Semnele cardinale - calitatile si defecte

Aceasta serie de articole reprezinta o analiza a celor 12 semne zodiacale din perspectiva manifestarii lor vibrationale. Pe scurt, in astrologie exista trei tipuri de manifestari vibrationale ale semnelor zodiacale, fiecare dintre acestea avand un anumit set de trasaturi comune.

Zodiile Berbec, Rac, Balanta, Capricorn despre care vom vorbi in acest prim articol, sunt semne cardinale. Impreuna vom descoperi care sunt calitatile si defectele acestor semne zodiacale. Inainte de a vedea care sunt acestea, trebuie sa clarificam faptul ca zodiile Taur, Leu, Scorpion si Varsator  sunt semne fixe, in timp ce Gemenii, Fecioara, Sagetatorul si Pestii sunt semne mutabile. 

Semnele cardinale - Berbec. Rac. Balanta. Capricorn

Cei care au in astrograma natala multe planete in semne cardinale sau sunt nascuti intr-un semn zodiacal cardinal sunt, in mod traditional, extrem de ambitiosi si cumva neobositi in a-si croi drumul catre varful ierarhiei sociale. Debordeaza de idei si sunt extrem de dinamici in a-si urmari scopul. Din acest motiv semnele cardinale sunt orientate, mai degraba, catre o cariera decat catre viata de familie. Se percep pe ei insisi ca fiind cei care castiga intotdeauna si din acest motiv fiecare zi reprezinta pentru ei o provocare pe care o accepta cu bucurie si mandrie. Atitudinea, ambitia lor devine o sursa de inspiratie si pentru cei din jur cu toate ca semnele cardinale vor continua sa preia comanda si initiativa fiecarui proiect nou pe care il incep. Marcajul cardinal reprezinta intotdeauna noile inceputuri din astrologie. In continuare te invit sa te informezi cu privire la descrierea calitatilor si punctelor slabe ale fiecarui semn zodiacal cardinal.

berbec

BERBEC

Berbecii sunt vulcanici in modul in care isi manifesta dorinta de a realiza noi lucruri si nu accepta sub nici o forma nici o opozitie. Plini de energie, puternici si competitivi, se grabesc sa-si atinga scopul si, cu singuranta, nu vor accepta niciodata pozitia a doua. Ca element negativ al comportamentului cardinal al Berbecului este faptul ca sunt in stare de orice pentru a-si atinge obiectivele.

 

rac

RAC

La prima vedere acest semn zodiacal nu pare sa indeplineasca caracteristicile specifice ale cardinalitatii fiind un semn zodiacal neasertiv si introvertit.

Cu toate acestea, multi Raci sunt curajosi si luptatori de temut care odata ce si-au stabilit obiectivele nu se mai opresc din demersurile lor pentru a-l atinge. Racii sunt curajosi, mai ales cand vine vorba sa-i apere pe altii sau proprii copii.

Ca punct negativ este dat de obsesia acestora in atingerea scopurilor si asta le consuma atat lor cat si celor din jur multa energie

balanta

BALANTA

Nativii Balanta sunt recunoscuti pentru oscilatiile lor emotionale si pentru linistea si calmul pe care il aduc in viata tuturor. Nu par sa se potriveasca profilului clasic al semnelor cardinale, insa Balantele devin un adversar de temut. Sub masca de persoana placuta si linistita pe care o afiseaza uneori, isi ating intotdeauna obiectivele, pacalindu-si potentialii rivali cu  sentimentul de falsa siguranta pe care il manifesta. Spre surprinderea tuturor, Balantele, cand au un obiectiv specific pot fi extrem de asertive si ambitioasae si, in plus, datorita calmului pe care il manifesta la suprafata nu poti niciodata sa le intuiesti planurile reale si strategiile.

Ca element negativ pot fi mincinoase, ascunse si nu au nimic impotriva in a face tot ce este posibil pentru a-si atinge obiectivul mergand pana la a lansa zvonuri neadevarate despre adversarii lor.

capricorn

CAPRICORN

Asemeni caprei pe care o reprezinta semnul lor zodiacal, Capricornii vor reactiona extrem de furios daca cineva incearca sa-i domine. Ajung pana intr-un punct cand explodeaza, asa incat este bine in acel moment sa nu le stai prea mult prin preajma. Adapostesc emotii puternice, ambitii pe termen lung pe care le realizeaza pas cu pas chiar daca au nevoie de ani buni pentru a le realiza. Multor Capricorni nu le plac situatiile competitive si vor face orice este nevoie pentru a castiga doar ca sa scape de stresul impus de opozantii lor.

Autor: Dr. Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Abecedarul semnelor cardinale ...