Chiron si harta natala (2)

In articolul Chiron pe harta natala (1), RoAstrolog iti pune la dispozitie tabel unic in Romania, cu tranzitele lui Chiron prin semnele zodiacale si cu perioadele de retrogradare. Daca ai identificat pozitia lui Chiron, te invit sa citesti care sunt lectiile acestuia daca in ziua in care te-ai nascut se afla in Berbec, Taur sau Gemeni, dar nu insa mai inainte de-ati reaminti cateva lucruri importante. Chiron are doua forme de manifestare: in mers direct si in mers retrograd. Pentru a intelege mai bine interpretarea tranzitului (trecerii) luni Chiron prin semnele zodiacale ar fi de dorit sa stii ca:

  • daca te-ai nascut cu Chiron in mers direct, atunci incercarile si provocarile vietii vor fi mai mici, vor avea o intensitate mai scazuta, sau tu personal le vei percepe ca fiind minore; 
  • daca te-ai nascut cu Chiron in miscare aparent retrograda, atunci viata iti va aduce lectii mai dure, va trebui sa faci apel la toata forta ta interioara pentru a invata lectiile date de Chiron.

Chiron in Berbec sau in Casa I-a

Lectia adusa de Chiron in Berbec vizeaza ideea de conducator, de coordonator si toate responsabilitatile care deriva din acest lucru.

Deoarece in vietile anterioare ai experimentat suferinta, esecul sau dezamagirea care deriva dintr-o situatie in care ai avut de ales intre a conduce si a ceda laturii umane, in aceasta viata, vei experimenta importanta cooperarii pentru a fi un bun lider si un bun conducator. Ai nevoie sa-i intelegi pe cei din jur, sa le intelegi nevoile si suferintele pentru a-i ajuta si a scoate ulterior tot ce este mai bun din ei.

Chiron te va duce in tot felul de situatii interesante care nu au mai fost experimentate de cei din jur. Vei fi fortat, de-a lungul vietii, sa te adaptezi acestor situatii create, dar totul are un singur scop, acela de a te face sa experimentezi viata in toate dimensiunile ei si ulterior sa ajungi sa impartasesti din experientele tale cu cei din jurul lor, devenind un factor motivational pentru acestia.

In momentul in care cei din jur, persoanele dragi, mai apropiate vor incerca sa caute ghidare, sprijin la tine, atunci inseamna ca ai intrat in vindecarea lectiilor lui Chiron,

Chiron in Taur sau in Casa a II-a

Taur.jpg

Daca ai Chiron in Taur sau in Casa a II-a a astrogramei, atunci lectiile aduse de Chiron vizeaza valorile materiale. Este posibil ca la un moment dat, in vietile anterioare, sa-i fi dezamagit pe cei din jurul tau, pe cei apropiati, prin deciziile proaste pe care le-ai luat legate de finante, ca in acest moment, in aceasta experienta esti fortat sa experimentezi valoarea reala a vietii, la ce se rezuma aceasta, care sunt punctele care ne dau cu adevarat valoare, in termeni materiali, in aceasta viata.

Atunci cand ai Chiron in Taur sau in Casa a II-a, viata iti poate aduce unele griji materiale. Asta nu inseamna ca nu vei avea bani sau ca nu-i ai, ci mai degraba vorbim de o frica ancestrala a individului care traieste mereu cu impresia ca nu are suficient si ca oricat de mult ar acumula, nu va reusi sa se descurce. Din fericire insa, Chiron nu renunta pana cand nu vei fi invatat lectia, asa incat, intr-adevar, in aceasta viata, s-ar putea, la un moment dat, sa experimentezi o pierdere consistenta de bani, sau de bunuri materiale, dar aceasta pierdere te va ajuta sa intelegi adevaratul sens al valorii personale si sa-i apreciezi pe cei din jur.

Cel mai important este ca prin lectiile pe care Chiron ti le va aduce, vei invata ca exista o multime de alte lucruri, mult mai importante decat masinile luxoase, casele mari sau o viata traita intr-un lux nesabuit. Vei invata sa apreciezi valoarea banului, dar, in acelasi timp, vei invata sa apreciezi si lucrurile importante din viata, cu precadere, dezvoltarea spirituala.

Darul tau catre oamenii cu care vei interactiona va fi acela de a-i ajuta sa-si faca curatenie in bagajul mintal pe care il poarta cu ei, dar folosind puterea exemplului.

In momentul in care ti-ai invatat lectia legata de a nu te mai atasa de latura materiala a vietii, vei avea surpriza placuta sa constati ca abundenta vine inspre tine.

Chiron in Gemeni sau in Casa a III-a

Gemeni.jpg

Chiron in Gemeni sau pozitionat in Casa a III-a se axeaza pe mental, pe comunicare, pe orice tine de procesul gandirii, in ansamblul sau, dar, de asemenea, indica si modul in care te raportezi la ceilalti in vederea vindecarii traumelor vietilor anterioare. De multe ori, daca ai Chiron in Gemeni sau in Casa a III-a, s-ar putea sa fie nevoie sa depasesti o problema de comunicare sau de acceptare a capacitatilor tale mentale pentru a reusi sa evoluezi.

Curiozitatea nestapanita va creste in dimensiune, de-a lungul vietii si te va transforma intr-un adevarat erudit. Tot ceea ce vizeaza studiul ezoteric, cum ar fi medicina holistica, cristaloterapia, magia, remedii naturale, toate aceste informatii contribuie la vindecarea lectiei aduse de Chiron.

Chiron iti ofera posibilitatea sa ai acces la informatii pentru care in vietile anterioare ai platit scump. De exemplu, poate intr-o alta viata ai fost interesat de medicina holistica sau de remedii naturale, ai fost categoric atras de vrajitori si vrajitoare si ai avut o moarte tragica fiind ars pe rug, Sau, poate, cunostintele tale au fost luate in deradere si ai murit purtand in suflet o frustrare si o tristete ca nu ai fost inteles de catre semenii tai. Iata de ce, in aceasta viata, Chiron iti deschide poarta cunoasterii, in forma sa cea mai inalta. Te inzestreaza cu un talent deosebit in a lucra cu energiile naturii si te sustine sa contribui la vindecarea celor din jur. De asemenea, poti sa fii un profesor deosebit, gratie unei abilitati speciale de comunicare si a unei capacitati de a transmite invataceilor tai informatiile pe care le detii.

Pentru ca ai experimentat in vietile anterioare un grad ridicat de frustrare si dificultati in a invata, in a comunica, in a transmite informatiile pe care le-ai invatat, in aceasta viata vei avea capacitatea de a comunica clar, obiectiv si logic, cu persoane care trec acum, in prezent, cu problemele legate de invatare prin care ai trecut tu in trecut. Va trebui sa constientizezi faptul ca ai capacitatea de a-i motiva pe cei din jur sa se vindece prin puterea exemplului pozitiv.

Dar, de multe ori, Chiron preia functiile zodiei Gemenilor, care guverneaza mainile, asa incat, multe persoane care au Chiron in Gemeni sau in Casa a III-a, pot, fie sa se nasca cu unele probleme, diformitati, cu unele probleme legate de abilitati manuale, sau pot sa-i vindece pe cei din jur prin energie cu ajutorul mainilor.

Lecturi despre Chiron

Daca esti interesat sa aflii mai multe despre Chiron si felul in care prezenta acestuia pe o harta natala influenteaza viata si alegerile, te invit sa citesti: