Cupidon si iubirea

In mitologia romana, Cupidon este zeul dragostei erotice si al frumusetii. Este cunoscut si sub numele de Amor, care este asemanator cu Kama, din mitologia hindusa. In versiunea romana, Cupid era fiul zeitei Venus, zeita dragostei si al lui Marte, zeul razboiului.

In astrologie, Cupidon are foarte multe functii asemanatoare cu cele ale lui Eros, despre care puteti citi mai multe in sectiunea dedicata in mod special acestui asteroid in site-ul nostru. In astrologie transneptuniana, Cupidon se refera la reuniuni. Tot ceea ce inseamna grupuri de oameni – familie, mariaj, societate, parteneriate, organizatii, corporatii, toate intra in jurisdictia acestei planete. Putem spune ca aceasta planeta este, de fapt, un supervenus.

Glifa semnului este o combinatie dintre Venus si Jupiter, unde Venus inseamna frumusetea si Jupiter exaltarea. Din acest motiv, Cupidon se manifesta pregnant in hartile artistilor.

Daca Venus inseamna dragoste, Cupidon pune degetul pe aspectul casatoriei. Este planeta cuplului si puncteaza aspecte importante din analiza posibilitatii unei casatorii sau a modului in care persoanele casatorite relationeaza.

CUPIDON SI ASPECTELE ASTROLOGICE

In continuare va vom prezenta unele aspecte importante pe care Cupidon le poate face cu planetele din astrologia traditionala. Astfel, combinatia Soare si Cupidon se refera la o persoana care poate insemna un artist, o persoana casatorita, un membru al unei societati sau al unei familii. Astrologia uraniana interpreteaza Soarele ca fiind trupul fizic, prin urmare Cupidon incurajeaza in cazul aspectelor benefice ca persoana, ca nativul sa se manifeste in domeniul artelor. Poate deveni, astfel, un artist de succes, un dansator talentat, un colectionar de obiecte de arta.

LUNA SI CUPIDON

Deoarece Luna reprezinta elementul feminin, combinatia dintre Luna si Cupidon directioneaza harta catre o femeie sau catre o sotie sau relatia nativului cu o persoana de sex feminin. De asemenea, poate marca intalniri sociale sau asociatii ale femeilor. Luna se mai refera si la conceptul de public, prin urmare aspecele benefice dintre Luna si Cupidon pot marca manifestari publice care pot viza, de exemplu, expozitii, prezentari de moda sau de arta;

MERCUR SI CUPIDON

Mercur este deseori considerat a fi planeta comunicarii, modul in care gandim, modul in care vorbim, modul in care scriem. Mai este si planeta tineretii. Atunci cand intra in relatii cu Cupidon, trebuie urmarite fraze de genul “ganduri despre casatorie”, “discutii despre casatorie”. Acestea pot fi de bun augur sau mai putin placute, in functie de aspectele benefice sau tensionate pe care le regasim intre Mercur si Cupidon. De asemenea, mai poate marca discutii, conversatii sociale, discutii chiar si telefonice cu unele rude, asocieri de natura intelectuala;

VENUS SI CUPIDON

Deoarece glifa lui Cupidon este o combinatie intre Venus si Jupiter, aceasta relatie implica de doua ori prezenta lui Venus. In cazul aspectelor benefice de pe harta nativului, poate marca fericire in casatorie, dragoste si casatorie, compania placuta a celor din jur, un talent deosebit manifestat in arta. De multe ori designerii sau cei care lucreaza in domeniul cosmetic au pe harta natala o frumoasa combinatie intre Venus si Cupidon.

MARTE SI CUPIDON

Marte este planeta actiunii, a voluntariatului. In combinatii cu Cupidon, descrie o persoana care activeaza in domeniul creatiilor artistice, identifica un nativ care este membru activ al unui club sau al comunitatii, care are un cuvant de spus in evolutia acesteia. Cuvinte, fraze care pot defini combinatiile dintre Marte si Cupidon pot fi: casatorie, parteneriat de casatorie, parteneri de casatorie care realizeaza o afacere impreuna. In cazul aspectelor stresante poate marca o viata de familie conflictuala, discutii in familie, atentie de asemenea la armele de foc.

JUPITER SI CUPIDON

Dupa cum am mai mantionat, Cupidon in glifa sa incorporeaza atat pe Venus cat si pe Jupiter. Prin urmare, combinatiile dintre Jupiter si Cupidon pot conduce la urmatoarele cuvinte cheie: casatorie fericita, un artist de succes sau o persoana care castiga importante sume de bani prin intermediul artelor. Mai poate reprezenta fericire familiala, sociabilitate sau bani castigati prin intermediul unei casatorii. Desigur, trebuie tinut cont si de aspectele benefice, dar si de aspectele stresante de pe harta nativului in relatie cu Jupiter si Cupidon.

SATURN SI CUPIDON

In mod clasic, Saturn reprezinta limitarea, restrictia, piedica. In astrologia uraniana, Saturn este considerat a fi un punc al separarii. Combinatiile dintre Saturn si Cupidon pot conduce la urmatoarele fraze cheie: separare de asociatie, ruperea unei asocieri, separari in familie, separari de partener sau de partenera, divort, parasirea unei companii.

URANUS SI CUPIDON

Uranus, guvernatorul zodiei Varsatorului, este planeta lucrurilor neobisnuite, inovatoare, electrizante. Combinatiile dintre Uranus si Cupidon conduc la urmatoarele asocieri de cuvinte: casatorie brusca, un eveniment brusc in familie, o persoana care are talente astrologice, inconjurata probabil de un grup neobisnuit, exotic de prieteni. Mai poate semnifica o persoana care aduce idei inovatoare in domeniul artei. Multi piloti de avion au aspecte benefice intre Uranus si Cupidon, de asemenea si cei care lucreaza in domeniul calculatoarelor.

NEPTUN SI CUPIDON

Neptun, in astrologia clasica, reprezinta planeta iluziei, a iubirii absolute, dar si a dezamagirilor, a deceptiilor si a fraudei. In aspectele benefice poate implica imaginatia, inspiratia, capacitatile mediumatice, talente teatrale. Combinatia dintre Neptun si Cupidon poate conduce la urmatoarele fraze cheie: asociere spirituala, celibat, dar nativul se dedica vietii monahale, dizolvarea unei casatorii sau al unui parteneriat, persoane care pot avea unele vicii precum alcoolismul sau dependenta de droguri, persoane care lucreza in domeniul anesteziei. Desigur, selectia se face si in functie de aspectele benefice si mai putin benefice dintre Neptun si Cupidon.

PLUTON SI CUPIDON

In astrologia traditionala, Pluto este considerata a fi planeta hotilor, a lumii de dincolo, a grupurilor de infractori, a grupurilor secrete si mai semnifica tot ce este interzis si puncteaza viata sexuala. In astrologia uraniana, Pluto reprezinta schimbari subtile, crestere, dezvoltare, transformare si metamorfoza. Aspectele dintre Pluto si Cupidon pot conduce la urmatoarele cuvinte cheie: schimbari in familie, schimbari in parteneriat, schimbari in societate, transformare sociala, dezvoltare in domeniul artistic, cresterea si dezvoltarea unei companii.

Lecturi recomandate ...