Trump vs Clinton - confruntarea hartilor de putere

Inca de la inceperea campaniei electorale de peste ocean, majoritatea dintre noi ne uitam destul de curiosi la evolutia celor doi contracandidati la fotoliul presedintelui Statelor Unite. Pe de alta parte, Romania se va afla in plina campanie electorala. Chiar daca traim in Romania sau in Europa si fizic ne aflam departe de SUA, nu putem nega ca ceea ce se intampla peste ocean ne va influenta viata tuturor ma ales din punct de vedere economic.  

Pe data de 8 Noiembrie va avea loc al 58-lea eveniment al alegerilor prezidentiale, care vor desemna al 45-lea presedinte si al 48-lea vicepresedinte al Statelor Unite. Nu cred ca exagerez cand spun ca rezultatele alegerilor din Statele Unite ale Americii vor influenta in mod fundamental soarta omenirii pentru urmatorii ani. Iata de ce m-am gandit ca ar fi interesant sa analizez din punct de vedere astrologic sansele celor doi candidati, Hillary Clinton si Donald Trump si sa dau un prognostic.  Ce doresc sa specific raspicat este ca nu incerc sa sustin pe niciunul dintre candidati, ci imi proun in acest articol sa fac doar un exercitiu astrologic.

Gasesc semnificativ faptul ca momentul alegerii presedintelui Statelor Unite se desfasoara pe perioada dintre doua lunatii, respectiv Luna Noua de pe 30 Octombrie si Luna Plina de pe 14 Noiembrie.

Donald Trump si harta de putere

Donald Trump, nascut pe data de 14 Iunie 1946, in Jamaica, New York, la orele 10:54AM, are in mod evident o harta de putere. Este nascut in semnul zodiacal al Gemenilor, cu ascendent in Leu, iar Luna, planeta emotiilor, in semnul Sagetatorului.

Vorbim de o harta a unui personaj puternic facut sa urce in ierarhia sociala cat mai in varf. Casa regelui, a stapanului, respectiv Casa a X-a din astrograma lui Donald Trump, se bucura de un triplu marcaj: cel al planetei Uranus, de Nodul Nord (misiunea karmica) si de Soare; toate aceste trei elemente indicand clar si indubitabil faptul ca Donad Trump ocupa o pozitie de lider in domeniile pe care le stapaneste.

Hillary Clinton si vibratia semnelor de Apa

Foto: C-NBC

Foto: C-NBC

Pe de alta parte, harta lui Hillary Rodham Clinton, nascuta pe 26 Octombrie 1947, ora 2:08AM, Chicago, Illinois, indica o femeie sensibila dar totodata determinata si puternica, nascuta in semnul Scorpionului, cu ascendentul in Scorpion si cu Luna in Pesti.

Este o harta de putere in care persoana pe care o analizam este marcata de foarte multe lectii karmice, ce impun ca aceasta sa se afle in slujba comunitatii in care traieste. Este vorba de o persoana misterioasa, care cunoaste multe secrete, dar care este capabila sa le si pastreze, fiind extrem de atenta la modul in care comunica cu cei din jur.

2 harti si o comparatie

trump vs clinton

Privind comparativ cele doua harti, cea a lui Hillary Clinton este marcata profund de semne de Apa; apa fiind o vibratie feminina, vorbim de o harta de trei ori feminina prin zodie (Scorpion), ascendent (Scorpion) si prin Luna (Pesti).

Pe de alta parte, harta lui Donald Trump este complet diferita,  fiind marcata de semne de Foc, care indica un triplu masculin. Identific un ascendent in Leu, Marte (planeta masculinitatii si a combativitatii este tot  in Leu), si Luna in Sagetator.

Tripul feminin—Hillary Clinton, si tripul masculin—Donald Trump, se intalnesc intr-o confruntare deschisa, miza fiind soarta Statelor Unite dar si a lumii. Lupta este grea, deoarece ambele tabere manifesta din punct de vedere astrologic forte egale.

Harta momentului votului din Statele Unite

In general, cand se analizeaza astrograma candidatilor la presedintie, se compara harta natala cu tranzitul zilei alegerilor. Dar, deoarece de-a lungul timpului harti ale unor candidati foarte bine aspectati au dezamagit, pierzand alegerile,  am decis sa abordez altfel analiza celor doi candidati.

Asadar, voi lua in calcul momentul cand se inchid urnele pe data de 8 Noiembrie, comform calendarului electoral, pentru a vedea care sunt vibratiile energetice, astrologice ale respectivului moment. Este foarte interesant faptul ca in momentul incheierii votului in ultimul stat American va fi ora 8:00PM, ora Pacificului, Soarele se va afla in Scorpion. Tot la inchiderea urnelor, ascendentul se va afla in semnul Racului, iar Luna va fi in semnul Pestilor. Vorbim asadar despre o tripla vibratie de Apa: Soare in ScorpionAscendent in Rac si Luna in Pesti.

Aceasta vibratie rezoneaza mult cu triplul feminin din harta lui Hillary (zodia Scorpion, ascendent in Scorpion, Luna in Pesti). Hillary Clinton are Mercur, planeta felului in care gandeste, in semnul Scorpionului. Pe data de 8 Noiembrie vorbim de un aspect foarte puternic de conjunctie intre Mercur in tranzit si Mercur-ul ei natal. Cele trei marcaje pe semne de Apa din momentul inchiderii urnelor indica o potentiala sustinere a triplului feminin din harta lui Hillary.

Un alt element important al zilei alegerilor este dat de Marte, planeta masculinitatii, a energiei, dar si a conflictelor. Aceasta planeta se afla pe un grad anaretic, adica la 29 grade si 57 minute in Capricorn. Se cuvine a face o clarificare a termenuui ,,grad anaretic”. In astrologie, gradul 29 indica un aspect de incercare, de test. Acest grad marcheaza trecerea dintr-un semn zodiacal in altul, si, cand o planeta se afla pozitionata pe acest grad inseamna ca persoana sau evenimentele nu sunt sustinute semnificativ. Energia se conentreaza pe efortul trecerii planetei dintr-o zodie in alta (in cazul acesta Marte care se lupta sa iasa din Capricorn si sa intre in Varsator), iar planeta se concentreaza in totalitate pe acest moment.

In plus, pe data de 8 Noiembrie, planeta Marte, pe langa faptul ca se afla pe un grad anaretic este si neaspectat. De aceasta data avem de-a face cu o planeta a razboiului confuza, pe cont propriu, axata pe travaliul trecerii dintr-o zodie in alta si care nu prea este preocupata de ce se intampla in jur.

Care este consecinta faptului ca Marte este neaspectat asupra evenimentului alegerilor din SUA? In primul rand, energia masculina nu este stapana pe sine, asadar puterea si pozitia candidatului masculin este serios pusa sub semnul intrebarii; in al doilea rand, aceeasi energie masculina nu are sustinerea vibratiilor energetice astrale.

Nimic nu e intamplator ...

8 noiembrie este, dupa cum bine stiti, si ziua in care crestinii sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gabriel. Din punct de vedere al astro-angelologiei, adica al curentului astrologic care analizeaza planetele din punctul de vedere al vibratiei si functiilor arhanghelilor, Arhanghelul Mihail intruchipeaza arhietipul masculin, razboinic si justitiar, in timp ce Arhanghelul Gabriel reprezinta contraponderea sa, respectiv arhietipul feminin, cooperant, pacifist si echilibrat.

Vibratia feminina castigatoare ...

In lumina acestor consideratii exista o sansa astrala destul de serioasa ca vibratia feminina a candidatei Hillary Clinton sa fie mult mai puternica in ziua alegerilor decat vibratia lui Donald Trump.

E adevarat, asa cum s-a vazut de-a lungul istoriilor electorale, nu intotdeauna candidatul cu harta cea mai puternica castiga. Totusi, din perspectiva astrologica, Hillary Clinton are cele mai mari sanse sa castige alegerile, mai ales ca traim intr-o epoca a matriarhatului politic, sferele politice de influenta europeana fiind dominate de cancelarul german Angela Merkel si de premierul Marii Britanii, Theresa May.

Mesajul general al acestui momentului astral, cand au loc alegerile, este acela de a cumpani bine, de a face o alegere inteleapta, pentru ca alegerile pe care le facem acum ne vor influenta multa vreme de acum incolo. Acest lucru este sustinut si de planeta Jupiter, Marele Benefic, care din toamna acestui an a intrat in semnul Balantei, iar Balanta este recunoscuta pentru echilibrul pe care il manifesta.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Folositor de citit astazi ...