Chiron si harta natala (3)

In articolul Chiron pe harta natala (1), RoAstrolog iti pune la dispozitie tabel unic in Romania, cu tranzitele lui Chiron prin semnele zodiacale si cu perioadele de retrogradare. Daca ai identificat pozitia lui Chiron, te invit sa citesti care sunt lectiile acestuia daca in ziua in care te-ai nascut se afla in Rac, Leu sau Fecioara, dar nu insa mai inainte de-ati reaminti cateva lucruri importante. Chiron are doua forme de manifestare: in mers direct si in mers retrograd. Pentru a intelege mai bine interpretarea tranzitului (trecerii) luni Chiron prin semnele zodiacale ar fi de dorit sa stii ca:

  • daca te-ai nascut cu Chiron in mers direct, atunci incercarile si provocarile vietii vor fi mai mici, vor avea o intensitate mai scazuta, sau tu personal le vei percepe ca fiind minore; 
  • daca te-ai nascut cu Chiron in miscare aparent retrograda, atunci viata iti va aduce lectii mai dure, va trebui sa faci apel la toata forta ta interioara pentru a invata lectiile date de Chiron.

Chiron in Rac

rax

Chiron in Rac sau pozitionat in Casa a IV-a, te provoaca sa experimentezi lectii karmice privind probleme legate de siguranta de sine, precum si relatia pe care o ai cu caminul si cu familia.

Un parinte sau un membru al familiei tale poate sa fi cauzat unele traume si in viata de adult va trebui sa lucreze pentru dezvoltarea increderii in sine si autovalidare.

Va trebui sa inveti si sa asimilezi o lectie foarte importanta: tu esti stapanul propriei vieti, tu esti in masura sa iei deciziile cele mai bune privind drumul pe care il ai de urmat si nu uita ca esti o persoana minunata si plina de talente.

De multe ori, persoana care il are pe Chiron in Rac, va avea de suferit din cauza absentei unuia dintre parinti, lipsindu-i astfel modelul parental, fie ca este vorba de mama sau de tata si in viata de adult va trebui sa umple acest gol sufletesc, instaurat in copilarie, prin tot felul de experiente care te vor ajuta sa te maturizezi si sa devii o persoana completa. Aminteste-ti ca esti doar un membru al familiei si incearca sa te abtii sa iei pe umerii tai responsabilitatile celorlalte rude. Nu esti responsabil de deciziile si actiunile celorlalti, ci esti responsabil pentru propriile tale actiuni.

Chiron te va forta in aceasta viata sa asimilezi o lectie legata de proprietati, imobile, case. Recomandarea intr-o astfel de pozitionare astrologica este sa asculti de cei care au trecut prin experiente similare, pentru a evita sa faci greseli care te-ar costa multi bani. Asculta-i pe cei care iti ofera benevol un sfat si o parere, pentru ca vocea experientei vorbeste pentru tine, sfatuindu-te de bine.

Deoarece Racul este semnul zodiacal care guverneaza stomacul si procesele digestive, s-ar putea sa ai probleme digestive, de-a lungul vietii sau alergii alimentare, care trebuie identificate si acceptate pentru ca apoi sa-i ajuti si pe ceilalti care se confrunta cu probleme asemanatoare.

Racul mai guverneaza emotiile si problemele legate de nesiguranta sufleteasca, asa incat s-ar putea sa fie nevoie sa te axezi mai intai pe tine si nevoile tale interioare si abia apoi sa te intorci inspre ceilalti. Deoarece viata te pune in fata multor experiente emotionale, Chiron iti ofera prin aceste experiente capacitatea de a-i ajuta si de a-i ingriji pe ceilalti pe drumul vietii, fiind o persoana care le da incredere in sine, protejandu-i si avertizandu-i impotriva unor pericole care ii pandesc.

Chiron in Leu

rac

Chiron in Leu, pozitionat in Casa a V-a, vizeaza lectii de viata care au legatura cu subiecte precum dragostea, copiii, afacerile, activitatile sociale si hobby-urile.

Leul este simbolul aventurii si creativitatii, astfel incat unul din punctele descrise mai sus, dragostea, copiii, activitatile preferate sau afacerile, ar putea reprezenta o sursa de incercare, dificultate si chiar dezamagire.

Una din lectiile pe care Chiron in Leu vrea sa ti le dea, este faptul ca dragostea si iubirea neconditionata sau lipsa judecatii si a principiilor in dragoste trebuie asimilate si integrate in sistemul tau de valori. De multe ori, din cauza mediului in care ai  fost crescut, conceptiilor de viata pe care le-ai dobandit, s-ar putea sa incerci sa iti blochezi manifestarea creativitatii. Si cum in astrologie creativitatea reprezinta manifestarea dorintelor copilui interioar, atunci va trebui sa constientizezi ca pentru a avea parte de dragoste trebuie sa dai dovada de creativitate, si pentru a fi creativ trebuie a iti descoperi si validezi potentialul copilului interior.

Se poate ca, in copilarie si fi avut unele probleme de comunicare in relatia parinte-copil sau, din cauza unor circumstante exterioare (decese, divorturi, separari, lipsa banilor, boli, etc) parintii sa fi avut pretentia de la tine sa te maturizezi mult mai repede. Astfel se poate ca in copilarie sa te fi confruntat cu niste probleme de familie care prin gravitatea si seriozitatea lor sa fi depasit cu mult puterea ta de intelegere.

O alta varianta poate fi provocarea pe care o primesti de la Chiron, atunci cand tu insuti devii parinte. Se poate ca propriul tau copil sa aiba o problema, sa devina o povara prin manifestarile sale sau sa fie nerecunoscator sau nepasator in fata eforturilor pe care le-ai facut pentru el.

Deoarece s-ar putea sa te confrunti cu unele probleme si provocari in activitatea de parinte, s-ar putea sa perseverezi si sa te vindeci prin incercarile tale de a-i ajuta pe alti parinti cu probleme similare.

Pe langa toate acestea, s-ar putea sa ai atat de multe de oferit copilului tau interior, incat sa fii tu insuti surprins de cata nevoie ai de iubire si sustinere emotionala. Nu uita, ca tu esti sursa principala care-ti hraneste copilului interior, iar in momentul in care faci acest lucru, acesta va creste, va evolua, astfel incat te va sustine pe tine ca si adult in toate demersurile tale. Te vei regasi pe tine, creativitatea ta va fi stimulata si vei invata sa te ridici deasupra criticilor si conventiilor sociale.

O alta sectiune pe care poti sa experimentezi in viata, prin Chiron in Casa a V-a, este cea a afacerilor. S-ar putea sa duci afaceri prospere pe culmi inalte, apoi sa le vezi cum se naruiesc; o astfel de lectie te va inavata sa apreciezi adevarata valoare a lucrurilor. Dar, din fericire, Chiron iti da si o putere deosebita de renastere, asa incat poti ajunge un model de viata, o sursa de inspiratie si optimism pentru toti cei ce trec prin experiente similare.

La nivel fizic, Leul guverneaza inima, coloana vertebrala si sistemul circulator. Defectele, problemele, ranile, diformitatile sau alte probleme de sanatate, centrate pe aceste zone ale corpului, s-ar putea sa te ajute sa inveti sa dai mai multa atentie decat de obicei nevoilor tale personale; atunci cand te vei confrunta cu astfel de probleme de sanatate, aminteste-ti ca ele sunt un semn de atentionare cu privire la faptul ca te-ai abatut de la drumul propriei evolutii spirituale. In momentul in care iti remedia problema, vindecare fizica va veni de la sine.

Chiron in Fecioara

fecioara

Chiron in Fecioara sau amplasat in Casa a VI-a, vizeaza aspecte precum sanatatea,  starea generala de bine, munca, serviciile pe care le faci prietenilor, apropiatilor si colaboratorilor.

Avand in vedere ca aceasta pozitionare este axata in special pe serviciu, munca si intrajutorarea ceilalti, va trebui sa inveti sa spui “stop” sau “nu”, sa ridici o bariera atunci cand e cazul; neasimilarea unor astfel de lectii te va face sa cazi victima naturii tale umane, miloase, sensibile la toate nevoile celor din jur. Cei care au angajati sau colaboreaza cu anumite persoane, pot deveni victimele acestora experimentand situatii in care vor fi furati, inselati, mintiti sau tradati.

In Fecioara, Chiron te poate transforma intr-un critic ironic, sarcastic sau excesiv de perfectionist, atitudine care iti poate subrezi foarte mult fundamentul relatiilor sociale.

In astrologia medicala, Fecioara guverneaza intestinele, astfel incat Chiron poate aduce unele probleme in zona tractului digestiv. Mobilitatea poate fi o problema serioasa, deoarece Fecioara este guvernata de Mercur, iar aceasta planeta guverneaza deplasarile si mobilitatea.

Chiron in Fecioara iti da o gama larga de experiente in privinta starii de sanatate personale cat si a starii de sanatate a celorlalti. Astfel poti deveni un terapeut foarte bun care sa-i vindece pe cei din jur, fie ca vorbim de planul interior, fizic, spiritual sau mental.

Lecturi despre Chiron

Daca esti interesat sa aflii mai multe despre Chiron si felul in care prezenta acestuia pe o harta natala influenteaza viata si alegerile, te invit sa citesti: