Casele astrologice (4)

Casa a X-a. Recunoastere si validare sociala.

Casa a X-a este recunoscuta ca fiind casa “stapanului”, a celui care isi asuma importanta functiei de a-i conduce si coordona pe cei din jur Este o casa a strategiilor, o casa in care iti asumi rolul de a gasi solutii pentru a-i mobilia pe ceilalti sa ti se alature intr-un scop comun. Casa a X-a ne ajuta sa descoperim liderul interior, sa intelegem cine suntem cu adevarat, prin raportarea la ceilalti.

In cazul in care ne indeplinim sarcinile cum se cuvine suntem recompensati astral, deoarece casa a X-a este si casa platilor karmice

Casa a XI-a. Responsabilitate.

Aici constiinta individului a devenit constienta de indatoririle sale fata de colectivitate. Este sectorul unde se foloseste puterea personala,indiferent de unde aceasta isi extrage energia. Poate ca ea deriva din bogatie, din talent artistic sau din spiritualitate, sau pentru a face o societate mai buna. Casa a X-a conducea la descoperirea a ceea ce suntem cu adevarat. Acum, casa a unsprezecea cere o contributie pentru evolutia grupului, punand la dispozitia celorlalti capacitatile personale. Acum vom putea deveni cu usurinta expertului in propriul domeniu pentru a putea transmite si celorlalti, intr-un moment ulterior, cunostintele acumulate. Sectorul unsprezece implica dobandirea unei valori si dorinta de a o impartasi celorlalti. Traditia oculta asocia aceasta casa cu persoanele pe care deja le-am intalnit in alte vieti, impreuna cu care mai avem experiente karmice de strabatut. Pentru acest ultim aspect, accentul este pus pe alegerile pe care le vom face si pe responsabilitatile care deriva din ele.

Casa a XII-a. Izbavire.

Aici are loc ceea ce am putea defini izbavirea personalitatii. Daca acest sector al hartii este important, avem imediat o indicatie despre fondul subconstient care va fi confruntat in aceasta incarnare. Putem in sfarsit sa coboram in noaptea interioara unde am comasat in alte vieti tot ceea ce nu am vrut sau nu am putut sa confruntam. A venit momentul pentru a avea aceasta intalnire, iar o casa a XII-a ocupata sau tranzitata de planete indica faptul ca trecutul preseaza sa fie confruntat si transformat.

Nu mai putem sa ne eschivam de la responsabilitatile fata de noi insine. Cine neglijeaza aceasta indatorire fundamentala, isi agraveaza foarte mult propria situatie. Deseori cei care nu au vrut sau nu au putut sa recunoasca aceasta exigenta se gasesc in situatia de a infrunta eliberarea tensiunilor psihologice, ale propriilor impulsuri refulate care se intorc acum impotriva lor.

Sectorul al XII-lea nu este considerat un loc amenintator. El indica incapacitatea nativului de a anihila propriile fantasme interioare in vederea unui nou ciclu vital care va incepe la ascendent. Este cea mai buna ocazie a noastra de a ne elibera de povara care apasa pe suflet. Cine poseda curajul imperfectiunii, poate dobandi constiinta si isi poate schimba reactiile fata de situatie. Atunci el poate deveni un salvator al lumi,i dar numai dupa ce s-a izbavit pe el insusi. Acest sector este asociat pe drept cuvant incheierii unui proces sau unui ciclu vital. Se refera la sfarsitul unui ciclu, nu in sensul mortii, ci in sensul desavarsirii lui, a descoperirii semnificatiei pe care el a avut-o. In acest moment cosmic se culeg roadele a ceea ce s-a intreprins. Cine a facut o treaba buna fata de sine insusi poate avea puterea de a-i ajuta pe ceilalti. Cine nu a facut-o va asista la distrugerea structurilor precare in care s-a adapostit.

RECOMANDARI 

Despre casele astrologice, zodii si planetele pe care le guverneaza am mai scris si vom mai scrie. Mai jos gasesti o lista cu toate articolele publicate pe aceasta tema: