Chiron si harta natala (5)

In articolul Chiron pe harta natala (1), RoAstrolog iti pune la dispozitie tabel unic in Romania, cu tranzitele lui Chiron prin semnele zodiacale si cu perioadele de retrogradare. Daca ai identificat pozitia lui Chiron, te invit sa citesti care sunt lectiile acestuia daca in ziua in care te-ai nascut se afla in Capricorn, Varsator sau Pesti, dar nu insa mai inainte de-ati reaminti cateva lucruri importante. Chiron are doua forme de manifestare: in mers direct si in mers retrograd. Pentru a intelege mai bine interpretarea tranzitului (trecerii) luni Chiron prin semnele zodiacale ar fi de dorit sa stii ca:

  • daca te-ai nascut cu Chiron in mers direct, atunci incercarile si provocarile vietii vor fi mai mici, vor avea o intensitate mai scazuta, sau tu personal le vei percepe ca fiind minore; 
  • daca te-ai nascut cu Chiron in miscare aparent retrograda, atunci viata iti va aduce lectii mai dure, va trebui sa faci apel la toata forta ta interioara pentru a invata lectiile date de Chiron.

CHIRON IN CAPRICORN

Capricorn.jpg

Chiron in Capricorn, sau in Casa a X-a, aduce lectii privind problemele legate de control ( indiferent daca este vorba de controlul emotiilor, sentimentelor, poftelor, controlul exercitat aspura altora, etc). Mai te poate face sa te confrunti cu esecul de a urma, de a asculta sfatul unei persoane care este mult mai in varsta si mult mai experimentata decat tine. Aceste lectii s-ar putea sa fie destul de dureroase pentru tine ca om, privind stima de sine si autorespectul, precum si respectul si recunoasterea pe care le primesti de la anturaj.

S-ar putea, de-a lungul vietii, sa te confrunti cu o dezamagire profunda in raport cu cei din jur si sa-ti fie dificil sa-ti revii dupa aceasta.

Chiron in Capricorn iti aduce lectia rabdarii si a muncii serioase cu tine, cu emotiile tale  castigand respectul celor din jur, precum si lectia ordinii, a planificarii si a organizarii proiectelor pe care le faci, pozitionandu-le pe o fundatie solida, care te conduce la succes si evolutie. Evolutia, progresul, poate fi destul de lenta in comparatie cu cei din jur, insa este temeinica si pozitiva, daca accepti lectia pe care ti-o da Chiron.  Aceasta lectie se sumarizeaza prin: asculta-i pe cei mai experimentati, invata din greselile lor si munceste din greu ca sa-ti atingi obiectivul. In cele din urma, Chiron iti va da atat de multa experienta, incat vei fi capabil sa-i conduci pe cei din jur, sa-i ghidezi cu o incredere care poate fi demna de un maestru.

Capricornul guverneaza oasele si structura osoasa a corpului. Iata de ce problemele de sanatate s-ar putea centra pe problemele legate de artrita, rani in zona sistemului osos sau afectiuni care iti limiteaza mobilitatea. Va trebui sa acorzi intotdeauna atentie dietei si exercitiilor pentru a construi un sistem osos, un schelet puternic si pentru a preveni eventualele probleme de mobilitate.

CHIRON IN VARSATOR

Varsator.jpg

Chiron in Varsator, sau in Casa a XI-a, indica nevoia ta de a gasi metode care sa sustina progresul, sau de a gasi alternative pentru a imbunatati un anumit proces in viata ta sau in viata celor din jur. De multe ori este impulsul care te poate directiona catre cercetarea stiintifica, sau te face un cercetator foarte talentat in domeniul tehnologiilor moderne, de ultima generatie

Nu putem insa uita ca prezenta lui Chiron in Varsatorul indica nevoia nativului de a raspunde la intrebari care se afla dincolo de limitele normale ale ratiunii.

Lectiile lui Chiron in Varsator sau in Casa a XI-a aduc adeseori persoane noi in viata ta, un cerc mare de prieteni, interactiunea cu grupuri mari de oameni, dar va fi nevoie sa inveti sa-i evaluezi pe cei din jur cu atentie. Pe de alta parte, prietenii si grupurile pe care le ajuti, s-ar putea sa aiba nevoie de raspunsuri la unele intrebari profunde.

Casa a XI-a guverneaza dorintele, sperantele, obiectivele noastre, astfel incat va trebui sa inveti lectii importante, privind maniera in care iti stabilesti obiectivele, in raport cu ceea ce doresti sa obtii sau sa realizezi.

S-ar putea, ca, de-a lungul vietii, sa vezi ca scopul si destinatia spre care te indrepti sa fie privite ca o sabie cu doua taisuri, pentru ca fie efortul de a ajunge la destinatie este foarte mare, fie, in momentul in care ti-ai atins obiectivul, sa regreti ca ai facut-o.

Chiron in Varsator reprezinta incercarea nesfarsita de a obtine ceva mai bun si sugestia este sa nu renunti niciodata la aceasta cautare, pentru ca s-ar putea sa primesti raspunsuri foarte importante pentru evolutia ta, in momentul in care te astepti mai putin.

Pe planul sanatatii, Varsatorul guverneaza gleznele, asa incat, atentie la problemele in aceasta zona a corpului. Varsatorul guverneaza si aura care este atat de vitala si importanta in ceea ce priveste sanatatea personala si starea generala de bine. Chiron in Varsator pune accentul, mai ales pe vindecarea naturala, prin terapie, mai ales prin diverse proceduri terapeutice care implica lumina.

CHIRON IN PESTI

Pesti.jpg

Chiron in Pesti, sau in Casa a XII-a, iti accentueaza sensibilitatea si capacitatile de clarvazator. Chiron in Pesti sau Chiron in casa a XII-a devine vindecatorul prin puterea gandului, care va gasi intotdeauna tratamentul potrivit pentru vindecarea fizica sau va gasi cuvintele cele mai potrivite pentru a declansa vindecarea sufletului.

Este adevarat ca drumul spre a ajunge un terapeut al sufletului celor din jur, s-ar putea sa fie lung si dificil, marcat adeseori de indoiala de sine si lipsa de intelegere si sustinerii sau increderii celor din jur. Deoarece, pe parcursul acestui drum risti sa devii o victima a propriilor tale neincrederi si a reticentei celor din jur, capacitatea ta de a vindeca devine cu atat mai pretioasa cu cat nu renunti la scopurile tale. De multe ori, problemele de sanatate care se axeaza pe un Chiron in Pesti, sau in Casa a XII-a, sunt greu de identificat si diagnosticul poate fi, uneori, dat gresit de catre oameni. Sugerez, ca in momentul in care ai probleme de sanatate, sa verifici daca nu cumva te confrunti cu o pierdere a energiei aurei sau daca nu cumva ai in preajma persoane care se ,,hranesc” efectiv din emotiile negative pe care tot ei ti le provoaca.

De-a lungul vietii, poti fi pus in ipostaza de a fi pacalit si escrocat de cineva, care se foloseste de sentimentele tale de mila si empatie pentru cei din jur.

Picioarele sunt guvernate de catre Pesti, asa incat te poti confrunta cu probleme in zona picioarelor. Fereste-te de adictii, cum ar fi abuzul de alcool, de fumat sau de droguri, care te pot face sa ajungi o epava, de-a lungul vietii, Asadar, prudenta, pentru ca poti depasi orice adictie, daca doresti acest lucru.

LECTURI DESPRE CHIRON

Daca esti interesat sa aflii mai multe despre Chiron si felul in care prezenta acestuia pe o harta natala influenteaza viata si alegerile, te invit sa citesti: