Casatoria si astrologia

Casatoria este o institutie in sine. In catolicism sau hinduism este privita ca o uniune sfinta, sacra, indisolubila. Prin harul conferit preotilor la hirotonie, acestora li se confera puterea de a lega si dezlega. In consecinta prin Taina Casatoriei pe care acestia o oficiaza, tinerii isi unesc destinele in fata lui Dumnezeu. Daca Biserica Ortodoxa recunoaste divortul si accepta recasatoria, pozitia Bisericii Catolice este diferita; divortul este recunoscut in foarte putine cazuri, iar atunci o noua casatorie este posibila in cadrul Bisericii Catolice. In unele tari casatoria este de fapt un simplu contract, o intelegere care se semneaza in fata reprezentantilor staului. Atat si nimic mai mult.

Pe de alta parte, in cazul unei casatorii, astrologia aduce in discutie alte aspecte precum energiile celeste, conexiunile la nivel de suflet, lectii karmice si multe alte aspecte favorizate sau nu de amplasarea planetelor.

Casatoria din perspectiva astrologica

Societatea vestica, in graba ei catre obtinerea confortului material, a uitat sau a pierdut din vedere conexiunea dintre om, suflet si energiile celeste. De multe ori primeaza satisfactia fizica, in timp ce cu totii suntem tot mai alienati si debusolati energetic. Una dintre consecintele directe si imediate a acestei atitudini de masa se reflecta in numarul mare de divorturi care se produc anual, in timp ce tot mai multe persoane aleg calea concubinajului, nemaidorind sa isi asume responsabilitatile nici unei relatii, speriati probabil de numarul mare de esecuri parteneriale petrecute in randul celor din jur.

Atunci cand ne propunem sa ne unim destinul cu al altei persoane, ne dorim cu totii un viitor fericit, trainic si fara multe obstacole.  Chiar si expresia ,,a-si uni destinul” indica faptul ca in cadrul unei casatorii, destinul,energiile si vibratiile  se combina, devenind una singura. Pentru a veni in intampinarea acestui deziderat, exista doua tipuri de analize astrologice ce se recomanda a fi facute inainte de marele pas:

  • Sinastria一este o analiza astrologica complexa, in care astrogramele celor doi parteneri se suprapun una peste alta. Astrologul are misiunea sa identifice punctele forte, dar si diferentele din temperamentele celor doi, avand obligatia de a-i avertiza in cazul unei incompatibilitati majore sau de a le oferi solutii concrete in vederea armonizarii astrogramelor, in cazul in care dezechilibrele sunt minore;
  • Harta Compusa一pe baza unor calcule complexe, hartile celor doi parteneri se insumeaza, devenind una singura. O unica vibratie, o harta singulara ce indica drumul pe care cel doi il au de parcurs. Harta compusa ne arata misiunea de cuplu pe care cei doi o au de indeplinit pentru a-si realiza programul vietii maritale.

Elementele analizei astrologice privind compatibilitatea partenerilor

Cand facem referiri la astrologie, si cand desfasuram harta celor doua persoane care doresc sa faca acest pas important, stim ca acest eveniment este guvernat de dispozitia planetelor din harta natala, si, in plus, este influentat de trecerea planetelor pe cer, adica de tranzite. Altfel spus, casatoria este influentata de predispozitiile natale ale fiecarui partener, dar si de tranzite.

Primul element luat in calcul atunci cand se analizeaza compatibilitatea partenerilor este Casa a VII–a. In astrologie, casa a VII–a  este casa casatoriei si a parteneriatelor de durata, fiind sectorul cel mai important de analizat din hartile celor doi parteneri si reprezentand punctul de plecare in realizarea analizei. Astrologul va lua in calcul ce zodie guverneaza aceasta casa, daca sunt planete in aceasta casa, daca planetele sunt retrograde sau nu si, nu in ultimul rand, relatia dintre planete.

Deoarece astrogramele nu se pot analiza simultan, exista si aici o ordine a realizarii evaluarii astrologice. Astfel analiza incepe cu astrograma femeii, urmata de astrogama barbatului:

  • Femeia一in acest caz, se ia in considerare zodia Berbecului, evident guvernatorul sau Marte si aspectele pe care le face aceasta planeta, dar e util sa se analizeze relatiile dintre Ascendent, Luna si Marte;
  • Barbatul一In unele carti de astrologie se considera faptul ca pentru barbati principalul element care indica predispozitia pentru casatorie, este dat de semnul zodiacal al Balantei si de dispozitia planetei Venus in harta sa. Pe langa aceste elemente (ex. pe ce casa este situata zodia Balantei, cum este pozitionata planeta Venus si aspectele pe care le face, la casa a VII–a si configuratiile acesteia), se analizeaza si relatia Soare si Venus.

CASA a VIII–a sau CASA PARTENERIATELOR

Evident,  un element important al casatoriei este reprezentat si de compatibilitatea sexuala dintre parteneri. Prin urmare, in etapa a doua se analizeaza dinamica sexuala a cuplului, iar informatiile referitoare la acest subiect sunt oferite de Casa a VIII–a. Aceasta casa este guvernata de Scorpion si, in plus de sexualitate, simbolizeaza si afacerile cu banii altora sau bunurile materiale ale partenerului.

In cadrul acestei analize, ordinea de vizualizare a hartilor se modifica, prima harta de analizat fiind harta barbatului, considerat a fi principiul activ. Astfel, se urmareste in ce casa este pozitionata zodia Scorpionului pe harta sa, daca exista planete in acest semn si, daca exista planete atunci se observa dinamica aspectelor realizate.

Urmeaza analiza hartii femeii, considerata elementul pasiv in dinamica sexuala a cuplului. Pe axa zodiacala, Scorpionul se afla fata in fata cu semnul Taurului, prin urmare daca barbatul este reprezentat de Scorpion, atunci femeia este reprezentata de zodia Taurului si de planeta care guverneaza aceasta zodie, adica Venus. Se identifica in ce casa se afla zodia Taurului, daca exista planete sau nu; daca exista planete se studiaza aspectele dintre ele.

Venus si Marte

Se analizeaza pozitia in semn a planetei Venus din harta barbatului si pozitia in semn a planetei Marte in harta femeii.

Planeta Venus in harta barbatului ne indica atitudinea pe care acesta o manifesta vizavi de sotia sa, iar Marte in harta unei femei indica atitudinea acesteia vizavi de sotul sau. Daca este foarte bine plasata si daca nu este agresata de aspecte stresante, prezenta planetei Venus in harta unui barbat, indica predispozitia spre o casatorie armonioasa si echilibrata. In cazul unei femei, daca planeta Marte este bine pozitionata si aspectata, nestresata, sugereaza o o relatie echilibrata din punct de vedere sexual.

Venus si Soarele

In astrologie, Soarele reprezinta imaginea autoritatii (in cazul nostru imaginea sotului), in timp ce Luna reprezinta imaginea emotiei manifestate in cuplu (si implicit vibratia sotiei)

In aceasta etapa se recomanda sa se analizeze pozitia planetei Venus in harta barbatului si sa se compare cu pozitia planetei Marte din casa sotiei. La fel se recomanda a se face o comparatie intre Soarele din harta natala a sotului, si pozitia Lunii in harta personala a femeii, pentru a se evalua tipul de manifestare a emotiei in cuplu si comportamentul in cazul situatiilor stresante, care provoaca tensiuni parteneriale.

In cazul in care Soarele si Luna fac un aspect de cuadratura, adica un aspect tensionat sau, dimpotriva, fac un aspect de trina adica un aspect foarte benefic, se ia in considerare acest lucru si se noteaza cu mare atentie.

De multe ori, Soarele pozitionat in Casa a VII–a , indica o casatorie de succes. Pozitionat in Casa a VIII–a ne poate conduce sa credem ca este vorba de interes in afaceri. Situarea sa in casa a 8-a poate predispune partenerii si spre o viata sexuala implinita. In cazul in care avem Luna in Casa a VII–a, putem avea parte de toane in casatorie, iar barbatul va accepta de la sotie ca aceasta sa joace rolul mama, deci sa-l protejeze, sa-l rasfete sa-i dea toata atentia necesara.

In cazul in care planeta Venus este pozitionata in Casa a VII–a, poate indica o casnicie bazata pe fericire si pace. In cazul in care Venus este afectata, este stresata de cuadraturi sau/si opozitii ne asteptam la dezamagiri, probleme legate de acest aspect. In Casa a VIII–a Venus aduce o viata sexuala fructuoasa, frumoasa, in cazul in care nu este afectata.

Marte, Luna si alte planete

Daca planeta Marte se afla in Casa a VII–a, in sinastrie poate conduce la diverse momente mai tensionate, la contradictii, la discutii inflacarate, la certuri. Daca Marte intra in Casa a VIII–a a unuia dintre cei doi parteneri, atunci viata sexuala va fi foarte importanta pentru unul dintre ei. In fericitul caz in care in sinastrie, in Casa a VII–a regasim planeta Jupiter, Marele Benefic in astrologie, atunci exista auspicii bune pentru o casatorie implinita.

Daca Jupiter este in Casa a VIII–a, atunci aduce prosperitate prin intermediul casatoriei pentru unul din parteneri.

Saturn, supranumit si Marele Malefic, pozitionat Casa a VII–a, aduce frustrare si dezamagire in cazul in care este afectat, in cazul in care stresat de cuadraturi sau/si de opozitii. In momentul in care il regasim in Casa a VIII–a, poate duce la restrictii, frustrari in ceea ce priveste viata sexuala.

Toate aceste elemente trebui luate in calcul atunci cand se doreste o analiza a compatibilitatii partenerilor. O astfel de analiza atenta a relatiei de cuplu poate aduce si sfaturile necesare armonizarii disonantelor si regasirii echilibrului dintre cei doi parteneri.

Compatibilitatea semnelor zodiacale

Daca esti interesat sa-ti faca o idee cu privire la compatibilitatea dintre semnul tau zodiacal si cel sub care este nascut partenerul tau, poti consulta tabelul de mai jos. Este insa bine de stiut, ca acest tabel prezinta niste observatii generale privind dinamica cuplului din perspectiva astrologica. Nu uita ca fiecare persoana este unica, la fel cum fiecare astrograma are particularitatile ei, ce nu pot fi atinse in acest tabel general. Iti cazul in care iti doresti o analiza detaliata a compatibilitatii zodiacale, iti recomand sa consulti un astrolog. Ca informatie suplimentara, dar benefica, acest iti poate calcula si data calendaristica cea mai optima pentru oficializarea casatoriei.

Legenda:

  • Inima rosie = compatibilitate foarte  buna
  • Inima verde = compatibilitate buna
  • Inima galbena = compatibilitate aproximativa, se poate armoniza prin terapie, discutii cu specialistii in terapia de cuplu
  • Inima neagra = compatibilitate proasta
zodii-copatibilitati

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: AM Bodaproste

Mesajele caselor astrologice ...