Semnele mutabile - calitatile si defectele

Acest articol este o analiza din perspectiva manifestarii vibrationale a semnelor mutabile reprezentate de zodiile Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti.  

Asa cum am mai precizat, in astrologie exista trei tipuri de manifestari vibrationale ale semnelor zodiacale, fiecare dintre acestea avand un anumit set de trasaturi comune. Zodiile Taur, Leu, Scorpion si Varsator reprezinta semnele cardinale, in timp ce  zodiile Berbec, Rac, Balanta, si Capricorn reprezinta semnele fixe.

Semne mutabile - Gemeni. Fecioara. Sagetator. Pesti

Cei nascuti sub marcajul semnelor mutabile sunt intotdeauna pe picior de plecare, fie din punct de vedere fizic, fie din punct de vedere mental. Intotdeauna cauta zone noi de explorat si le plac schimbarile. Sunt neobositi, versatili si flexibili, urasc rutina si orice forma de disciplina stricta.

Acesti nativi pot avea o minte dinamica care se aliniaza fara nici o dificultate la orice este nou si inovator, dar apoi renunta la fel de repede precum s-au aliniat la proiectul respectiv. Din acest motiv oamenii nascuti sub vibratia semnelor zodiacale mutabile pot fi iresposabili, nu te poti baza pe ei prea mult si arareori sunt disciplinati, cu toate ca pot fi extrem de sarmanti si hipotici cu cei din jurul lor. 

gemeni

GEMENI

Creativi si persuasivi, Gemenii personifica intru totul calitatile semnelor mutabile. Nu le plac restrictiile si limitarile de nici un fel si au tendinta sa-i dispretuiasca pe cei care sunt linistiti si ancorati in propriile lor sisteme de valori.

Sunt spirite dinamice, istete, vorbesc bine si pot fi extrem de amuzanti, nu se simt bine atunci cand sunt singuri si nu au nici o problema in a schimba cu rapiditate mediul in care traiesc.

Adeseori le lipseste profunzimea emotionala, pot da dovada de superficialitate, dar in acelasi timp mintea lor este extrem de dinamica si are capacitatea de a gasi solutii pentru orice situatie incurcata.

fecioara

FECIOARA

Excelenti comunicatori, Fecioarele cand se afla in toane bune devin niste companioni extrem de amuzanti si placuti scotand la iveala o intelepciune profunda si un simt al absurdului deosebit de amuzant.

Cu toate acestea, calitatile mutabile sunt limitate de faptul ca Fecioara este un semn de Pamant, astfel incat, de multe ori, primeaza atitudinea realista si competitivitatea marcata de semnul de Pamant. In mod surprinzator, totusi, Fecioara este singurul semn de Pamant care nu opune atata rezistenta schimbarii, iar aceasta atitudine este, cu siguranta, stimulata de calitatea mutabila a semnului sau. Se pot adapta cu foarte mare usurinta situatiilor si provocarilor noi lansate de viata avand, cel putin, un plan si o solutie pentru fiecare problema cu care se confrunta.

sagetator

SAGETATOR

Intotdeauna pe picior de plecare, intotdeauna deschis unui alt nou proiect sau relatie de iubire, Sagetatorul este chintesenta vibratiei mutabile. Daca le sunt restrictionate visele, dorintele, daca li se cere sa se supuna unor autoritati, Sagetatorii pot deveni nefericiti, iar aceasta se poate transforma intr-o boala sau o depresie profunda. Sagetatorii sunt persoane simpatice care debordeaza de energie si manifesta o curiozitate neobosita fata de toate zonele vietii, insa, din pacate, de multe ori le lipseste energia necesara pentru a-si finaliza proiectele pe care le incep. Sunt persoane care, mai degraba, stiu sa-i stimuleze pe cei din jur, asa incat nu sunt buni executanti (deoarece, asa cum am mai spus, rutina ii oboseste), insa sunt initiatori de anvergura.

pesti

PESTI

Emotionali si nesiguri, Pestii sunt creativi si intuitivi, insa, adeseori par sa nu se integreze complet in cerintele vietii de zi cu zi. Cauta pacea, dragostea si armonia si de multe ori au o viziune nerealista in privinta vietii.

Una din laturile negative ale acestui semn zodiacal este data de nevoia lor de a evada intr-o lume a iluziilor si, din pacate, de prea multe ori nu fac actiuni concrete in viata de zi cu zi, nu au initiative deosebite, asa incat risca sa ramana la un nivel mediu de manifestare al potentialului lor creator.

Pe de alta parte, Pestii care au astrograma natala si planete in semne cardinale sau fixe pot face lucruri marete, pot ridica imperii datorita calitatii date de semnul mutabil pe care il reprezinta. In plus, abilitatile semnului mutabil, imbinate cu intuitia particulara pe care o au acesti nativi, pot deveni o arma de temut in competitia cu cei din jur.

Autor: Dr. Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Abecedarul semnelor zodiacale ...