Nodul Nord in Casele VII, VIII, IX

Inainte de a lectura acest articol, te invit sa verifici in articolul Nodurile Nord. tabelul in care sunt indicate tranzitele Axei Nodurilor Lunare prin semnele zodiacale. In functie de anul nasterii, vei descoperi cu ajutorul tabelului pozitiile Nodului Nord si a Nodului Sud in zodii. Nodul Nord semnifica lectiile pe care le avem de asimilat in aceasta intrupare pentru a evolua cat mai mult si frumos. Nodul Sud ne indica experientele karmice din care venim, ,,bagajul” pe care il aducem din vietile anterioare si pe care il avem de integrat aici si acum.

Nodul Nord in Casa a VII-a (Balanta)

In a doua jumatate a caselor ne gasim in fata unei karme de relatie. Experientele cele mai semnificative vor fi traite ca un schimb cu ceilalti si se vor concentra asupra dinamicii relatiilor. Inainte de toate, Nodul Nord in Casa a VII-a pune relatiile in centrul vietii tale. Ai multa nevoie de aprobarea altora, de sustinerea si de forta pe care ceilalti ti-o pot da, dar supravietuieste in tine si un puternic sentiment de independenta si de autosuficienta, ce poate face loc neintelegerilor cu cei din jur. Poti fi deseori nehotarat in dorinta de a intari legaturile si limitarea libertatii pe care acest lucru il comporta. Poti avea uneori un comportament ambiguu, ca, de exemplu sa te declari un spirit liber si in acelasi timp sa faci totul pentru a te lega de cineva.

Din punct de vedere spiritual, Nodul Nord in Balanta sau in Casa a-VII-a este o configuratie minunata, care indica posibilitatea de a strabate un drum lung impreuna cu camarazii tai si de a te alipi unui grup. In orice caz, in timpul vietii vei descoperi valoarea colaborarii. Este important ca sa te detasezi de falsa siguranta constituita pe propriul sine, care este marcat uneori de atitudini ce nu reflecta deloc adevarata ta natura, cea intima. De-a lungul vietii va trebui sa iti cauti parteneri care sa respecte ideea de cuplu si parteneriat dinamic in relatii.

In vietile trecute ai experimentat fie prea multe relatii afective,fie nu ai fost atras de nimeni, sub imperiul unei superficialitati datorate mai degraba unei nevoi de companie decat a celei de dragoste adevarata. Ai avut dificultati in a intra in profunzimea sufletului, privilegiind trairea momentului. In general, nu at facut pe nimeni sa sufere caci nimeni nu a avut timp sa te cunoasca prea bine. Astazi dai semne ca ai nevoie de o mare armonie in viata afectiva si relationala, dar mai ales aceea ca esti pregatit sa iti asumi o relatie adevarata.

Nodul Nord in Casa a VIII-a (Scorpion)

Aceasta pozitie este foarte intensa si se regaseste in temele unor personalitati care sustin mari batalii interioare. Implica detasarea de certitudinile cotidiene si de alegerea situatiilor limita care ofera lectii dure. E ca si cum individul, prin experiente foarte puternice, ar vrea sa se elibereze de legaturile fizice care il impiedica in drumul sau spre cunoasterea altor realitati, poate chiar si oculte.

Persoanele cu Nodul Nord in casa a 8-a vor sa experimenteze un tip de participare cosmica totala, trancedentala. Din acest motiv, Nodul Nord este specific mediumurilor sau altor personaje aflate in cautarea unei realitati diferite de cea cu care suntem obisnuiti in viata de zi cu zi.

O alta coordonata a Nodului Nord in Casa a VIII-a sau in semnul Scorpionului este cea a sexualitatii. Experienta sexuala poate fi traita ca un moment de eliberare din planul fizic. Poti manifesta interes catre lumea magiei sau, mai generic, exista o relatie particulara cu moartea proprie sau a altora. Esti familiarizat cu misterul si, din acest motiv, esti o persoana hipnotica pentru cei din jurul tau. Este important ca aceasta putere sa nu fie folosita in mod egoist, pentru a evita consecinte impovaratoare. Este o configuratie care nu prea lasa loc ambiguitati pentru ca are nevoie de o linie de conduita foarte clara.

Un aspect important al acestei pozitii a Nodului Nord priveste raporturile karmice care reapar in aceasta viata pentru a fi rezolvate. Este o lectie importanta, aceea de a invata sa-i lasi pe oameni sa plece atunci cand ei si-o doresc, in loc de a-i retine cu propria putere.

In vietile trecute ai dat multa importanta placerilor materiale si senzuale, neocupandu-te de sinele interior. Pe plan personal, desi nu ai provocat nimic neplacut persoanelor din jurul tau, nu ai reusit totusi sa intelegi adevaratele probleme si ai incercat sa abordezi viata totdeauna din punct de vedere practic si rational. Nevoia pe care o resimti in aceasta viata de a-ti crea un spatiu interior te impinge sa cauti persoane sau doctrine care pot sa te ajute sa evoluezi.

Nodul Nord in Casa a-IX-a (Sagetator)

Cine prezinta aceasta configuratie nodala provine dintr-o experienta de tip Gemeni. Acum tema pe care ti-ai ales-o sa o rezolvi este sa iti dezvolti calitatile opuse, adica de a extinde constiinta catre ceea ce este indepartat si mai putin cunoscut. Este vorba despre depasirea caracterului diferit al lucrurilor apropiate pentru extinderea catre noi filosofii si conceptii de viata. La inceput va fi dificil, din pricina unei anumite obisnuinte de a avea incredere doar in lucrurile si persoanele cunoscute, dar dupa aceasta va exista deschidere fata de noi orizonturi si fata de necunoscut. Va fi importanta gasirea unei noi forme de exprimare individuala mai libera, mai putin supusa regulilor codificate. Aceasta configuratie nu este prin ea insasi un semn al unei vieti orientate catre spiritualitate. Este mai degraba o accentuare a nevoii de evadare din obisnuit pentru a plonja in noi ambiente si, deseori, acest lucru are loc tocmai prin cunoasterea de tari straine si straini.

Se mai poate observa uneori o remarcabila tensiune nervoasa si tendinta spre conflict verbal nu pentru ca o doresti, ci pur si simplu pentru ca se creaza conjuncturile care conduc la aceasta atitudine.

In existentele trecute nu ai acordat prea mult spatiu imbogatirii intelectuale si ai abordat viata cu multa superficialitate, gasindu-te apoi in situatii dificile pe care nu ai stiut sa le gestionati. Este posibil chiar sa fi escrocat sau chiar desproprietarit de bunuri pe cineva fara a simti niciun sentiment de vinovatie. In actuala viata ai adanc implementat in structurile tale simtul justitiei si legalitatii, dar deseori te poti opri numai la planul formal.

Nodul Nord si 

Pe site-ul Roastrolog.com au mai fost publicate o serie de articole cu privire la casele astrologice si Axa Nodurilor Lunare. In cazul in care nu le-ai citit, iata recomandarile noastre: