Neptun retrograd

Neptun, planeta retrograda despre care va voi povesti in acest articol face parte alaturi de Saturn, Uranus si Jupiter din pleiada celor 4 planete transneptuniene despre care am mai scris. 

Misterioasei planete Neptun ii este asociat sentimentul participarii la Univers. Aici devine importanta actiunea  dizolvanta a vechilor tipare, pentru ca persoana care are Neptun retrograd in astrograma sa manifesta reale dificultati in a imbratisa Cosmosul atunci cand este prizonierul unor structuri mentale si sociale rigide. Ceea ce-l poate determina sa iasa din carapacea certitudinilor sale pentru a intalni infinitul este doar un vis maret si stimulator.

Actiunea dizolvanta a lui Neptun ajuta trecerea catre o viziune superioara, unde este mai usoara renuntarea la aspectele materiale ale existentei pentru a da ascultare vocii sufletului. Efectul sau este atat de subtil incat ne dam seama de transformarile pe care le-a efectuat numai atunci cand ele s-au petrecut deja.

Atunci cand nu reusim sa avem incredere in energiile neptuniene si ne inchidem in materialism, deschidem o usa foarte periculoasa: acea a iluziilor. Functia sa, vrem sau nu, are un sens foarte precis in economia personalitatii; daca este impiedicata, ea se va exprima in orice caz ca dependenta de anumite substante sau ca negare a realitatii. Acceptarea sa ne ofera, in schimb, participarea la viata colectiva, bucuria imbratisarii cosmice, o profunda intelegere a vietii spirituale si a proceselor sale.

Confruntarea material - spiritual

Miscarea retrograda a lui Neptun pune si mai mult accentul pe necesitatea unei confruntari intre viata materiala si cea spirituala. Se observa, mai ales in prima parte a vietii, un intens conflict intre aceste doua realitati, a carui rezolvare nu poate fi ignorata. Aceasta configuratie este legata de o ampla cautare a armoniei, uneori atinsa chiar prin exprimarea artistica.

Neptun retrograd intr-o tema natala poate indica faptul ca in existente precedente nativul nu a cultivat latura spirituala, a neglijat-o, a folosit-o in mod negativ sau a avut in fata acesteia o atitudine pasiva. De asemenea, mai poate sugera folosirea negativa a facultatilor de mediu, sau a practicat pur si simplu activitati care au implicat magia neagra. De aceea, in aceasta viata, nativul poate sa dezvolte o serie de fobii sau angoase legate de teama de a nu cadea prada farmecelor sau ritualurilor magice, pentru ca mentalul sau mai este conectat, la nivel de memorie karmica, de acest mod de directionare magica a gandului. Acest lucru devine si mai evident in relatiile afective care sunt gestionate in mod confuz; de fapt, atunci cand apar momente de criza, el tinde sa le atribuie unor cauze externe, precum interpunerea unei terte persoane sau actiunea cuiva care ii vrea raul

Persoanele cu Neptun retrograd in astrograma natala au un simt innascut al adevarului si o capacitate de a alege realitatea care ii uimeste pe semenii lor. Capacitatea acestor persoane, care au Neptun retrograd,  de a intra in contact cu planul sufletului, poate fi o arma cu doua taisuri, care ii conduce la perceperea contradictiilor existentei si la suferinta, din pricina unei prea mari sensibilitati. Cine are aceasta pozitie a lui Neptun in harta natala, adica Nepun retrograd, este foarte intuitiv, simte lucruri pe care ceilalti le percep dupa mai mult timp si fireste, aceasta calitate il izoleaza pentru ca este un neinteles si neacceptat de prezent. Poate aceasta este lectia karmica datorata faptului ca intr-o existenta trecuta s-a folosit de mod negativ de zestrea sa intelectuala creand false iluzii si asteptari zadarnice celor care intrau in sfera lui de actiune. De multe ori se poate sa fi avut un comportament lipsit de etica, ridiculizand sau tratand cu aroganta pe cei care aveau preocupari metafizice, ori s-a ocupat chiar el de aceste lucruri, dar exclusiv in scopuri practice, mai degraba economic decat spiritual.

Nativii cu Neptun retrograd au un simt innascut al adevarului si o capacitate de a alege realitatea care ii uimeste pe semenii lor. Sunt intuitivi peste masura si efectiv sunt conectati la vibratiile superioare ale universului. Aceasta conexiune se manifesta prin manifestari legate de clarviziune, clarscriere, intuitie deosebit de corecta a anumitor persoane sau situatii.

Articole recomandate