Nodul Nord in Casele X, XI si XII

Inainte de a lectura acest articol, te invit sa verifici in articolul Nodurile Lunare, tabelul in care sunt indicate tranzitele Axei Nodurilor Lunare prin semnele zodiacale. In functie de anul nasterii, vei descoperi cu ajutorul tabelului pozitiile Nodului Nord si a Nodului Sud in zodii. Nodul Nord semnifica lectiile pe care le avem de asimilat in aceasta intrupare pentru a evolua cat mai mult si frumos. Nodul Sud ne indica experientele karmice din care venim, ,,bagajul” pe care il aducem din vietile anterioare si pe care il avem de integrat aici si acum.

Nodul Nord in Casa a X-a (Capricorn)

Asa cum ne putem imagina, aceasta axa priveste dialectica dintre legaturile familiale si realizarea individului. Aceasta pozitie nodala se gaseste in temele acelora care au fost nevoiti sa se ocupe de timpuriu de propriul nucleu de origine. Chiar daca aceasta configuratie impune indeplinirea propriei functii in interiorul clanului, nu trebuie sa uiti niciodata propriile aspiratii. Ea se poate referi si la relatiile karmice cu membrii familiei, de obicei parintii, care trebuie retraite si rezolvate inainte de a incepe propriul drum.

Ai o legatura simbiotica cu trecutul, precum si cu relatiile cu familia. De asemenea, probabil ca resimti povara acestor lucruri de care vreti sa te eliberezi. Exista posibilitatea sa te simti prins intr-o plasa de legaturi din care nu reusesti sa te eliberezi, pentru ca te blocheaza uneori in incercarea realizarii personale si sociale.

Lectia pe care trebuie sa inveti in aceasta viata implica asumarea raspunderilor sociale si sa nu neglijezi relatiile mondene care, chiar daca sunt privite ca pur superficiale sau inutile, te vor ajuta sa iei contact cu realitatea si sa depasesti limitarile din vietile trecute. Pentru tine povara vietilor anterioare este foarte grea, aproape inhibatorie pentru o viata noua. Conservi inca multe tipare comportamentale si conditionari din trecut. Aceasta pozitie a nodurilor lunare poate induce constiintei actuale traume din trecut, fara solicitari mari din partea prezentului. In general, este vorba de existente traite cu simt de raspundere fata de familie si patrie, aparand cu zel si devotament ceea ce apartine propriului clan. Ambitia si realizarea personala nu isi gaseau sensul decat in aceste doua obiective. In aceasta viata trebuie sa inveti sa urci social, sa evoluaezi insa trebuie sa te desprinzi si de familie, legand sa iti traiesti propria viata.

Nodul Nord in Casa a XI-a (Varsator)

Axa nodala orientata catre Casa a XI-a ne informeaza ca ne gasim in fata necesitatii de a imprima un ton mai idealist existentei noastre, bazat pe cautarea adevarului. Acesti subiecti provin din casa a 5-a unde capacitatea creativa si increderea individului in Cosmos s-au dezvoltat foarte mult. Acum este vorba sa extinzi aceasta incredere in relatii sociale in marea comunitate. Exista dorinta de a desfasura o viata sociala posibil de tip umanitar. Astfel, forta valorilor si a idealurilor este simtita profund atat de mult incat adeseori esti pus in fata unor alegeri dificile, intre aspiratiile personale si nevoile comunitatii. Unele persoane cu Nodul Nord in Varsator sau in Casa a XI-a  pot renunta la propriile dorinte in favoarea unei cauze mai nobile, chiar cu pretul unor sacrificii remarcabile. Care este gradul de sacrificiu la care esti dispus sa apelezi? Doar tu cunosti raspunsul. De asemenea, este cautata asocierea cu ceilalti, poate in medii in care se impartasesc aceleasi idealuri sociale.

In vietile trecute nu au lipsit excesele de orice natura care te-au secatuit fizic si sufleteste. Provocarea, riscul, hazardul erau trasaturi dominante ale vietii tale. Viata ta a fost marcate de exteriorizare si deseori ai facut uz de forme de constrangere cu tenta vulgara aplicata altora.

In actuala existenta te poti reintalni cu trecutul, dar in mod ciudat nu vei mai stapani parghiile pentru a te putea comporta in acelasi mod. Este probabil una dintre cele mai benefice karme, pentru ca ea te va forta de-a dreptul sa evoluezi, sa dai dovada de altruism si sa inveti iubirea de sine si a aproapelui.

Nodul Nord in Casa a XII-a (Pesti) 

Aceasta este cu siguranta una dintre pozitiile unde se evidentiaza cel mai bine problematicile karmice ale persoanei. Nu e neaparat ca sa indice cine stie ce lipsuri si egoism din trecut ale sufletului. Dimpotriva, deseori pozitia este prezenta in temele persoanelor de o inalta spiritualitate si indica o profunda dorinta de a implini calatoria interioara muncind pentru altii. O puternica introspectie si continua meditatie asupra sensului vietii este constanta acestei configuratii. Chiar daca nu iti dai seama in mod direct, vei cauta izolarea intr-o forma sau alta. Aceasta aspiratie se poate concretiza prin retragerea in locuri de vindecare sau in diverse tipuri de comunitati, dar si in contextul unei vieti familiale normale. Este un drum de transformare subtila care va duce catre o noua orientare de viata, catre ceea ce s-ar putea numi imbratisarea “cosmica”. Aici, in fapt, se valorifica lucrurile cu adevarat importante, se abandoneaza legaturile bolnave cu materia, pentru a descoperi dimensiunea ultramateriala. In cazul in care cu adevarat greutatea karmica se refera la actiuni negative ale trecutului, vor fi mai dezvoltate tematicile subconstiente caracterizate de complexe de vinovatie si inferioritate, precum si de o nevoie latenta de izbavire prin modalitatile puse in cale de destin prin diverse incercari de viata.

Prima parte a vietii tale poate fi dedicata mai mult slujirii unei cauze sau a unor persoane individuale, in timp ce, dupa a doua jumatate a vietii, realizarea individuala, increderea in sine vor spori si vor reprezenta un punct de interes particular. De asemenea, cand Nodul Nord se afla in semnul zodiacal al Pestilor sau in Casa a XII-a, reusesti intotdeauna sa iesi din orizontul stramt al existentei si sa atingi o spiritualitate pura. In vietile trecute ai fost dominat de viata de zi cu zi sau ai dat acesteia o importanta prea mare, astfel incat a fost imposibil sa traiesti si alte aspecte ale vietii. Probabil ca nu a fost chiar optiunea ta, cat mai degraba o conditionare, fie familiala, fie de destin, dar oricum a fost vorba de o alegere care ai facut-o si care a blocat celelalte cai de abordare a vietii. In existenta actuala esti recompensat pentru tot ce ai suportat si simtiti acum o mare nevoie de spiritualitate si libertate care, uneori pot deveni alibi pentru a fugi de problemele cotidiene si de implicatiile lor.

Nodul Nord si casele astrologice

Pe site-ul Roastrolog.com au mai fost publicate o serie de articole cu privire la casele astrologice si Axa Nodurilor Lunare. In cazul in care nu le-ai citit, iata recomandarile noastre: