Ritualurile si energiile

Recent am avut o experienta foarte interesanta cu o cititoare a site-ului nostru. Vorbesc despre momentul de Luna Noua (7 aprilie), marcat de Roastrolog printr-un ritual de protectie pentru urmatoarele 12 luni.

Cititoarea a introdus in ritual dorinta de a-l face pe fostul iubit sa se intoarca la ea, lucru total incorect din punct de vedere energetic. Persoana cealalta a ales sa iasa din relatie, pe anumite considerente, ceea ce inseamna ca si-a ales un alt destin. In Astrologia Magica, orice incercare energetica de a atrage atentia unei alte persoane, impotriva vointei ei, este o incalcare a liberului arbitru, sau, un “viol astral”. Cititoarea nu si-a dat seama de gravitatea actiunii sale, afirmand chiar la un moment dat ca “doar nu il aduc cu forta inapoi”. M-am inarmat cu rabdare si am explicat ce inseamna transmiterea unei energii-gand in univers catre alta persoana si cat de multe consecinte nedorite poate avea un gand-energie care incalca vointa celuilalt. In final cititoarea a inteles, dar aceasta discutie m-a determinat sa scriu despre regulile de conduita ce privesc ritualurile. Inainte de a vorbi despre ritualuri, doresc sa clarific termenul de “energie”. 

Ce este energia?  

Energia, conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane reprezinta “capacitatea unui sistem de a efectua un lucru mecanic”. Aceasta definitie nu este completa in totalitate. De exemplu, gravitatia poate fi masurata, se stie ce efecte are, insa nu stim ce o genereaza. Raspunsul la intrebarile: “Ce genereaza energia si de unde provine ea?” il gasim in lumea esoterica. Conform informatiilor transmise de entitatile de lumina, conform cercetarilor efectuate de generatii intregi de alchimisti, energia reprezinta maniera prin care “sursa de baza”, “Dumnezeu”, “matricea divina” alege sa se manifeste in universul acesta, in toate dimensiunile, in noi si prin noi.

Energia este “liantul” sau puntea de legatura intre toate dimensiunile si creaza o adevarata retea subtila care influenteaza si conecteaza trecutul—prezentul—viitorul, transformandu-le intr-un tot unitar, coerent pentru dimensiunea aceasta. In dimensiunile superioare, unde nu se mai regaseste conceptul de “timp”, energia este asemenea unui computer urias, care inmagazineaza totalitatea experientelor spirituale si trupesti traite de entitatile evoluate.

Probabil cea mai frumoasa explicatie pentru manifestarea memoriei energiei din dimensiunile superioare, care nu mai sunt incorsetate de notiunea de timp, o regasim in Apocalipsa 1:8: 

‟Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, zice Domnul Dumnezeu. Cel ce Este,  Cel ce Era, Cel ce Vine Cel Atotputernic.”

Energia nu are constiinta, ea nu poate face diferenta intre bine sau rau, frumos sau urat, corect sau incorect, ea intotdeauna primeste o directie, o destinatie si o duce la indeplinire. Energia nu poate fi distrusa, energia doar se transforma si se regenereaza perpetuu.  Ritualul reprezinta incarcarea energiei cu intentie si cu puterea gandului.

Energie pozitiva sau energie negativa?

Asa cum am afirmat la inceputul acestui articol, energia nu are constiinta. Imagineaza-ti spre exemplu ca ai ajuns la Judecata de Apoi si intalnesti un Dumnezeu emotional. Acesta va putea fi manipulat, va cadea prada emotiilor si gnadurilor sale si atunci judecata nu ar mai fi corecta. Iata de ce energiile superioare, maestrii intaltati, ingerii, arhanghelii, Dumnezeu si orice alta entitate cu vibratie superioara nu mai sunt prinsi in chingile emotiilor. Lipsa emotiei—spre care ar trebui a tindem cu totii, conduce la alegeri pertinente, la o atitudine in acord cu legile universului, deoarece nu mai putem fi influentati de emotii precum frica, teama, nesiguranta, frustrarea, nemultumirea, orgoliul, ura. Energia, la randul sau nu are constiinta, si implicit nu este controlata de emotie.

Energia pozitiva, algoritmul energetic pozitiv este manifestarea intentiei de a evolua spiritual a persoanei care emite gandul. Algoritmul energetic pozitiv este directionat numai catre persoana care il emite, cu unicul scop de a evolua si, prin faptele sale sa sustina evolutia colectivitatii in care traieste sau isi desfasoara activitatea. Energia se manifesta lin, cursiv.

Persoana care transmite un algoritm energetic negativ depune un dublu efort: pe de o parte, se opune energiei universului, cea liniara si care respecta regula de viata conform careia ai voie sa faci orice doresti, atata timp cat nu iti faci rau tie sau celor din jur; pe de alta parte, se confrunta cu biocampul de protectie al persoanei pe care o ataca energetic. A treia consecinta se axeaza pe linia viitorului, deoarece odata ce ataci o persoana iti creezi karma cu aceasta, urmand sa te reintalnesti in vietile viitoare pentru a reinstaura legea echilibrului.

Energia negativa, respectiv ritualurile negative sau magia neagra nu aduce practicantului niciun avantaj pe termen lung, deoarece il ancoreaza pe termen tot mai lung in experienta pamanteana, restrictionandu-i evolutia. Chiar daca pe termen scurt obtine unele avantaje pentru lumea trupeasca, lumea fizica, pe termen lung va avea de infruntat o multime de experiente purificatoare, de provocari fizice, emotionale sau spirituale pentru a se reintregra pe calea evolutiei.

In loc de concluzie ...

Gandul, vorbele, faptele sunt energie, iar incarcatura pe care le-o dam afecteaza deopotriva pe cel cel care o transmite, dar si pe cel caruia ii este adresata. Asadar, ai grija nu doar la faptele tale, ci si la gandurile si vorbele pe care le lansezi in univers. Vechiul proverb romanesc—"ce semeni, culegi", reflecta extrem de bine afirmatia anterioara.   

In continuare, te invit sa descoperi ce sunt ritualuri si care sunt regulile generale privind indeplinirea acestora