Solstitiul de vara — rugaciunea vitalitatii

Trebuie sa recunosc ca m-am gandit destul de serios daca sa ofer cititorilor acest tip de informatie sau nu. Spre deosebire de astrologia natala—care iti indica punctele forte sau slabe ale hartii tale, sau astrologia previzionala—care te informeaza cu privire la ce tip de experiente s-ar putea sa traiesti, astrologia magica (sau astrologia kabalistica) este cel mai inalt nivel de astrologie, in care poti afla momentul exact cand poti accesa un anumit tip de energie. Folosind acea energie iti poti trasa chiat tu o anumita directie de viata. Din acest motiv, astrologia magica nu este accesibila maselor mari de oameni; informatiile pe care le transmite aceasta, ajunse in mana persoanelor neevoluate din punct de vedere spiritual, care nu au niciun respect pentru liberul arbitru al celorlalti, pot produce foarte mult rau.

Intotdeauna cand aleg sa transmit informatii despre astrologia magica cumpanesc cu mare atentie cat din informatie transmit, nivelul informational, astfel incat chiar daca articolul scris este folosit de cititor in scopuri meschine, sa nu provoace pagube energetice nimanui.

Exista insa, de-a lungul anului astrologic, anumite momente astrologice cheie, pe care ca astrolog le poti onora doar scriind un articol, insa, in acelasi timp apare intrebarea intemeiata: dar daca informatia ajunge in mainile gresite? Ca astrolog pot alege varianta de compromis in care ma refer strict la aspectele astrologice, fara a-ti da si ritualul momentului, insa m-as simti ca si cum ti-as lega ochiul stang si te-as lasa sa conduci un vehicul doar folosind ochiul drept. Accesul la informatiile astrologice este permis etapizat si ierarhizat. La fel cum parcurgi sistemul educational, unele persoane au nivelul spiritual al unui copil de gradinita, in timp ce altele au atins nivelul de master/maestru. Iar aceasta ierarhizare spirituala este atat minunata cat si necesara.

Iata de ce am ales sa ma gandesc foarte serios inainte de a scrie despre solstitiul de vara, una din cele 4 nopti speciale ale anului. Asa incat m-am asezat in fata laptopului doar in dimineata acestei sarbatori si o voi distribui folosind algoritmul: ,,doar spiritele inalte sa o citeasca, iar cei nepregatiti sa nu inteleaga nimic”. Asa sa fie!

Solstitiul de vara, astronomia din punct de vedere astronomic

  • Etimologie: termenul Solstitiu este compus din substantivul Sol, care in latina inseamna Soare si verbul latinesc stitium care inseamna a se opri, a stationa;
  • Astronomie:  Cand planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotatie a Pamantului este perpendicular pe planul orbitei Pamantului se produce solstitiul. Anual au loc doua solstitii, unul de vara si unul de iarna.
  • Astrologie: In jurul datei de 21 iunie, in emisfera nordica (unde se afla si Romania) are loc ziua cea mai lunga si incepe vara astrologica.

Mai multa mitologie si astrologie magica ...

Solstitiul de vara este celebrat din cele mai vechi timpuri, in toate culturile emisferei nordice, tema solstitiului fiind venerarea imaginii Soarelui (tatal ceresc care ne da viata), a naturii verzi, a fertilitatii si, global, a vietii in toate dimensiunile ei de manifestare.

Zeul Pan

Zeul Pan - sculptura de Francesco da Sangallo (1535)

Zeul Pan - sculptura de Francesco da Sangallo (1535)

Inainte de aparitia crestinismului, grecii antici celebrau aceasta sarbatoare aducand ofrande zeului Pan, zeul naturii. Povestea sa este invaluita de mister, caci este singurul zeu ai carui parinti nu sunt cunoscuti! Exista pareri cum ca tatal sau ar fi unul dintre urmatorii zei:  Zeus, Apollo, Dynisos sau Hermes. La fel de nesigura si incerta este identitatea mamei.Unii specialisti in mitologie considera ca ar fi nimfa Penelopa sau zeita Afrodita, insa nimeni nu poate ajunge la o concluzie sigura.

Inzestrat cu o virilitate de invidiat, avansurile sale erotice sunt intotdeauna refuzate din cauza infatisarii sale primitive, salbatice si necizelate. De fapt, originea termenului “panica” provine de la numele zeului Pan si al efectului emotional pe care il avea asupra zeitatilor si femeilor. Totusi, simbolismul ascuns al povestii sale puncteaza superficialitatea sociala care eticheteaza oamenii dupa infatisare. Zeul Pan, dincolo de infatisarea sa necizelata, este considerat a fi unul dintre cei mai sensibili si puri zei. Este zeul care are grija de paduri, se spune ca el este cel care a inventat naiul si tot el este cel care starneste panica in randul soldatilor pe campurile de lupta, facandu-i sa fuga si astfel salvandu-i de la moarte. El este cel care ne declanseaza instinctul de conservare si toate reactiile emotionale si fizice care ne fac sa supravietim chiar si in cele mai complicate momente. Zeul Pan este al doilea zeu dupa Hades care nu avea un templu ridicat in onoarea sa. Ritualurile in cinstea sa se desfasurau in pesteri sau adanc in paduri, locurile considerate a fi preferate de acest zeu.

Jack the Green

Mergand catre Europa de vest si de nord, zeul Pan este reintalnit sub numele de “Jack cel Verde” (Jack-in-the-Green), o zeitate masculina care are grija de paduri si ocupa un loc important in ierarhia zanelor si spiridusilor. Odata cu aparitia crestinismului, preotii au incercat sa distruga mitul lui Jack cel Verde, insa, deoarece s-au ciocnit de opozitia fatisa a populatiei, au ales varianta de compromis, preluand elementele vechii religii druide si adaptandu-le noii religii. Astfel vechea sarbatoare a solstitiului de vara, care celebreaza vitalitatea, imaginea Soarelui si a naturii a fost identificata cu sarbatoarea crestina a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, celebrata pe data de 24 iunie de intreaga crestinatate.

Numerologie

Putem identifica o adevarata lectie de numerologie sacra care s-a transmis de la generatii la generatii, din timpuri imemoriabile, indiferent de credintele sau religiile pe care umanitatea le-a impartasit de-a lungul timpului. Intotdeauna, indiferent de religie, imaginea Sfintei Treimi a fost recunoscuta de cultele lumii. Sfanta Treime imbina eternul feminin, eternul masculin si inocenta din fiecare dintre noi, fiind manifestata de Mama, Tata si Copilul Inocent (in vechile religii), sau de imaginea Tatalui (element masculin) - Fiului (copilul interiorior,puritatea) si Sfantul Duh (care este considerat a fi manifestarea vibratiei feminine).

Importanta solstitiului de vara pentru crestini

Pentru a primi raspuns la aceasta intrebare, te invit sa vizualizezi imaginea crucii si a modului in care un crestin isi face cruce. Intai duce mana la frunte, apoi in zona ombilicului, apoi daca este ortodox (cu toate confesiunile adiacente) de la umarul drept spre stangul sau, daca este de confesiune catolica (cu toate ramurile adiacente) de la stanga spre dreapta. Crucea reprezinta printe alte multe simboluri si o “pecete” de protectie care activeaza puterea celor patru puncte fundamentale din an. Mai simplu, unul dintre simbolurile gestului de a-ti face cruce se poate regasi in fraza:

“fie ca sa fiu protejat in fiecare clipa de-a lungul celor patru anotimpuri, adica In numele Tatalui- solstitiul de vara, in numele Fiului- solstitiul de iarna, in numele Sfantului Duh- de-a lungul echnoctiului de primavara si de toamna”.

Inca o data, imaginea Sfintei Cruci este una dintre cele mai importante si puternice forme de protectie care se poate manifesta asupra corpului fizic a sufletului si a spiritului unei persoane, deoarece, prin gestul de a-ti face cruce activezi, in lant, o multime de simboluri protectoare.

Iata de ce solstitiul de vara aminteste de gestul de a-ti duce mana la frunte (la al treilea ochi) si de a activa vibratia “in numele Tatalui” adica de a activa esenta dumnezeiasca si de a-i cere sprijin si ajutor lui Dumnezeu in tot ceea ce faci.

Importanta solstitiului de vara pentru oameni, oricare le este credinta

Solstitiul de vara reprezinta momentul cand energia vitala din fiecare dintre noi atinge maximul de manifestare. Este punctul cand aratam gratitudinea noastra fata de Soare, Tatal Ceresc, cel care prin lumina sa ne indruma pasii si faptele si care prin caldura sa face sa creasca roadele pamantului. Ne reintoarcem la esenta noastra de baza, la simplitatea din noi si la vitalitatea autentica, individuala.

Energetic-spiritual este momentul cel mai important din an cand ne putem regasi si recastiga vitalitatea primara interioara si cand putem gasi si accesa toate resursele interioare de a depasi incercarile trupesti si emotionale.

Ritualul ancestral al Solstitiului de Vara

Asa cum am afirmat la inceputul acestui articol m-am gandit destul de serios inainte de a oferi acest ritual. Acest ritual ancestral consta intr-o rugaciune care dateaza din timpurile druizilor, avand o vechime de mai bine de 5500 de ani.

Aceasta rugaciune se transmite de obicei pe cale orala, fiind scrisa extrem de rar, iar daca este notata de multe ori fie este ascunsa sub forma unor anagrame, fie este folosit alfabetul alchimic sau alfabetul enochian, pentru a nu putea fi accesata de catre masele mari de oameni.

Aceasta rugaciune are forta de a accesa vibratiile interioare de cel mai inalt nivel si de a potenta activarea resurselor interioare care conduc la reechilibrarea si vitalizarea fiecaruia dintre noi. Nu se poate rosti pentru o alta persoana, se rosteste individual. Aceasta rugaciune nu se poate rosti de-a lungul anului,deoarece nu are niciun efect.

Efectul ei vindecator se declanseaza doar la ora si minutul cand se produce Solstitiul de Vara si protectia energetica pe care ea o confera celui care o rosteste dureaza 12 luni, pana la urmatorul Solstitiu de Vara.

21 iunie 2016, ora 1.34AM, ora Romaniei

In cazul Romaniei, solstitiul de vara are loc pe data de 21 iunie, la ora 1.34 AM. Specific foarte clar ca aceasta este ora corecta pentru solstitiul de vara din acest an, deoarece am intalnit si alte ore indicate pe internet, ore total incorecte. Asadar, ora corecta a producerii solstitiului de vara pentru fusul orar al Romaniei este ora 1.34 AM, pe data de 21 Iunie.

Este necesar sa aprinzi fie candela, fie o lumanare (orice culoare doresti), deoarece doresti sa atragi lumina in viata ta si recomand sa fii imbracat in haine comode. Aceasta rugaciune este bine sa se rosteasca fie afara, in conexiune cu natura sau in fata ferestrei deschise sau pe balcon/terasa.

Rugaciunea care se rosteste la ora 1.34 Am ora Romaniei. Daca esti in alta tara, ajusteaza fusul orar in functie de ora ta locala.

Sunt focul vital care te tine in viata si iti face inima sa bata
Sunt Lumina Sfanta care te cuprinde si te face complet
Sunt Flacara Vietii care nu moare niciodata
Sunt Soarele care va rasari etern
Sunt Lumina care distruge intunericul
Sunt Lumina Sfanta care te poarta catre sufletul tau
Sunt Iubirea dupa care tanjesti
Sunt Lumina din care vii si in care te intorci
Putere a Tatalui si a Soarelui te onorez acum
Las in urma tot ce ma leaga pentru a renaste in Lumina, Pace si Sanatate in urmatoarele 12 luni.

Asa sa fie !

Descopera Astrologia Magica