Silfii si Luna Plina (12 Ianuarie 2017)

Asa cum va povesteam in articolul Elementalii - calatorie in lumea nevazuta, inceputul anului mi-a adus marea bucurie de a intra in contact cu lumea nevazuta a spiritelor naturii. Stiu bine ca Universul nu-ti trimite informatii la intamplare si m-am decis sa arunc o privire pe harta anului 2017.

Urmatoarele luni, trebuie sa recunosc, nu vor fi simple pentru niciunul dintre noi. Incepe un an greu, dificil, un an in care poti planta semintele actiunilor care se vor dezvolta in urmatorii noua ani. 2017 este un an in care trebuie sa acceptam ca rezultatele nu vor veni peste noapte, ci doar ne putem axa pe planificare, strategie, creare de aliante si asocieri.

In timp ce ma gandeam cum sa imbin informatiile pe care le-am primit de curand cu informatiile despre Luna Plina care are loc acum pe 12 Ianuarie, am rugat Universul sa-mi trimita un semn despre cum as putea face cat mai productiv acest lucru… si nu am avut prea mult de asteptat. Intinsa fiind pe iarba, am auzit ceva fosnind la picioarele mele. am privit cu atentie pamantul am observat cum o soparla mica alerga prin iarba. Mi s-a parut foarte ciudata forma soparlei respective care aducea, mai degraba, cu un dinozaur in miniatura. Cand am privit-o cu mai multa atentie, am observat ca, pe masura ce se deplasa, isi schimba culoarea. am exclamat uimita: “Wow, un cameleon!” Intr-adevar, asa era, ma aflam fata in fata cu un cameleon care isi schimba culoarea cu fiecare pas pe care il facea!

Cameleonul si cele 4 vibratii ale Elementalilor ...

Cameleonul este animalul care insumeaza toate cele patru vibratii ale Elementalilor. avand aceasta imagine in minte, cand am verificat hartile urmatoarelor patru lunatii, respectiv Luna Plina (12 Ianuarie 2017), Luna Noua (28 Ianuarie 2017), Luna Plina, Eclipsa & Luna Noua (11 Februarie 2017) si Luna Noua si Eclipsa (26 Februarie 2017) am fost impresionata. Fiecare dintre aceste patru momente astrale are o corespondenta cu cate unul dintre Elementali!

Daca ne detasam putin si privim in perspectiva, Universul si energia Pamantului incearca sa ne reaminteasca faptul ca, in ani complicati asa cum este anul acesta, este bine sa imbunam spiritele protectoare ale Mamei Pamant. E bine sa ne aliniem la vibratiile naturii, daca dorim ca viata noastra sa cunoasca un parcurs linistit, pasnic marcat de abundenta in urmatoarele 12 luni. Iata de ce, in semn de respect, voi dedica urmatoarele Elementalilor. Scopul este de a te ajuta pe tine, cititorule si de a ne ajuta pe noi toti sa ne aliniem la vibratiile protectorilor Pamantului pentru a putea primi la nevoie sprijin din partea lor.

Silfii

Luna Plina de pe data de 12 Ianuarie 2017 se produce la ora 1:34PM, ora Bucurestiului pe axa Capricorn – Rac. Ascendentul momentului este pe semnul Gemenilor. Deoarece ascendentul, punctul astrologic care deschide astrograma este marcat de un semn de aer, atunci, de aceasta data, iti voi povesti despre Silfi (sau Silfide).

Silfii au o conexiune puternica cu vibratia aerului si cu nevoia noastra, a pamantenilor, de a gasi solutiile rapide si eficiente pentru a ne rezolva problemele aparute brusc de-a lungul acestui an.

Conform specialistilor in comunicarea cu spiritele naturii si cu elementalii, Silfii lucreaza cot la cot cu ingerii si sunt parte a fortei creative a aerului. Aerul este sursa intregii energii a vietii, a fost denumit in multe feluri: Prana, Chi, Ki, Sfantul Duh. Aerul este esenta vietii si  guverneaza inteligenta. Poate ca fara mancare sau apa putem supravietui cateva zile, dar fara aer mai mult de cinci, sase minute nu putem trai. aerul este esential pentru insasi existenta noastra. Iata de ce, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca prima lunatie a acestui an incepe sub manifestarea elementului aer.

Gemenii, Balanta si Varsatorul, semnele Triadei de Aer, sunt recunoscute ca fiind semnele zodiacale care au puterea rapida de adaptare mentala la toate provocarile vietii. Ascendentul pe Gemeni ne indica faptul ca solutia nu va veni prin forta, agresivitate, prin actiuni materiale, ci prin strategie si coordonare. Intorcandu-ne la Elementalii aerului, se spune ca multi dintre Silfi au o inteligenta ridicata. Unii Silfi ne ajuta in diverse activitati umane, unii dintre ei ne ajuta si ne stimuleza inspiratia si creativitatea, iar altii ne alina durerea si suferinta.

Silfii au o conexiune speciala cu ingerii protectori si se spune ca Arhanghelul Rafael este cel care ii guverneaza. Din acest motiv Silfii pot servi ca ingeri pazitori temporari. Se spune ca un Silf este repartizat fiecarui om de-a lungul vietii. Acesta ne ajuta sa ne mentinem corpul mental si devoltarea noastra mentala la cote optime. asadar, gandurile noastre bune sau rele sunt cele care ii afecteza cel mai mult. Silfii ajuta la stimularea cunoasterii si inspiratiei. Ei lucreaza pentru a ne curata gandurile si inteligenta, si ne ajuta sa ne realizam strategiile viitoare pentru diversele provocari care apar in viitorul nostrum apropiat. Hazel Raven, autoarea cartii “Totul despre Ingeri” mentioneaza ca lucrul cu Silfi “ne amplifica discernamantul, intuitia, puterea de comunicare, imaginatia creatoare si flash-urile subite de inpiratie.”

Silfii si Luna Plina de pe 12 ianuarie 2017

Daca Silfii fac parte din  axa pe care se ridica astrograma Lunii Pline de pe 12 Ianuarie 2017, atunci ar fi bine sa stii ca in timpul momentului de Luna Plina pe cer se produce de aceasta data si un alt aspect astrologic special: Crucea Cosmica pe Semne Mutabile. Acesta inseamna ca vom avea lectii importante de invatat in urmatoarele 12 luni pe Sectoarele Comunicarii, Muncii, Sanatatii si Relatiei cu Divinitatea.

Luna Plina ne indeamna de aceasta data sa ne intoarcem la esenta noastra, sa petrecem mai mult timp cu gandurile noastre (ascendentul pe Gemeni), dar sa apelam si la latura noastra umana, emotionala. Luna, Planeta Emotiilor, se afla in semnul Racului. Daca vom alinia emotiile la felul in care gandim, atunci vom obtine rezultatele dorite in proiecte legate de munca. trebuie sa avem in vedere ca Jupiter—Marele Benefic, se afla in Casa Muncii, iar Soarele—Energia Vitala, in Casa Relatiei cu Straintatea.

Avem parte de o Luna Plina care ne indeamna sa ne intoarcem spre noi, catre copilul interior pentru a ne gasi pacea si echilibrul si pentru a fi productivi in activitatile de zi cu zi. Este o luna pasnica in care nevoia de combativitate este mult diminuata deoarece Marte, Planeta Agresivitatii, tranziteaza semnul Pestilor. Apa intotdeauna linisteste focul martian. In urmatoarele patru saptamani suntem indemnati sa reflectam la drumul pe care il avem de facut, la planurile pe care vrem sa le punem in practica si sa ne punem ordine in ganduri!

In incheiere, am sa-ti adresez invitatia de a citi cu mintea deschisa si inima plina de compasiune Ritualul de activare a protectiei Silfilor.

Luna Plina, Silfii si ritualul pentru 12 ianuarie 2016

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Bibliografie -  Elementalii si spiritele naturii