Cum se deplaseaza planetele

Acest articol reprezinta o scurta lectie de astrologie care te va ajuta sa intelegi mai bine interpretarea unei astrograme. 

Astrograma, indiferent de tema pe care o trateaza, este alcatuita in astorlogia europeana dintr-un cerc, divizat in 12 sectoare. Cele 12 sectoare poarta numele de Case Astrologice. Functiile acestor case nu se modifica niciodata, ele fiind identice pentru fiecare dintre noi. Casa 1 reprezinta casa ascendentului, casa a 2-a simbolizeaza lumea materiala, casa a 3-a simbolizeaza comunicarea, etc. Unicitatea fiecaruia dintre noi este data de asezarea planetelor in aceste case si de modul in care ele interactioneaza unele cu altele.

Pentru un astrolog conteaza foarte mult modul in care planetele se deplaseaza pe bolta cereasca. Tiparul deplasarii emite o vibratie care imprima un anumit comportament nativului. In cazul in care vibratia are deficiente, sau nu este cea potrivita, astrologul va indica ce atitudine ar ajuta la imbunatatirea vietii persoanei. In cazul in care vibratia este pozitiva, astrologul, din nou, are sarcina sa indice felul in care putem folosi la maxima sa capacitate respectivul punct pozitiv. In continuare te invit sa citesti despre cele trei tipuri de deplasare a unei planete.

Mersul direct

Imagineaza-ti ca esti la volanul unei masini si pleci din orasul A catre orasul B. Drumul se desfasoara firesc, fara impedimente si ajungi la destinatie odihnit si linistit. Chiar te-ai bucurat de o calatorie. Aceeasi situatie se intampla si cu planeta in mers direct. Merge fara probleme pe astrograma, se simte bine, este relaxata si asteapta provocarile ce ar putea aparea  pregatita de ele.

Mersul retrograd

Esti, din nou, la volan, cu plecarea din orasul A si destinatia orasul B, doar ca de aceasta data mergi cu spatele, in marsarier. Nu inseamna ca nu ajungi la destinatie, insa ca drumul nu va fi cel mai comod. Depinde mult ruta pe care o alegi, va trebui sa stai intr-o pozitie incomoda, cu capul privind mereu peste umar, va trebui sa ai grija la drum, la celelalte masini, la oameni, iar cand ajungi la destinatie vei fi obosit si supra solicitat fizic si emotional.  Cam aceeasi situatie se produce si cu planeta in mers aparent retrograd. Tine mult de interactiunea ei cu alte planete de pe astrograma natala daca e sustinuta sau nu de aspectele intraplanetare, insa  vorbim de un efort  sustinut si constant. Pare o munca obositoare. De multe ori astrologul  gaseste mai mult sens in interpretarea planetei retrogrde asociind-o cu  analiza karmica, a vietilor anterioare.  Tot in astrologia karmica cu cat sunt mai multe planete retrograde intr-o astrograma, cu atat sufletul respectiv este mai batran sau a experimentat mai multe intrupari;

Mersul in gol

Este a treia si ultima forma de manifestare a unei planete. Te trezesti pur si simplu la volanul masinii dar nu stii de ce esti acolo, nu iti cunosti nici destinatia si nici traseul. La fel si planeta aflata in mers in gol, isi manifesta vibratiile, insa nu stie cand cum si cu cine sa le foloseasca, provocand mai multa confuzie decat ordine.

Mersul retrograd si mersul in gol al unei planete sunt punctele de detriment ale acesteia. Exista si o veste buna! Majoritatea planetelor de pe astrograma natala, in cazul in care sunt in mers aparent retrograd sau se invart in gol influenteaza doar un numar de ani harta personala. Apoi, incetul cu incetul isi invata lectia, isi controleaza miscarea si reintra in miscare directa. Perioada de timp in care isi manifesta influenta retrograda sau influenta de miscare in gol asupra nativului se va calcula de catre astrolog, deoarece fiecare astrograma este unica si, prin urmare, datele difera de la persoana la persoana.

Lecturi recomandate despre casele astrologice

Cateva articole publicate despre planete si casele astrologice care guverneaza anumite case si rolul acestora: