Nodul Nord - Casele IV, V si VI

Inainte de a lectura acest articol, te invit sa verifici in articolul Nodurile Lunare. tabelul in care sunt indicate tranzitele Axei Nodurilor Lunare prin semnele zodiacale. In functie de anul nasterii, vei descoperi cu ajutorul tabelului pozitiile Nodului Nord si a Nodului Sud in zodii. Nodul Nord semnifica lectiile pe care le avem de asimilat in aceasta intrupare pentru a evolua cat mai mult si frumos. Nodul Sud ne indica experientele karmice din care venim, ,,bagajul” pe care il aducem din vietile anterioare si pe care il avem de integrat aici si acum.

Nodul Nord in Casa a IV-a (Rac)

Se spune ca aceasta configuratie este foarte puternica datorita intensei incarcaturi emotionale pe care o contine. Solutionarea problemelor familiale este urgenta pentru fiecare dintre noi, in special pentru tine, care ai Nodul Nord in aceasta casa, casa familiei. Abia atunci, dupa solutionarea problemelor familiale, vi putea porni liber pe drumul tau. Cand Nodul Nord se gaseste in casa a IV-a, ne aflam in fata unui caz emblematic. Este vorba, de fapt, de regasirea simtului propriei familii, mai ales familia ca imagine interioara.

Cu Nodul Nord in aceasta pozitie se intelege necesitatea de a avea radacini si accentueaza cat de mult un ambient familial favorizeaza armonios pacea interioara si satisfactia personala. Realizarea acestei teme trece prin diverse experiente legate de familia de origine si de raportul cu membrii acesteia, adica cu parintii. S-ar putea sa simti acut necesitatea de a te regasi pe tine, sprijinindu-te pe o structura familiala, un cuib in care sa regasesti de fiecare data emotii si sentimente profunde. Se recomanda cautarea implinirii in termeni afectivi inaintea celor sociali.

Acest aspect simbolizeaza si o dorinta de intimitate cu ceilalti care va conduce si la dorinta de a-i proteja. Cu aceasta pozitie te poti simti purtat catre proiectele personale, catre constructia unui nucleu familial. Este un fel de regasire de sine in ciuda faptului ca simti in mod constant chemarea socialului, a succesului profesional, a spiritului decizional, autoritarismului si a punctelor de referinta cu care erai obisnuit in alte vieti De multe ori poate simti ca duci o lupta interioara intre ceea ce doresti si ceea ce exista cu adevarat, iar adevarata victorie consta in gasirea caii de mijloc. La nivel karmic, exista un puternic conflict fata de figura parinteasca, legat de experiente de privatiune emotionala.

Nodul Nord in Casa a V-a (Leu)

Legatura dintre casa a V-a si semnul Leului ne informeaza imediat ca aceasta pozitie duce la descoperirea propriei creativitati si a increderii in viata si ajuta la regasirea imaginatiei interioare si a unei senine ingeniozitati; redevenim copii cu entuziasm si spontaneitate si ne permitem sa visam. Tipica acestei configuratii este o lume interioara bogata in viziuni si dorinte. Casa a V-a este in contact cu energia cosmica si vrea sa devina un canal al acesteia. Este important sa inveti sa iti dedici timp nevoilor personale si sa oferi imaginatiei un spatiu de manifestare cat mai larg. De asemenea, aceasta pozitie a nodurilor iti cere sa lucrei la propria nevoie de afectiune si la propria generozitate. Este de preferat sa incerci sa oferi fara a primi ceva in schimb, dar, mai ales, sa depasesti suspiciunea in relatiile cu ceilalti, care vine din experiente consumate in alte vieti. Exista in interiorul tau un fel de teama in a te deschide in fata emotiilor si, din acest motiv, multe prietenii pot esua. Tendinta spre solitudine se poate manifesta inca de la varsta adolescentei, solitudine cauzata de teama de a suferi sau de a fi dezamagit.

In vietile precedente ai fost foarte diferit de ceea ce esti astazi. Ai consumat foarte probabil iubiri neconventionale, transgresive sau ai imbratisat idealuri utopice, de la bun inceput irealizabile, sau ai trait fara a avea un adapost stabil, hoinarind dintr-un loc in altul fara un tel precis. In actuala existenta intampini dificultati in a te adapta regulilor si in satisfacerea exigentei de onestitate impusa de Nodul Nord. In unele cazuri te simti constrans de povara propriei libertati.  

Nodul Nord Casa a VI-a (Fecioara)

Asociat semnului Fecioarei, integrarea acestui Nod Nord cere o continua verificare a propriei atitudini, fie cu privire la sanatatea fizica, imbunatatind propriile obiceiuri, fie punandu-te in slujba celorlalti. Daca manifesti dorinta de a vindeca trupuri sau suflete, atunci esti pe drumul cel bun, caci te indrepri catre calea solutionarii Nodului Nord. Nodul Nord in Fecioara sau in Casa a VI-a se poate gasi in harta natala a vindecatorilor sau a oamenilor care poseda energii tamaduitoare.

Pe umerii tai apasa greutatea karmica a unor suferinte psihice sau emotionale carora de multe ori in aceasta viata nu reusesti sa le descoperi cauza. Va trebui sa inveti sa iti structurezi rational viata si sa devii mai competitiv. Nu trebuie sa intelegi prin aceasta ca ar fi bine sa fugi de propriile sentimente, ci doar trebuie sa inveti  ca a te face util celorlalti comporta intotdeauna un pret de platit, dar si un castig fata de care nu trebuie, insa, sa se creeze o dependenta.

In existentele anterioare ai urmat cai legate de religie si spiritualitate, deseori pentru a fugi de obligatii si responsabilitati legate de intemeierea unei familii.

Recomandari

Pe site-ul Roastrolog.com au mai fost publicate o serie de articole cu privire la casele astrologice si Axa Nodurilor Lunare. In cazul in care nu le-ai citit, iata recomandarile noastre: