Apostolii, zodiile si ritualurile cu lumanari

Intodeauna am considerat ca sarbatorirea onomasticii este ca o a doua zi de nastere, iar persoanele care poarta nume de sfinti sunt ,,rasfatate”. Nu e minunat sa ti se ureze ,,La Multi Ani!” de doua ori pe an? O data la ziua de nastere si o data cu ocazia zilei numelui? — asta in cazul in care ziua de nastere nu coincide cu onomastica.

Intr-o serie de articole ti-am povestit despre arhanghelii care protejeaza fiecare semn zodiacal. In acest articol vreau sa iti povestesc despre Sfintii Apostoli care guverneaza fiecare semn zodiacal si iti voi dezvalui Ritualul Lumanarilor pentru activarea energiei binecuvantate a acestora.

Vreau sa iti reamintesc faptul ca in Univers guverneaza legea ,,liberului arbitru”, astfel incat niciun inger, arhanghel, sfant sau alta entitate benefica nu va interveni in destinul tau daca nu ii soliciti acest lucru. Deoarece oamenii au nevoie de ordine si disciplina, cele mai la indemana metode pentru a invoca energiile benefice sunt ritualurile. Iata de ce in acest articol iti voi indica, in functie de zodia din care faci parte, Ritualul care atrage energia Sfantului Apostol care te guverneaza. Desigur, poti folosi ritualul si daca esti reprezentant al unui alt semn zodiacal insa daca nu faci parte din zodia guvernata de Sfantul Apostol nominalizat, va trebui sa repeti ritualul de trei ori consecutiv, pentru a conferi mai multa putere energiei.

Se cuvine a face o precizare: zilele praznuirii numelor Sfintilor Apostoli nu corespund zodiilor pe care acestia le guverneaza. Conexiunea dintre acestia si zodiile guvernate se realizeaza pornind de la arhietipul si vibratia pe care ei o transmit si o reprezinta.

De asemenea, fiind vorba de Ritualuri cu Lumanari, te rog sa  iti iei toate masurile de precautie pentru a evita un accident domestic! Si, mai ales, lumanarile si orice sursa de foc nu se lasa niciodata nesupravegheate.

Vei vedea ca ritualurile folosesc lumanari colorte. Nu conteaza forma sau dimensiunea lumanarii, ci este fundamental sa respecti culoarea indicata. Nuantele pot varia de la o culoare deschisa la una inchisa, insa trebuie respectata obligatoriu nuanta indicata.

Iti reamintesc ca Sfintii Apostoli vegheaza asupra zodiilor. Daca ai nevoie sa activezi vibratia Apostolului care iti guverneaza zodia, atunci vei rosti fraza ritualica o singura data. Daca esti nascut in alt semn zodiacal, dar totusi doresti sa activezi vibratia arhetipala a unui Apostol, atunci vei rosti fraza ritualica de trei ori, consecutiv.

BERBEC — Sf.Ap. Petru

Sf.Ap. Petru purtand cheile raiului (Rubens)

Sf.Ap. Petru purtand cheile raiului (Rubens)

Considerat a fi primul Papa din istoria crestinatatii, numele sau complet este Simeon Petrul. Este fratele Sfantului Apostol Andrei, Intiiul chemat.Numit de Isus—Cephas, numele sau fiind tradus in latina ca ,,petra” si inseamna ,,piatra”. Simbolic, a devenit piatra de temelie pe care s-a ridicat credinta crestina.  Impulsiv si energic, simbolizeaza arhietipul Initiatorului.

Nativii Berbec pot chema energia Sfantului Petru pentru protectie generala sau, daca doresc sa initieze un proiect sau sa porneasca pe un nou drum.

Pentru a primi energia care iti da curajul sa initiezi o actiune, va trebui sa iei o lumanare rosie. Dimineata, dupa ce te trezesti, aprinzi lumanarea si rostesti urmatoarea fraza: ,,Sunt pregatit sa actionez…( si indici ce doresti sa faci)  sub atenta supravegherea a Sfantului Apostol Petru”. Ar fi de dorit sa lasi lumanarea sa arda complet, insa daca nu dispui de timpul necesar si activitatile zilnice nu iti permit sa faci acest lucru, atunci las-o sa arda macar 15 minute, o stingi si o reaprinzi cand revii acasa. Cand o reaprinzi rostesti aceeasi fraza.

TAUR — Sf.Ap. Simon Zilotul

Sf.Ap. Simion Zelotul (Rubens)

Sf.Ap. Simion Zelotul (Rubens)

Simon Zilotul cunoscut si sub numele de Natanael este chiar mirele din celebra scena a nuntii din Cana Galileei. In acel episod, deoarece vinul se terminase si mesenii nu se mai puteau distra, Iisus a facut prima sa minune, transformand apa in vin.  Dupa ce Sfantul Duh s-a pogorat asupra Apostolilor, a propovaduit in Mauritania, Africa si Britania.

Simon Zilotul protejeaza taina casatoriei si poate fi chemat in ajutor pentru solutionarea problemelor dintre soti. O particica din sfintele sale moaste se gasesc si in Romania, in Bucuresti, la Biserica Podeanu, aflata in apropierea Pietei Chibrit.

Simon Zelotul s-a revoltat impotriva taxelor exorbitante impuse de catre cuceritorii Romani, insa a primit de la Iisus celebra replica ,,Dati  Cezarului cele ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu”, care semnifica sa dam fiecaruia ceea ce e al lui, fara a nedreptati pe nimeni.

Guvernand semnul fix al Taurului, reprezinta arhietipul Materialismului in forma sa fizica, cu raportare directa la bunurile pamantesti. Poti sa il invoci atunci cand pasesti in biserica pentru a te casatori, cand ai probleme in casnicie sau cand doresti sa atragi belsugul in viata ta.

Pentru a chema vibratia Sfantului Apostol SImon Zelotul vei avea nevoie de trei lumanari verzi, pe care le vei aseza in forma de triunghi cu varful in sus. Este foarte importanta ora cand le vei aprinde: ora 18, indiferent de anotimp. Ora 18 este ora Sfantului Apostol, asa incat vei beneficia de o sursa suplimentara de energie. Cand aprinzi lumanarile rostesti urmatoarea fraza: ,,Sfinte Apostol Simon, aduce pace si echilibru in inima mea si in relatia noastra…(si rostesti numele partenerei sau a partenerului).” In situatia in care doresti sa atragi belsugul, aprinzi cele 3 lumanari verzi dispuse in forma de triunghi cu varful in sus si rostesti: ,,Abundenta! Abundenta! Abundenta! Te rog Sfinte Apostol Simon sa imi aduci belsug atat material cat si spiritual”.

GEMENI — Sf.Ap. Iacob

Sf.Ap.Iacob (Albrecht Dürer)

Sf.Ap.Iacob (Albrecht Dürer)

Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu este fratele mai mare al lui Matei— vamesul si evanghelistul. El este o figura misterioasa, fiind mentionat in Noul Testament doar de patru ori, de fiecare data in cate o enumerare a numelor Apostolilor. Traditia religioasa mentioneaza in descrierea vietilor Sfintilor Apostoli ca Iacob al lui Alfeu a predicat in Palestina de Sud si in Egipt. Reprezentand imaginea inteleptului, pe langa faptul ca protejeaza semnul zodiacal al Gemenilor, il poti invoca—indiferent de zodia din care faci parte— atunci cand nu iti este clara o anumita situatie, cand simti ca exista secrete dincolo de aparente, cand doresti sa descoperi adevarul. Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu intruchipeaza arhietipul Inteleptului.

Pentru a-l chema in ajutor va trebui sa aprinzi o lumanare de ceara de albine, curata. De obicei o gasesti la orice biserica sau la targurile sezoniere. Daca nu reusesti sa gasesti o lumanare de ceara de albine naturala, atunci vei da putere ritualului folosind trei lumanari obisnuite, de culoare galbena, insirate in linie dreapta, orizontala. Cand le aprinzi o faci intai in centru apoi lumanarea din stanga si apoi cea din dreapta. Vei rosti urmtoarea fraza: ,,Cum zorii ridica valul noptii asa te rog si pe tine Sfinte Apostol  Iacob sa imi ridici alul necunoasterii de pe ochi.Ajuta-ma sa inteleg ce se intampla in situatia …( si indici situatia) sau cu persoana (si indici numele persoanei)”.

RAC — Sf.Ap. Andrei

Martiriul Sf.Ap.Andrei (Luca Giordano)

Martiriul Sf.Ap.Andrei (Luca Giordano)

Sfantul Apostol Andrei, Intaiul Chemat, este guvernatorul zodiei Racului. Discipol al lui Ioan Botezatorul, atunci cand s-a intalnit cu Iisus a inteles ca el este Mesia si l-a urmat neconditionat. Pe langa protectia pe care o manifesta pentru semnul Racului, Sfantul Apostol poate fi invocat atunci cand ai inima tulburata de ganduri, frici, dileme si doresti sa iti gasesti pacea si linistea. El reprezinta arhetipul Linistii si Calmului.

Vei aprinde o lumanare alba si vei rosti urmatoarea fraza ritualica: ,, Sfinte Apostol Andrei, in inima, sufletul, mintea si trupul meu este furtuna. Te rog sa aduci calmul si pacea in sufletul meu. Te rog sa ridici de pe sufletul meu greutatea ce ma apasa”.

LEU — Sf.Ap. Ioan 

Sf.Ap.Ioan

Sf.Ap.Ioan

Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul sau Ioan Teologul este Sfantul Apostol care guverneaza zodia Leului. El a fost cel mai tanar dintre cei 12 apostoli si, in Evanghelia sa, se prezinta ca fiind ,,ucenicul prea iubit al lui Iisus”.

Sfântul Ioan a fost fiul Salomeei mironosița și al lui Zevedei, un pescar din Betsaida Galileii. Fratele său a fost Sfântul Iacov, un alt apostol. Conform informatiilor transmise de  Sfantului Apostol Pavel, Ioan, impreuna cu Petru si Iacov erau considerati, simbolic, ca fiind ,,stalpii Bisericii din Ierusalim” (Gal. 1:9). A propovaduit in Efes si in toata Asia. Sfantului Apostol Ioan ii sunt atribuite Evanghelia dupa Ioan, trei epistole sobornicesti si Apocalipsa.

Sfantul Apostol Ioan reprezinta arhietipul: Mental. Pe langa protectia pe care o confera, atunci cand este solicitat, semnului Leului, vibratia Sfantului Apostol Ioan poate fi invocata si daca apartii altui semn zodiacal. Il poti chema atunci cand ai nevoie sa iei o decizie foarte importanta, cand nu poti sa faci deosebirea dintre bine si rau, cand nu poti lua o hotarare, cand ai de sustinut un examen extrem de important.

Vei aprinde o lumanare de culoare violet sau indigo. Aceste lumanari se gasesc in toate supermarketurile mari, asa incat nu ar trebui sa fie o problema sa o procuri. Ora cand o aprinzi este foarte importanta: ora 7 dimineata, ora preferata a Sfantului Apostol. Dupa ce o aprinzi vei rosti: ,,Sfinte Apostol Ioan, da-mi gand bun si drept. Ajuta-ma sa gasesc pacea si echilibrul. Ajuta-ma ca in pace si echilibru sa am intelepciunea de a deosebi Binele de Rau si arata in urmatoarele 5 zile fata reala a prietenilor si a dusmanilor mei.”

FECIOARA — Sf.Ap. Filip

Sf.Ap. Filip (Paul Rubens)

Sf.Ap. Filip (Paul Rubens)

Sfantul Apostol Filip reprezinta chintesenta ordinii, luciditatii si eruditiei. Originar din Betsaida Galileii, Sfantul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat de catre  Iisus. Conform Evangheliei dupa Ioan,  Sfantul Filip, intalnindu-l pe Natanael, i-a zis: "Am gasit pe Cel despre Care a scris Moise in Lege si prooroci, pe Iisus, fiul lui Iosif cel din Nazaret“ (Ioan 1-45). El reprezinta arhietipul Practic si Metodic. Il poti invoca atunci cand ai nevoie sa faci ordine in viata, cand simti nevoia sa iesi dintr-o situatie complicata, cand doresti sa tragi efectiv linia la unele situatii si sa pornesti pe o noua directie.

Vei avea nevoie de trei lumanari de culoare albastru inchis. Lumanarile se aseaza pe verticala, una sub alta. Acest ritual se face numai duminica dimineata la ora 9. Vei rosti: ,, Sfinte Apostol Filip, inima mea se elibereaza de toate stringurile, gandurile, energiile, programele, conceptele si supraconceptele nesantatoase din viata mea. Cand dusmanii si cei ce ma nedreptatesc incearca sa imi afecteze drumul vietii, da-mi forta sa ma rup de ei, sa nu cad prada orbirii si orgoliului prostesc. Da-mi energia sa continui pe drumul meu, liberi si nestramutat”.

BALANTA — Sf.Ap. Bartolomeu

Sf.Ap.Bartolomeu (Rembrandt)

Sf.Ap.Bartolomeu (Rembrandt)

Sfantul Apostol Bartolomeu, renumit pentru inocenta si corectitudinea sa, este Apostolul care guverneaza zodia Balantei. Desi nu este mentionat foarte des in Noul Testament, este privit cu respect mai ales pentru curajul pe care l-a manifestat atunci cand a fost trimis sa predice in India. Se spune ca sfantul Apostol Bartolomeu a fost jupuit de viu si din acest motiv a fost reprezentat in foarte multe opere artistice infasurat in propria piele sau purtand-o in mana.

El reprezinta arhietipul Linistii si Filosofiei. Il poti invoca atunci cand treci printr-o perioada foarte tensionata si doresti sa iti regasesti echilibrul interior si pacea sufleteasca, gasind explicatii pentru evenimentele prin care treci.

Vei avea nevoie de sapte lumanari albe, pe care le vei aseza pe orizontala, una langa alta in fata ta. Aceste lumanari se vor aprinde Sambata dimineata la ora 11. Vei rosti: ,,Sfinte Apostol Bartolomeu, te chem sa ridici greutatea de pe sufletul meu, care ma impiedica sa imi indeplinesc misiunea personala. Da-mi intelepciunea de a vedea in sufletul vrasmasilor si ajuta-ma sa gasesc calea plina de lumina, care sa imi aduca echilibru si intelepciune.’

SCORPION — Sf.Ap.Toma

Sf.Ap.Toma (Paul Rubens)

Sf.Ap.Toma (Paul Rubens)

Traditia Bisericii sustine ca Sfantul Apostol Toma a infiintat Bisericile Crestine din Mesopotamia Palestina si Etiopia. Este numit si ,,Necredinciosul” datorita indoielii pe care a manifestat-o cu privire la moartea si invierea lui Iisus: „Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede” (Ioan20,25).

Dorinta lui Toma s-a implinit in a opta zi de la Inviere, cand Domnul i s-a aratat si i-a permis acestuia sa ii vada ranile. Tot din Evanghelia dupa Ioan (Ioan 20,28) aflam ca Apostolul ar fi strigat atunci ,,Domnul meu si Dumnezeul meu”. Este necesar sa clarificam eroarea care este adeseori facuta in reprezentarile iconografice moderne. Aceste icoane moderne, care descriu episodul revelarii lui Toma a ranilor Mantuitorului se intituleaza adeseori ,,Toma Necredinciosul”. Acest titlu este incorect. In limba greaca inscriptia de citeste ,,Atingerea lui Toma”, iar in slavona ,,Incredintarea lui Toma”. Atunci cand Toma a atins ranile Mantuitorului, toate indoielile sale au fost spulberate. Sfantul Apostol Toma intruchipeaza arhietipul Cercetatorului si al Investigatorului.

Vibratia sfantului apostol Toma poate fi invocata atunci cand ai indoieli in privinta obiectivelor pe care iti propui sa le atingi. Il mai poti invoca atunci cand doresti sa iti regasesti taria de a continua pe drumul ales.

Se ia o lumanare de culoare rosie- de preferat o nuanta de rosu cat mai inchis, rosu burgund, rosu visina putreda- si se aprinde la ora 13, indiferent de ziua saptamanii. Se rosteste: ,, Gandurie mele au o forta infinita. Chem puterea Sfantului Apostol Toma sa imi canalizeze gandurile catre obtinerea...si indici ce doresti sa obtii".

SAGETATOR — Sf.Ap. Iacob

Sf. Ap. Iacob (Zevedeu) (Rembrandt)

Sf. Ap. Iacob (Zevedeu) (Rembrandt)

Iacob al lui Zevedeu este apostolul care guverneaza zodia Sagetatorului. Sfantul Apostol Iacob este fratele evanghelistului Ioan Gura de Aur si alaturi de Petru si Ioan facea parte din cercul apropiat lui Iisus. Sfantul Apostol Iacob, este uneori numit “cel batran” pentru a-l deosebi de celalalt Apostol, Sfantul Iacob cel tanar.

Sfintele Evanghelii amintesc faptul ca Apostolul Iacob a fost prezent in momentul Schimbarii la fata, de pe Muntele Tabor, dar si la evenimentele prin care a trecut Mantuitorul  in gradina Ghetsimani. El intruchipeaza arhietipul Motivational. Pe langa faptul ca este protectorul celor nascuti in semnul Sagetatorului, il poti invoca, indiferent de zodia din care faci parte, atunci cand doresti sa obtii intelegerea profunda a unei situatii sau cand treci prin situatii foarte dificile, la limita si ai nevoie sa iti gasesti puterea de a continua.

Ai nevoie de trei lumanari mov sau roz. Oricare dintre cele doua culori sunt benefice si sunt culorile care atrag vibratia sfanului Arhanghel. Nu vei amesteca nuantele. Fie folosesti trei lumanari mov, fie folosesti trei lumanari roz. Aceste lumanari se aprind numai la miezul noptii in orice zi a saptamanii doresti. Vei rosti urmatoarea fraza ritualica: ,,Sfinte Apostol Iacob da aripi gandului meu, da energie sufletului meu si vointa spiritului meu ca sa pot sa imi urmez nestramutat calea. Sunt plin de energie, sunt plin de incredere si ma scald in lumina ta, precum coplul in scaldatoare. Nimeni si nimic nu ma poate opri din drumul meu atata timp cat te am alaturi de mine”. Atunci cand rostesti incantatia, accentueaza cuvantul ,,meu” pentru a da forta ritualului.

CAPRICORN — Sf.Ap. Matei

Sf.Ap. Matei (Frans Hals)

Sf.Ap. Matei (Frans Hals)

Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, este guvernatorul zodiei Capricornului. El este cunoscut in traditia Bisericii ca fiind vamesul care a renuntat de buna voie la toata bunastarea lumeasca pentru a-l urma pe Iisus. Tot el este cel care a consemnat toate evenimentele la care a luat parte la opt ani dupa Inaltare. El simbolizeaza arhietipul Diplomatiei. Indiferent de zodia din care faci parte, il poti invoca in situatii limita in care te confrunti cu probleme materiale severe si doresti sa iti solutionezi problema.

Vei aprinde 4 lumanari de culoare verde pe care le dispui in forma de patrat. Lumanarile le poti aprinde in orice zi, la orice ora doresti. Ordinea de aprindere este urmatoarea: lumanarea din stanga sus e prima, apoi cea din dreapta jos, urmeaza stanga jos si dreapta sus. Vei rosti: ,, Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridica de pe umerii mei povara saraciei si da-mi drum drept si lumina. Arata-mi calea, solutia, oamenii si locurile in care pot beneficia de toate informatiile necesare pentru a ma elibera de aceasta situatie. Adu-i in preajma mea pe cei ce ma pot ajuta si deschide-mi ochii a ii pot recunoaste!”.

VARSATOR — Sf.Ap. Iuda

Sf.Ap.Iuda (Anthony van Dyck)

Sf.Ap.Iuda (Anthony van Dyck)

Iuda Tadeu sau Iuda ruda Domnului este fratele viteg al lui Iisus. La inceput s-a facut vinovat de pacatul necredintei, asa cum relateaza sfantul Teofilact. Acesta afirma ca fii  lui Iosif sunt frati vitregi ai lui Iisus: "Il ocarasc fratii lui, feciorii lui Iosif, intre care este si acest Iuda. Insa de unde aveau ei aceasta necredinta? Din socoteala cea putreda si din zavistie, pentru ca obiceiul rudeniilor este ca totdeauna sa urasca mai mult pe ai sai, decat pe cei straini". In momentul in care Iuda Tadeul a constientizat puterea Mantuitorului i s-a alaturat neconditionat. El este arhietipul Sperantei. Il poti invoca, indiferent de zodia din care faci parte, in situatii limita, cand ti-ai pierdut complet increderea si speranta.

Vei aprinde o lumanare roz la ora 6 dimineata. Nu conteaza ziua saptamanii cand o aprinzi, ci ora. Vei rosti: ,,Intareste-mi sufletul, da-mi putere sa merg mai departe. Intareste-mi spiritul, da-mi putere sa merg mai departe. Intareste-mi trupul, da-mi putere sa merg mai departe.”

PESTI — Sf.Ap. Matia

Sf.Ap. Matia (Paul Rubens)

Sf.Ap. Matia (Paul Rubens)

Sfantul Apostol Matia este cel de al 12-lea Apostol, cel ales prin tragere la sorti sa il inlocuiasca pe apostolul Iuda, cel care l-a tradat pe Iisus si care apoi s-a sinucis.

Sfantul Evanghelist Luca relateaza episodul alegerii lui Matia in Faptele Apostolilor: ,,si au pus inainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis si Iustus, si pe Matia. Si, rugandu-se, au zis: <<Tu, Doamne, Care cunosti inimile tuturor, arata pe care dintre acestia doi l-ai ales sa ia locul acestei slujiri si al apostoliei din care a cazut Iuda, ca sa mearga in locul lui>>. Si au tras la sorti; si sortul a cazut pe Matia; si el s-a randuit impreuna cu cei unsprezece apostoli“ (Fapte 1:23-26)

El reprezinta arhietipul Iertarii si il poti invoca atunci cand iti doresti sa gasesti resursele sa lasi in urma o situatie traumatizanta pentru tine.

Vei aprinde cinci lumanari albe pe care le dispui sub forma de patrat, care va avea a cincea lumanare in centru. Ritualul se face duminica dimineata, pana in ora 12 la pranz. Lumanarile se aprind in ordinea urmatoare: intai lumanarea din centru, apoi lumanarea din dreapta jos, apoi lumanarea din partea dreapta sus, urmata de lumanarea din stanga sus si apoi lumanarea din stanga jos. Vei rosti: ,,Inima mea este plina de iubire si compasiune. Inima lui …( si rostesti numele persoanei cu care ai un conflict sau care te-a pus intr-o situatie traumatizanta) este plina de iubire si compasiune”

Despre protectia energetica si ritualuri ...