Casele astrologice (2)

Casa a IV-a: Radacini

Aceasta casa este cardinala, adica reprezinta locul unde incepe un proces. De obicei, aceasta casa se asociaza cu experienta familiei de origine dar mai potrivit, din pespectiva astrologiei karmice, as spune ca prin familie se intelege grupul cultural si social din care fiecare face parte. Aceasta casa simbolizează  identificarea cu un clan, cu o anumita grupare sociala, o stirpe sau o rasa; nativul se adapteaza la ceea ce se afla deja in jurul sau, pentru a se stabiliza, pentru a-si adanci radacinile si a gasi un centru.

Accentuarea casei a patra indica necesitatea de a ne gasi forta interioara. Astrologia karmica ne invata ca semnul care ocupa acest sector indica “tipul” de suflet pe care il poarta persoana. In casa a patra se observa cele mai semnificative experiente din trecutul karmic al individului.

Experientele casei a patra au scopul de a crea conditiile pentru dezvoltarea in sens vertical. Intr-o oarecare masura, o putem defini ca fiind locul unde se concentreaza si solidifica puterea individului.

Casa a V-a: Incredere

Cel care in sectorul precedent a reusit sa gaseasca un centru, poate acum sa-si exprime propria creativitate. Ca si celelalte case fixe, casa a cincea permite o puternica emisie de energie, care in acest caz va fi indreptata catre realizari personale. La inceput, am vorbit despre incredere deoarece persoana care traieste experientele casei, percepe cu usurinta fluxul natural al fortei vitale cosmice.

O casa a V-a puternica indica totdeauna o incredere naturala in viata, o intensa participare la minunile sale; planetele in acest sector ne amintesc de posibilitatea de a trai cu entuziasmul si increderea copiilor. In casa a cincea circula energia universului; nu intamplator astrologia traditionala o asocia cu copii, expresie optimista a continuitatii existentei si cu semnul Leului care, ca si Soarele care guverneaza, este datator de viata.

Casa a VI-a: Revizuire

In casa a sasea se experimenteaza “ambientul interior”, adica validarea propriilor abordari de viata. Este asociata experientelor de criza, nu in sens negativ ci de trecere, de purificare de ceea ce deja este atrofiat. Ne pregatim sa intram in viata sociala a zonei de deasupra orizontului. Este un moment de reflectie inainte de a ne indrepta catre ceilalti.

Prin urmare, casa a sasea pune in discutie tot ceea ce s-a facut anterior pentru a-i verifica validitatea. Doar ceea ce supravietuieste crizei, poate continua calatoria, iar aceasta este mult mai acuta acolo unde structurile personalitatii sunt mai rigide. Multi se gasesc in situatia de a se confrunta cu boli sau suferinte. Numai cine asculta vocea sufletului poate depasi cu succes casa a sasea, invatand noi modalitati de raspuns la situatie. Exista transformare in acest loc al horoscopului, iar cine il are foarte ocupat sau dominat, ar trebui sa se concentreze in a ajuta schimbarile pe care viata i le cere. Este nevoie de atentie la detalii, mai ales detaliile vietii fizice.

Recomandari 

Despre casele astrologice, zodii si planetele pe care le guverneaza am mai scris si vom mai scrie. Mai jos gasesti o lista cu toate articolele publicate pe aceasta tema: