Mercur retrograd

Odata cu lansarea la inceputul anului 2016 a sectiunii Calendar Astral, am deschis deschis un subiect extrem de interesant din punct de vedere astrologic, mai exact spus mersul retrograd al planetelor. Pentru ca de la o parte dintre voi, cititorii Roastrolog.com, am primit numeroase comentarii si intrebari legate de acest subiect, am decis impreuna cu colegii mei sa lansam o noua serie de articole tematice dedicate planetelor retrograde. Astazi va voi vorbi despre Mercur retrograd pentru ca vom simti influenta acestuia in perioada 29 aprilie-22 iunie 2016.  

Mercur retrograd

Energiile pe care le absorbim prin intermediul planetei Mercur privesc tot ceea ce intelegem noi prin comunicare, de la cea psihica la cea verbala, si constituie un principiu de legatura si de transmisie intre diversele parti ale fiecarui sistem. Nici un tip de energie nu se poate exterioriza fara un vehicul potrivit reprezentat de Mercur care incarneaza si atitudinea mentala constienta.

In acest caz, ca intotdeauna cand ne regasim in fata planetelor in miscare retrograda, exista un efect de deviere a functiei care dobandeste maxima importanta in interiorul personalitatii in loc sa fie revarsata in exterior. Inseamna ca aceasta configuratie indica o anumita introversiune intelectuala si comunicativa, un accent pus pe explorarea propriei curiozitati si nu pe curiozitatea fata de lumea inconjuratoare. Poate exista un interes scazut fata de ambient, cu exceptia celui rezervat lor insusi, astfel incat ne putem gandi in anumite cazuri la o slaba socializare a subiectului. In realitate, el efectueaza calatoria sa interioara alungand acei stimuli externi care ar putea sa-l deranjeze.

De multe ori, cu Mercur retrograd, persoana are dificultati in a se exprima, in a se face inteleasa si de multe ori poate avea o atitudine de capitulare in fata raporturilor interumane intrucat simte ca nu gaseste canalul de comunicare care sa-l satisfaca profund si prefera astfel sa se interiorizeze. La nivel simbolic are tendinta de a aborda aspectul lumii de dincolo mai degraba decat spatiile aurite ale Olimpului. Acest comportament fireste ca ajuta la crearea unei profunde constiinte de sine, dar si mandria de a avea calitati si virtuti rare. Acest lucru il impiedica de la bun inceput in a avea relatii afective firesti, echilibrate, avand tendinta de a-l domina pe partener mai ales la nivel psihic si de a-l transforma in altceva decat este. Din reflex, de cele mai multe ori, exacerbeaza deziluzii, care nu numai ca nu sunt intelese si analizate, ci sunt „rezolvate” proiectand propriile responsabilitati asupra partenerului.

Din cand in cand, aceasta persoana are o dificultate in a intelege care sunt propriile limite si crede ca poate gasi mereu o explicatie comportamentului sau bazandu-se pe experiente traite care nu au nicio legatura cu cele actuale.

Dificultatea cea mai mare este  legata de trairea prezentului, de acceptarea noilor reguli, de a se adapta diversitatii. La nivel karmic,  dificultatea se manifesta tocmai datorita acestei lipse de intelegere care, cu siguranta, isi are radacinile inca din vietile trecute, din dificultatea de a-i asculta pe ceilalti si pe partener in special pentru ca exista teama de a nu fi inselat, prost inteles cum probabil s-a intamplat in existentele anterioare. In aceasta viata, va trebui sa invete sa-l asculte cu inima si nu doar cu mintea pe partener si sa coboare de pe piedistalul rigid al propriilor certitudini si al victimizarii date de senzatia ca este neinteles,  impresie care este de cele mai multe ori  falsa.

Atunci cand Mercur revine la miscarea directa, nativul invata sa intre in rezonanta cu propriul potential intelectual. Modul sau de colaborare al conceptelor devine mai clar si concis si mai ales este mai liniar. Astfel, incepe sa se schimbe dupa diverse profiluri si da senzatia ca intra intr-un nou ciclu simtind responsabilitatea propriilor alegeri, lucru care ii confera forta, ajutandu-l chiar sa comunice cu lumea inconjuratoare.

Lecturi recomandate 

In saptamanile care urmeaza va voi povesti despre mersul retrograd al planetelor, pana atunci insa, iti recomand sa citesti doua articole care te vor ajuta sa intelegi mai bine modul in care planetele ne influenteaza alegerile: