Chiron si harta natala (4)

In articolul Chiron pe harta natala (1), RoAstrolog iti pune la dispozitie tabel unic in Romania, cu tranzitele lui Chiron prin semnele zodiacale si cu perioadele de retrogradare. Daca ai identificat pozitia lui Chiron, te invit sa citesti care sunt lectiile acestuia daca in ziua in care te-ai nascut se afla in Balanta, Scorpion sau Sagetator, dar nu insa mai inainte de-ati reaminti cateva lucruri importante. Chiron are doua forme de manifestare: in mers direct si in mers retrograd. Pentru a intelege mai bine interpretarea tranzitului (trecerii) luni Chiron prin semnele zodiacale ar fi de dorit sa stii ca:

  • daca te-ai nascut cu Chiron in mers direct, atunci incercarile si provocarile vietii vor fi mai mici, vor avea o intensitate mai scazuta, sau tu personal le vei percepe ca fiind minore; 
  • daca te-ai nascut cu Chiron in miscare aparent retrograda, atunci viata iti va aduce lectii mai dure, va trebui sa faci apel la toata forta ta interioara pentru a invata lectiile date de Chiron.

CHIRON IN BALANTA

Balanta.jpg

Chiron in Balanta (asezat in Casa a VII-a), se centreaza pe cei din jur dar, de aceasta data, accentul cade  pe parteneriate si probleme legate de competitie. Chiron vizeaza si relatiile cu competitorii tai.

Poti sa te confrunti cu dificultati in casatorie si parteneriate; te poti chiar confrunta cu probleme legale. Acelasi Chiron poate sa iti provoace o serie de traume emotionale. Sursa acestor traume va fi, invariabil alegerile proaste pe care le faci in privinta partenerilor, prietenilor si asociatilor/colaboratorilor tai. Aceste alegeri proaste iti pot cauza fie pierderi financiare semnificative, fie pierderea credibilitatii sociale, fie sa iti cauzeze o depresie.

Desigur, toate aceste situatii neplacute pot fi foarte usor evitate daca inveti sa analizezi oamenii cu atentie si , mai ales, daca inveti sa-i refuzi politicos pe cei care incearca sa se foloseasca de tine sau de cunostintele tale.

Balanta guverneaza rinichii, astfel incat, unele probleme de sanatate de-a lungul vietii, s-ar putea axa si pe buna functionare a rinichilor, sau eliminarea fluidelor din corp.

CHIRON IN SCORPION

Scorpion.jpg

Chiron in Scorpion, sau plasat in Casa a VIII-a, se axeaza pe probleme legate de posesiuni materiale, mosteniri, testamente, asigurari, case. De asemenea ii poti ajuta pe ei din jur sa invete sa fie responsabili cu finantele lor.

Vorbind de o lectie a materialitatii, implicit se poate sa experimentezi o serie de dezamagiri in relatia cu cei din jur, in raport cu lacomia naturii umane, in conexiune ca onestitatea celorlalti. Uneori poti experimenta lectia cumpatarii.De exemplu poti primi o suma consistenta de bani ( mostenire, ca urmare a unui divort sau pur si simplu un gastig la jocurile de noroc) pe care sa o risipesti nechibzuit, ajungand chiar mai sarac decat ai fost inainte.

Din acest motiv, este important sa fii foarte precaut in alegerile pe care le faci in privinta banilor, posesiunilor materiale, mostenirilor, asigurarilor, taxelor si nu ezita sa ceri sfatul unui expert sau specialist, daca este necesar.

Chiron nu aduce neaparat o tragedie sau un faliment in viata ta, dar, cu siguranta, iti va aduce intotdeauna intelepciune in raport cu finantele si posesiunile materiale.

Deoarece experientele privind Casa a VIII-a au o foarte mare importanta asupra mentalului tau si a nivelului de experienta de viata pe care o acumulezi, poti deveni un foarte bun sfatuitor al celor care intalnesc si experimenteaza situatii asemanatoare cu a ta.

Scorpionul guverneaza sexul si organele genitale, asa incat, daca ai Chiron in Casa a VIII-a sau in Scorpion, atunci poti sa te confrunti cu unele probleme de diformitati sau o proasta functionare a acestei zone a corpului.

Din nou, aceasta zona este una foarte sensibila, personala si de multe ori, problemele care pot aparea in aceasta zona pot fi privite ca un  secret, ca un tabu, ca o zona despre caren u vrei sa discuti prea mult.

Cu toate acestea, iti gasesti capacitatea de a merge mai departe, de a persevera, de a depasi afectiunea fizica cu care te-ai putea confrunta (pentru ca intotdeauna Scorpionul, Chiron in Scorpion sau in Casa a VIII-a, il ajuta pe nativ sa-si gaseasca resursele necesare sa iasa din problema de sanatate cu care se confrunta). Desi in primaetapa Scorpionul te loveste in zonele cele mai dureroase, nu o face pentru a te vedea suferind, ci pentru a te maturiza si responsabiliza, favorizandu-ti intelepciunea si puterea de a-i intelege pe cei cu probleme asemanatoare.

CHIRON IN SAGETATOR

Sagetator.jpg

Chiron in Sagetator, sau in Casa a IX-a, iti reaminteste un lucru elementar: pentru a evolua social, ai nevoie si de studii, educatie, invatatura. Cu toate acestea, plasarea lui Chiron in Sagetator, sau in Casa a IX-a, poate conduce, de-a lungul vietii, la circumstante in care fluxul invatarii este intrerupt. Acelasi Chiron te  poate pune in ipostaza de a te muta de la o scoala la alta scoala, lucru care poate aduce unele probleme in continuitatea bagajului educational pe care il primesti si pe care urmeaza sa-l porti mai departe cu tine intreaga viata.

Unii astrologi considera ca intr-un moment al vietii tale, un profesor sau un mentor s-ar putea sa-ti influenteze foarte mult dezvoltarea educationala. Vei invata de-a lungul vietii, intrand in contact cu idei noi si cu alte culturi, prin intermediul calatoriilor catre tinuturi indepartate. Spre polul incercarilor drastice oferite de Chiron, s-ar putea, ca cei din jur sa-ti ridice o multime de piedici in cale, iar tu sa perseverezi pentru a-ti atinge scopul final, cel al educatiei si al evolutiei pe scara sociala. Vei descoperi ca, indiferent de piedicile pe care cei din jur ti le vor ridica in cale, setea ta de cunoastere este nelimitata si neostoita. In cele din urma, dupa toate aceste lupte, experienta de viata, insumata cu experienta drumurilor pe care le faci, a oamenilor pe care ii intalnesti, te transforma intr-un terapeut foarte bun, un consilier foarte special.

Pe planul sanatatii, Sagetatorul guverneaza soldurile si coapsele, asa incat, s-ar putea sa tii cont de reumatism, afectiuni, diformitati sau artrita, care s-ar putea sa-ti afecteze mult mobilitatea fizica. Nu uita, ca, de multe ori, mediul exterior are o mare influenta asupra starii noastre de sanatate. Daca de-a lungul vietii, te confrunti cu probleme de sanatate, incearca sa identifici persoana sau circumstantele care te-au facut sa renunti la un anumit grad de studiu, la un anumit grad de experienta prin studiu si daca este posibil, sa reiei procesul invatarii din punctul din care te-ai oprit, pentru ca ai sanse foarte mari sa te vindeci de afectiunea cu care te confrunti.

LECTURI DESPRE CHIRON

Daca esti interesat sa aflii mai multe despre Chiron si felul in care prezenta acestuia pe o harta natala influenteaza viata si alegerile, te invit sa citesti: