternice ca manifestare vibrationala energetica pentru ca vorbim de o mobilizare generala sau aproape generala a mentalului colectiv, care incarca cu energie ritualurile care se fac cu ocazia acestor sarbatori.
 • Ritualuri legate de anotimpuri — sunt ritualurile care se fac cu ocazia echinoctiilor si solstitiilor. Aceste ritualuri sunt puternice deoarece preiau energia manifestata de elementele naturii la trecerea dintre un anotimp catre altul. Sunt realizate doar de initiati, de persoane specializate, de catre samani. De regula, aceste ritualuri au un scop agrar si economic, samanii sau initiatii folosind energia naturii pentru a sustine energetic culturile agricole (spre exemplu, sa fie roadele bogate, sa vina ploaia cand trebuie, sa nu fie un soare mult prea arzator care sa distruga ogoarele, etc.);
 • Ritualuri de Luna Noua si Luna Plina — despre acestea am povestit pe larg de fiecare data cand v-am recomandat un ritual de acest gen; 
 • Ritualuri de initiere — de multe ori acestea au o valoare simbolica, aceea de a-i acorda individului, nativului senzatia de apartenenta la un grup, de apartenenta la o colectivitate. Desigur, se considera ca in momentul unui astfel de ritual se coboara o forma de energie, incarcata cu un bagaj informational. Probabil cel mai explicit exemplu este cazul preotilor hirotonisiti si care, se spune ca in momentul hirotonisirii primesc anumite ,,daruri”. Intr-adevar energiile informationale coboara asupra lor, insa conteaza si calitatea receptorului, calitatea persoanei. Daca persoana respectiva are un nivel vibrational scazut, atunci energiile informationale vor curge pe langa persoana, neinteractionand cu aceasta. Acelasi lucru se intampla in cazul tuturor initierilor simbolice (initieri reiki, initieri in samanism, etc);
 • Alte ritualuri — aici mentionez ritualurile cu algoritm prestabilit, ritualurile de vindecare, de abundenta, de pace, de iubire.

Pregatirea pentru un ritual

Ritual este un act simbolic de  manifestare energetica si de incarcare a energiei cu o anumita informatie.

Spatiul ritualic

RITUAL

in primul rand trebuie gasit spatiul unde se poate realize ritualul. Acesta se poate realiza intr-o incinta sau in exterior, in aer liber Anumite ritualuri chiar au indicatii specifice privind locatia unde trebuie realizate (langa o apa, in padure, in casa, in apropierea unei centru energetic). De asemenea, exista o temporizare pe parcursul unui numar de ore. Ritualul se poate realiza dimineata, seara, la pranz, insa toate aceste detalii apar in specificatiile ritualului.

dupa ce am identificat locul unde urmeaza sa desfasuram ritualul se aduna, in cazul in care este nevoie, elementele pe care le vom utiliza in cadrul ritualului; poate este vorba de anumite obiecte ritualice, poate este nevoie sa folosim anumite plante sau anumite pietre semipretioase etc. Exista anumite ritualuri care se fac numai pe latura energetica vibrationala, fiind activate de puterea mentalului.

Curatarea corpului fizic

RITUAL

Inainte de efectuarea unui ritual este extrem de importanta curatarea. Poate fi curatire prin post (este mai dificila aceasta etapa, de multe ori ritualul specifica in instructiunile sale daca este absolut  necesar sa se posteasca). Este de dorit sa se tina post cu 24 ore inainte de la consumul de carne pentru a spori vibratia celui care realizeaza ritualul. Se pot consuma lactate, oua, legume si fructe, dar nu se recomanda in mod special consumul de carne. Desigur, indicatia este doar o recomandare, neavind si titlul de obligatie.

Se realizeaza curatarea trupului fizic printr-un dus sau printr-o baie. Dupa aceea, persoana care realizeaza ritualul se imbraca cu haine curate, in semn de respect pentru energii .

Pasul 3 - consacrarea spatiului

ritual

Se efectueaza ritualul. De multe ori se consacra spatiul, adica se curata incaperea sau zona unde se face ritualul prin fumigatie (aprinderea unui betisor parfumat sau a unor manunchiuri de anumite plante uscate care se plimba prin spatiul in care dorim sa realizam ritualul. De obicei recomandarea pentru fumigatie este sa se inceapa din partea de Est, a spatiului mergindu-se in sens  invers acelor de ceasornic. Fumigatia are rolul de a indeparta energiile negative. In cadrul manunchiurilor de plante pentru fumigatie, cele mai des folosite plante sunt salvia si busuiocul, recunoscute pentru puterea energetica pe care o manifesta. De asemenea, tamaia este benefica pentru curatarea spatiului. Dupa ce spatiul este consacrat prin curatare, se aduc elementele in cadrul spatiului, se realizeaza ritualul. La incheierea ritualului se rosteste formula “Asa sa fie!”, care statorniceste si impamanteaza ritualul.

Elementele si respectarea pasilor ritualici 

ofranda

Un ritual este asemeni unui algoritm matematic. Avem tot interesul sa transmitem energiei un algoritm corect, puternic, care sa dureze, care sa fie eficient. Iata de ce, la fel cum, intr-o adunare doi plus doi egal patru, la fel cum ziua urmeaza noptii si exista sapte zile intr-o saptamana, exact cum exista anumite elemente impamantenite care se succed unul dupa altul, la fel si intr-un ritual trebuie respectata ordinea pasilor si elementele necesare efectuarii acestuia. Acestea din urma, asa cum proabil ai costatat deja, pot diferi de la un ritual la altul. 

Cat de des se fac ritualurile?

Nu exista o frecventa specifica a ritualurilor, putem face ritualuri de sarbatori, ritualuri de Luna Plina, ritualuri cu algoritm fara sa existe o suprasolicitare sau un impediment in realizarea acestora din punct de vedere a rezistentei organismului. Ritualurile se fac ori de cate ori persoana simte nevoia sa apeleze la ele.

Ce poti sau nu sa ceri intr-un ritual de astrologie magica

iubire

Intotdeauna ritualurile astrologiei magice recomandate pe site-ul Roastrolog sunt ritualuri de lumina, care sustin evolutia. 

Daca vreodata ti-ai pus intrebarea "oare exista lucruri de care ar trebui sa ne fie teama intr-un ritual?", atunci trebuie sa stii ca raspunsul este da, iar cel mai grav lucru este incalcarea liberului arbitru. Se spune ca “drumul spre iad este pavat cu bune intentii.” Efectuarea unui ritual directionat catre o alta persoana, fara a avea acordul acestei persoane reprezinta un act de agresiune in sine si prin urmare este cel mai grav lucru de care trebuie sa ne fie cu adevarat teama in cadrul unui ritual: incalcarea liberului arbitru al celeilalte persoane.

Ritualurile sunt directionate numai catre evolutia persoanei. Ritualurile astrologiei magice, la nivel general, pot accesa:

 • puterea de regenerre mentala, izica, spirituala;
 • capacitatea de a intelege obiectiv o situatie;
 • abilitatea de a se adapta unor situatii tensionate si de a gasi solutiile cele mai potrivite pentru a rezolva un conflict; 
 • armonizarea energiilor vitale interioare. 

Sub nicio forma nu se recomanda realizarea unor ritualuri:

 • in numele unei alte persoane, fara acordul verbal (sau scris) al acesteia;
 • de readucere a fostilor iubiti, parteneri, asociati, colaboratori (aceasta este un act de incalcare al liberului arbitru al unei persoane care este echivalent cu un  viol energetic);
 • cu conotatie malefica, care introduc algoritmi de saracie, boala sau moarte a persoanelor.

Efectele sau rezultatele unui ritual

In cazul in care este efectuat cu seriozitate si incredere in eficienta si beneficitatea sa, rezultatele ritualului apar din momentul in care este efectuat.

Se poate intampla ca ritualul sa nu aiba efect? Da, desigur, ritualul se poate intampla sa nu aiba efect, dar asta se intampla numai daca cel care il realizeaza manifesta neincredere, ironie sau lipsa de interes fata de ritual sau daca are energia scazuta si se teme.

In loc de concluzie, o recomandare

De-a lungul acestui articol am incercat sa abordez mai multe teme privind regulile efectuarii unui ritual. Desigur, tema este extrem de vasta, iar subiectul nu poate fi epuizat intr-un singur articol sau doua. Iata de ce, doresc sa solicit cititorilor Roastrolog sa manifeste responsabilitate si maturitate atunci cand realizeaza un ritual si, mai preus decat orice, sa incerce sa nu incalce liberul arbitru al celor din jur.