Nodurile Lunare

Desi sunt niste puncte virtuale Axa Nodurilor Lunare reprezinta pe de o parte obiectivul pe care il avem de atins in aceasta intrupare (Nodul Nord), dar si cantitatea de informatii, de cunostinte pe care o purtam cu noi din vietile anterioare.

Termenul de “axa” se refera la cele doua polaritati virtuale, respectiv Nodul Nord (viata aceasta) asezat fata in fata cu Nodul Sud (oglinda vietilor anterioare). Nodul Nord semnifica lectiile pe care le avem de asimilat in aceasta intrupare pentru a evolua cat mai mult si frumos. Nodul Sud ne indica experientele karmice din care venim, ,,bagajul” pe care il aducem din vietile anterioare si pe care il avem de integrat aici si acum.

Axa Nodurilor Lunare se modifica la aproximativ 2 ani si are o miscare inversa acelor de ceasornic. In functie de luna si anul in care te-ai nascut poti afla in ce semn zodiacal se afla Nodul Nord si Nodul Sud pe astrograma ta. La finalul acestui articol vei gasi tabelul care va ajuta sa identifici pozitia celor doua noduri pe harta ta natala.

  Sursa: austincoppock.com

Secole la rand, tema  Axei Nodurilor Lunare si mesajul continut de ele nu a fost facut public maselor mari de oameni de catre astrologii profesionisti. De fapt, semnificatia Nodurilor Lunare este, din anumite puncte de vedere oculta, in sensul ca necesita o cunoastere profunda a astrologiei si psihologiei, si nu poate fi revelata decat initiatilor sau persoanelor cu o putere de acceptare si intelegere a polaritatii lumii.

Modul de actiune al Nodurilor Lunare se plaseaza tot timpul pe doua planuri distincte: constient—inconstient, rational—magic, evolutiv—involutiv.

Nodul Nord si Nodul Sud

Axa Nodurilor Lunare a fost intaia data mentionata in traditia indiana, respectiv in lucrarea Mahabharata. Legenda povesteste ca intr-o zi dragonul ceresc, ajuns la petrecerea zeilor, sorbi din licoarea nemuririi, amrita. Aceasta grava imprudenta starni furia lui Naraiana, care, prada urii, isi arunca discul despicand dragonul in doua. Doar ca dragonul bause deja amrita, licoarea nemuririi, asa incat pedeapsa Naraianei nu s-a putut materializa decat pe jumatate.  Capul Dragonului se inalta spre cer in incercarea zadarnica de a se uni cu coada, care si ea, la randul ei, isi cauta inutil jumatatea.

Pentru orientali, Nodul Nord reprezinta Dharma, calea de urmat in aceasta existenta. Dharma este constituita din invataminte morale. Acest drum ar putea fi de multe ori dureros, greu, neprietenos, plin de obstacole si privatiuni penru persoana care doreste sa evolueze din punct de vedere trupesc,mental si spiritual.

Nodul Sud, sau Coada Dragonului sau Ketu reprezinta, in schimb, karma, limitarile din vietile anterioare prezente inca in cea actuala. Din acest motiv orientalii manifesta mai mult respect fata de Nodul Nord decat de cel Sud, spre deosebire de astrologii occidentali. Orientali se gandesc ca aici  si  acum sunt singurele mijloace la indemana pentru a putea depasi cercul de existente pamantesti si deci, durerile, suferintele si incercarile sunt cu preponderenta intalnite in aceasta viata. Restul a fost deja trait si reprezinta un exemplu de erori pe care n utrebuie sa le mai comitem si in viitor.

Acelasi lucru poate fi analizat si in termeni psihologici: Axa Dragonului ne confrunta cu acele atitudini care sunt fructul crizelor si a traumelor legate de copilarie de care nu ne este usor sa ne desprindem. Aceste traume, experimentate in prima parte a vietii sunt de fapt motorul care ne determina sa facem anumite alegeri legate de partenerii nostrii, familiile noastre, viata noastra in general si din care unori este dificil sa iesim fara suferinta.

Axa Nodurilor Lunare

Axa Nodurilor Lunare abordeaza intotdeauna o  problematica de care nativul isi va da seama mai devreme sau mai tarziu. Un element unic al functiilor axei nodurilor lunare este faptul ca alegerile pe care le facem nu pot fi niciodata proiectate asupra celorlalti. Nodurile au o natura extrem de personala si vitala pentru propria supravietuire psihica, dar mai ales spirituala.

Nodurile sunt legate intr-un fel sau altul de provocari existentiale. In lucrarea intitulata North Node Astrology: Rediscovering Your Life Direction and Soul Purpose, autoarea Elisabeth Spring afirma ca:

“In orice tema natala, Caput draconis (Capul Dragonului) reprezinta un conflict interior de rezolvat, o dificultate de depasit, o bucata de pamant pe care destinul ne impune sa il aratam pentru a ne afirma fiinta si capacitatea de a darui, dand astfel sens si valoare propriei existente.”

Se poate observa ca Nodurile poseda o valoare de destin pentru un nativ, intrucat, punandu-l in contact cu tot potentialul sau creativ de care dispune, se poate recupera adevarata sa matrice existentiala.

Pierre Lassalle vede Nodurile ca pe niste spirale evolutive ascendente. Axa Nodurilor Lunare limpezeste lucrurile si asupra modalitatilor si mijloacelor de care persoana dispune pentru a putea evolua.

In particular, Nodul Sud indica locul unde salasluiesc majoritatea inchistarilor cu care nativul trebuie sa faca un compromis, daca doreste sa isi inceapa ascensiunea catre spiritualitate sau catre metafizic, prin indepartarea de materie si de acel vartej de limitari ale trecutului. Aceasta cale este indicata, in schimb, de zodia si de casa in care se afla Nodul Nord, loc unde nativul are o mare libertate si capacitate de realizare, cu conditia sa nu se supuna muscaturilor restrictive si inhibatoare ale trecutului.

Axa Nodurilor Lunare este aproape intotdeauna in raport cu problematica de care individul isi va da seama mai devreme sau mai tarziu si care nu se proiecteaza niciodata la ceilalti din pricina ca nodurile au o natura extrem de personala si vitala pentru propria supravietuire psihica, dar mai ales spirituala.

Tabel cu datele tranzitelor Nodurilor Lunare in Semne Zodiacale

Mai jos gasesti tabelul tranzitele Axei Nodurilor Lunare prin semnele zodiacale. In functie de anul nasterii, vei descoperi pozitiile Nodului Nord si a Nodului Sud in zodii. Urmatoarele articole pe care le vom publica iti vor explica semnificatiile celor doua noduri in toate semnele zodiacale.

nodurile lunare
tranzite
tranzite
tranzite

Deoarece foarte multe persoane nu stiu unde au Nodul Sud, chiar daca in tabelul de mai sus am indicat anii si pozitiile Nodului Nord-Nodului Sud adaug un tabel suplimentar.

noduri

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Nodul Nord si Casele Astrologice

Iti prezentam seria de articole care explica semnificatiile celor doua noduri sub cele 12 semne zodiacale.