Planeta Admetos

In astrologie, Admetos este a sasea planeta transneptuniana si are implicatii profunde in harta unui nativ, indicand stabilitatea, lipsa de motilitate si uneori incapatanarea. Admetos, atunci cand se afla intr-un aspect cu Saturn, cum ar fi opozitia sau conjunctia, simbolizeaza blocajele de natura fizica sau psihologica pe care o persoana le poate resimti profund de-a lungul vietii sale. Solid si ferm precum o stanca, Admetos nu face compromisuri si poate sa ne sustina in deciziile pe care le luam.

admetos

Admetos intr-o sinastrie, in cazul in care este bine aspectat, simbolizeaza fidelitatea. In cazul in care avem cuadraturi sau aspecte tensionate cu planetele personale ale celeilalte persoane poate indica probleme legate de posibili parteneri infideli sau poate marca inclinatia catre adulter a unuia sau a altuia dintre soti.

Admetos puncteaza, in functie de casa si semn, cum reactionam in fata incercarilor profunde ale vietii. Tot el indica manifestarile noastre mentale si reactiile fizice- somatice in fata confruntarii cu o pierdere serioasa sau cu o piedica destul de mare.

Pierderi timpurii, temeri, transformari

Daca Admetos este prost aspectat pe harta unui nativ, poate indica pierderea timpurie a unuia dintre parinti sau incercari deosebite prin care acesta trebuie sa treaca. Pierderea parintilor este semnalizata pe harta natala printr-un aspect stresant, fie cu Luna, care reprezinta imaginea materna, fie cu Soarele, imaginea tatalui, dar si cu Saturn, care intruchipeaza simbolul Marelui Invatator in astrologie si puncteaza piedicile greu de surmontat ce intervin in viata noastra.

De multe ori, Admetos ne provoaca sa lasam la o parte frica, teama si angoasele si sa ne confruntam direct cu proprii demoni. Astfel, reprezinta capacitatea noastra de a pune ordine cu mari sacrificii intr-o viata lipsita de consistenta.

Multe persoane stimulate de catre planeta Uranus, aflat intr-un aspect favorabil cu Admetos, pot, pana la un anumit punct al vietii, sa dea dovada de lipsa de seriozitate si sa duca o viata boema, iar in momentul in care in tranzit se suprapune Uranus peste Admetos, pot avea loc transformari totale, radicale, implacabile, care sa aseze individul pe un traseu pozitiv al vietii, responsabilizandu-l. In situatia in care avem aspecte stresante, fara un efort consistent de vointa, nativul poate intra pe o panta descendenta.

Admetos—infatisarea fizica si medicina

Din punct de vedere al fiziologiei, exista doua tipuri de oameni care au Admetos pregnant pe harta:

 • Prima categorie are o infatisare tipica taurului, adica sunt de mica inaltime, au oase puternice si dau impresia de stabilitate; 
 • A doua categorie poate semana tipului mercurian: mic, cu oase subtiri, puternic si activ.

Din oricare categorie ar face parte, toti cei care au harta aspectat pregnant de Admetos, sunt persoane carora le place sa faca sport, dar mai degraba manifesta o inclinatie catre fitness sau ridicatul greutatilor. Acestia dobandesc masa musculara cu usurinta, indiferent de sexul lor si raman musculosi intreaga viata.

Multi oameni care au un Admetos aspectat, care face cel putin doua aspecte pe harta natala, fie ele benefice sau mai putin benefice, se pot confrunta cu probleme legate de greutate. Acestia pot sa se ingrase usor, sa acumuleze grasimi usor, deoarece considera ca mancarea este un zid care ii apara in fata intruziunii celorlalti.

Nativii cu un Admetos profund marcat pe harta, pot dovedi capacitatea de indurare a vicisitudinilor sortii mult mai bine decat alte persoane. De multe ori putem sa ne imaginam un taur care trage in jug ore si ore fara sa se planga de oboseala. In cazul in care, totusi, sufera de o boala, vindecarea este inceata, tocmai din cauza faptului ca in decursul vietii au trecut prin multe incercari ce si-au pus amprenta asupra lor.

La prima vedere, acestia manifesta o stabilitate emotionala pregnanta, insa, in acelasi timp, acest element poate avea un aspect mai putin benefic asupra lor deoarece, reprimandu-si mult prea multe sentimente, mai devreme sau mai tarziu pot dezvolta o boala serioasa care sa-i afecteze profund.

Din punct de vedere al abordarii medicinei homeopate, acesti nativi nu prea au incredere in metodele complementare de vindecare si prefera medicina traditionala.

Catherine Zeta-Jones si Admetos

Un exemplu clasic de persoana marcata de Admetos este cel al actritei Catherine Zeta-Jones, care are o harta directionata numai catre Admetos, dupa cum poti vedea si in imagine alaturata.  

catherine-zeta-jones

Catherine Zeta-Jones, este un exemplu tipic de persoana marcata de Admetos de la infatisare pana la experientele prin care a trecut de-a lungul timpului. Pe astrograma ei natala:

 • Admetos este pozitionat in asa a 3-a, care este casa comunicarii, dar si a dedublarii personalitatii. Sa nu uitam ca este actrita, iar una din cerintele meseriei este sa intrii in pielea personajului; 
 • Admetos face un aspect ultra benefic, de Mare Trina cu Venus din casa a 8-a si Marte din casa a 12-a; 
 • Venus in casa a 8-a in Fecioara ii confera senzualitate deosebita, insa si discretie. Si trebuie sa recunosti ca nu a fost implicata in scandaluri publice, ducand o existenta discreta alaturi de sotul ei, Michael Douglas; 
 • Marte din casa a 12-a o face rezervata in privinta vietii sale intime. Admetos o avertizeaza a lipsa exprimarii emotiilor o poate face sa se imbolnaveasca grav, insa trina dintre Admetos si Marte a ferit-o de afectiuni grave pana acum.
 • Marte in astrologie simbolizeaza partenerul de viata, iar sotul sau, Michael Douglas, a fost diagnosticat cu un cancer al corzilor vocale de care a reusit sa se vindece (Marte trina Admetos, deci aspect benefic care indica faptul ca partenerul ei invinge boala)

Alte trasaturi de la Admetos

Dar Admetos imprumuta celor a caror hart o macheaza si o serie de alte trasaturi precum:

 • Copilarie — in copilarie, persoanele cu un Admetos implicat in multe aspecte astrologice s-ar putea sa fi fost niste copii mai putin sociabili, care preferau sa se distreze singuri decat in compania altora de varsta lor;
 • Gandire — acesti nativi manifesta o gandire puternica, profunda si intuitiva. Nu se grabesc in a da raspunsuri si nu retracteaza ceea ce afirma; 
 • Cariera — in cazul in care Admetos este bine aspectat cu Saturn sau Jupiter, pot deveni specialisti valorosi. De multe ori hartile chirurgilor au un Admetos bine sustinut de trine sau conjunctii;
 • Individualism — conservatori prin natura, lucreaza mai bine singuri decat in echipa, insa, chiar daca sunt obligati de natura imprejurarilor sa se conformeze lucrului in echipa o vor face fara sa se planga prea mult.

Asadar, Admetos este o planeta interesanta de analizat in astrogramele personale, care poate oferi informatii pretioase mai ales in privinta starii de sanatate a unei persoane, dar si alte informatii secundare despre infatisarea sau comportamentul nativului. El va indica limitele pe care le poate testa o persoana, rabdarea si puterea de indurare a vicisitudinilor pe care aceasta o poate manifesta.

Descopera puterea lui Admetos 

Daca vrei sa alin mai multe despre planetele transneptuniene si modul in carea acestea ne influenteaza viata, iti recomand sa citesti: