Nodul Nord in Casele I, II, III

Inainte de a lectura acest articol, te invit sa verifici in articolul Nodurile Lunare. tabelul in care sunt indicate tranzitele Axei Nodurilor Lunare prin semnele zodiacale. In functie de anul nasterii, vei descoperi cu ajutorul tabelului pozitiile Nodului Nord si a Nodului Sud in zodii. Nodul Nord semnifica lectiile pe care le avem de asimilat in aceasta intrupare pentru a evolua cat mai mult si frumos. Nodul Sud ne indica experientele karmice din care venim, ,,bagajul” pe care il aducem din vietile anterioare si pe care il avem de integrat aici si acum.

Nodul Nord in Casa I-a (BERBEC)

In prima serie de case, cele de sub orizont, accentul este pus pe necesitatea de a indeplini o activitate de autoidentificare. Aceasta pozitie se asociaza axei Berbec–Balanta.

Nodul Nord ne reaminteste ca intre noi si ceilalti exista intotdeauna un echilibru. Daca ai Nodul Nord in Berbec, atunci ai de recuperat mult in privinta stimei de sine,a respectului fata de propria persoana. Din pacate, exista riscul sa recuperezi aceste valori printr-o atitudine mai degraba activa, uneori aproape agresiva fata de alte persoane.

Este posibil ca in trecutul recent sau indepartat sa fi trait in mod necinstit sau lipsit de respect eventuale relatii, iar astazi te intalnesti si cu oamenii si cu situatiile in care ai fost incorect. Lectia pe care o ai de asimilat este sa inveti sa fii o persoana corecta, autentica, asumandu-ti pe deplin propriile actiuni si ganduri.

Aceasta pozitie a nodurilor este aproape tot timpul legata de o karma a afectivitatii. Daca Nodul Nord se afla in semnul Berbecului sau in casa I-a, atunci invariabil Nodul Sud se gaseste in casa a VII-a sau in Balanta si indica faptul ca in existentele precedente s-a trait din plin viata de cuplu sau viata in comunitate, iar acum trebuie depuse eforturi in directia independentei, individualismului, dar nu egoist, fiind extrem de util sa se invete gestionarea propriei solitudini existentiale, intr-un mod in care sa eviti frustrarile sau inhibitiile.

Doresc sa precizez ca Nodul Nord in Berbec nu inseamna neaparat un comportament ardent sau impulsiv de tipul “totul si repede”. Folosit constructiv, acelasi Nod Nord in Berbec poate oferi forta de a deschide noi cai sau de a consuma trairi sugestive, indispensabile propriei evolutii.

Nodul Nord in Casa a II-a (TAUR)

Asociat dialecticii Taur – Scorpion, este cu siguranta una dintre axele cele mai misterioase, cu o componenta puternica a ceea ce se poate defini mentalitate magica. De fapt, se pare ca posesorii acestei configuratii demonstreaza o intelegere naturala a lumii invizibile, a lucrurilor oculte, a secretelor naturii si cu siguranta au experimentat deja puterea si armonia fortelor cosmice, practicamd, de multe ori, in vietile anterioare magia, alchimia sau orice alta practica oculta. Totusi, lectia nodului Nord in Taur nu are nimic de-a face cu ocultismul, ci te forteaza sa inveti lectia lumii materiale, a lucrurilor si situatiilor pragmatice privite din perspectiva financiara.

Chiar daca din vietile anterioare ai mostenit  o perceptie spontana a Cosmosului si a legilor lui, exista riscul de aparitie a comoditatii, asteptand ca Universul sa se miste in jurul tau.

Nodul Nord in Casa a II-a predispune la cautarea sigurantei, chiar economice, si acumularea bunurilor materiale personale, palpabile, ca o forma de compensare a vietilor in care ai renuntat la toata bunastarea materiala in favoarea lectiilor spirituale.

In aceasta pozitie a nodurilor trebuie sa constientizezi faptul ca in viata nimic nu este etern si ca singura forma de manifestare a puterii interioare este trairea autentica a emotiilor personale.

In aceasta existenta ai nevoie de certitudini considerabile si le cauti cu orice pret. Daca acum experimentezi lectia Nodului Nord in Taur, inseamna ca ai Nodul Sud (experienta vietilor anterioare in Scorpion). Daca in trecut te-ai indepartat de corp si de nevoile sale personale punand lumea spirituala pe primul loc acum vei avea nevoie de certitudini si de fundamente stabile.

Nu ai niciun motiv sa te temi de saracie pentru ca nu se va pune niciodata problema legata de acest lucru. Aceasta teama, aceasta fobie este doar reflexia angoaselor familiei sau a celor din jur pe care le atragi ca un magnet asupra ta. Invata sa te relaxezi si vei vedea ca banii si bunastarea materiala vor fi parte a experientelor pozitive ale acestei vieti.

Nodul Nord in Casa a III-a (Gemeni) 

Nodul Nord in aceasta zona este tipic unui suflet care a dezvoltat un inalt grad de libertate a gandului si a actiunii. Nu ai cunoscut mari limite, mai mult, ai putut hoinari timp indelungat acolo unde te-a purtat curiozitatea, fara sa dai explicatii nimanui. In timpul acestor experiente ai acumulat multe cunostinte, iar acum simti necesitatea de a le comunica si altora .

Poti deveni un bun profesor, cu conditia sa reusesti sa iti tii sub control dorinta de independenta care uneori poate sa faca dificila socializarea. Adeseori poti da dovada de nerabdare si preferi o atitudine informala pentru a-ti exprima punctul de vedere. Trebuie sa recuperezi contactul cu cotidianul, cuvata de zi cu zi, de care in alta viata ai fugit.

Cu aceasta pozitie a Nodului Nord va trebui sa inveti sa imparti spatiul, sa relationezi cu semenii tai, iar in cea mai spirituala acceptiunea a sa, aceasta configuratie poate indica un mesager care aduce grupului sau cateva tipuri de adevar. De asemenea, trebuie sa te implici mai profund in esenta lucrurilor si, mai ales, sa renunti la dualitate. Aceasta dualitate insa niciodata nu este tendentioasa sau directionata catre intentii rele, este doar o atitudine inradacinata, provenita din multe existente, in care a trebuit sa alegi tactica disimularii emotiilor pentru a putea supravietui. Una dintre lectiile pe care trebuie sa le depasesti este intoarcerea de la cultura academica la cea elementara, sau simplificarea ideilor pentru a face mai practice si concrete o serie de concepte complexe si excesiv de abstracte.

In existentele anterioare te-ai cufundat in studii profunde, pierzand contactul cu realitatea si, din acest motiv, in aceasta viata, iti vine greu sa abordezi simplitatea in orice actiune. Scopul tau in aceasta viata este acela de a te indrepta catre simplitatea fiintei, de a comunica cu ceilalti in mod direct, abordand un limbaj si niste concepte usor de inteles.

Recomandari

Pe site-ul Roastrolog.com au mai fost publicate o serie de articole cu privire la casele astrologice si Axa Nodurilor Lunare. In cazul in care nu le-ai citit, iata recomandarile noastre: