Planetele transneptuniene

Astrologii si pasionatii de astrologie sunt familiarizati cu planetele cunoscute ale sistemului nostru solar: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluton. De asemenea, in astrologie se mai folosesc si luminariile Soare si Luna. Majoritatea astrologilor folosesc in studiul lor aceste 8 planete insotite de cele doua luminarii. Cu toate acestea, exista un grup de astrologi priviti cu reticenta de scolile clasice de astrologie, eu insa i-as numi chiar inovatori, si care se folosesc de studiul planetelor transneptuniene sau uraniene in analizele pe care le realizeaza.

Tonul acestei miscari l-a dat un german pe nume Alfred Vitte in timpul Primului Razboi Mondial. In acea perioada, Vitte a facut o multime de astrograme atat familiei sale, prietenilor apropiati, cat si soldatilor care luptau in transee. Ceea ce a descoperit a fost revolutionar pentru astrologie. El a constatat ca nici luminariile si nici cele 8 planete nu activau pregnant pe harta persoanelor care treceau prin niste crize personale. Si atunci cum puteau aceste persoane trece prin diverse crize de evolutie, daca pe astrogramele lor totul parea ,,linistit”?

Alfred Vitte si planetele transneptuniene

De-a lungul anilor, Alfred Vitte a emis o ipoteza—ca ar mai exista inca 8 planete pe care nu le putem vedea, care nu au fost inca descoperite in mod palpabil, dar care exista in Univers. Pentru inceput Vitte a descris patru planete: Cupidon, Hades, Zeus si Cronos, apoi alte patru: Apolon, Admetos, Vulcanus si Poseidon.

In timp, cele 8 planete au fost descoperite fizic de catre oamenii de stiinta, identificarea lor ca obiecte ceresti intarind acuratetea si vizionarismul lui Vitte.

In 1914 Vitte a numit aceste planete transneptuniene. Le-a numit astfel deoarece in 1914 planeta cea mai indepartata din sistemul nostru solar era Neptun, iar termenul de ,,trans” indica tot ce este invizibil inca mintii noastre, dar este identificat la nivel energetic.

Vitte nu a luat in seama ironiile confratilor sai de breasla si si-a continuat cercetarile, bazandu-se pe ipoteze matematice. Astfel, a elaborat un sistem de calcul interesant: cand in viata unui prieten sau in lume avea loc un eveniment major, insa astrologic nu se gasea pe harta niciun tranzit particular, el facea un mic semn. Apoi, cu rabdare, astepta urmatorul eveniment fara tranzit special si iarasi facea un semn. In acest mod absolut ingenios a reusit sa calculeze orbita ipotetica a planetelor transneptuniene. Mai jos se poate vedea schema de lucru folosita in identificarea orbitei ipotetice a planetelor transneptuniene.

 Schema de lucru folosita in identificarea orbitei ipotetice a planetelor transneptuniene.

 Schema de lucru folosita in identificarea orbitei ipotetice a planetelor transneptuniene.

Ironiile au continuat, iar cel de-al treilea Reich i-a interzis categoric sa mai practice acest tip de astrologie, fara ca sefii SS sa ofere explicatii logice pentru aceasta interdictie. Se speculeaza ca prin calculele acestea, Vitte a prevazut caderea regimului nazist si moartea lui Hitler si de fapt acesta a fost motivul real pentru interzicerea continuarii cercetarilor.

Cu toate ironiile si interdictiile impuse, Vitte si-a continuat in secret studiile, care au coincis in 1930 cu descoperirea planetei Pluton. Ce este impresionant este faptul a Vitte a reusit, pe baza tiparului de calcul descris mai sus, sa identifice cu precizie maxima orbita planetei Pluton. Aceasta confirmare pe plan mondial a intuitiei sale, l-a stimulat sa infiinteze  scoala de la Hamburg si sa isi urmeze visul, adica studierea planetelor transneptuniene. Dupa descoperirea planetei Pluton, Vite a numit planetele invizibile inca- planete uraniene.

Saturn, Uranus, Neptun, Pluton - planetele neintelese  

Nu pot sa nu remarc faptul ca oamenii, atunci cand se confrunta cu necunoscutul, tind sa scoata la lumina latura negativa a acestuia, iar aceasta teama s-a manifestat si in astrologie.

De-a lungul timpului, unele planete au fost prost intelese din cauza ignorantei si lipsei de informatii disponibile la un anumit moment.

Totusi, in momentul in care oamenii au inceput sa fie mai cooperanti, sa accepte si un alt punct de vedere, sa adune cazuistica in domeniul astrologiei, au constatat ca aceste planete considerate pe nedrept malefice isi au contributia lor speciala la dezvoltarea noastra. Asa se face ca o serie de planete percepute in trecut ca avand influente malefice, au capatat astazi noi atribute care influenteaza pozitiv viata noastra. Iata cateva exemple:

  • Saturn - in trecut era supranumit Marele Malefic, aducatorul de durere sau moarte; astazi Saturn este cel care ne ajuta sa ramanem constanti drumului nostru si ne asigura stabilitate;
  • Uranus - considerat initial ca planeta dezastrelor care aducea numai suparari si surprize neplacute, este astazi planeta care ne ajuta sa avem realizari deosebite in domeniile tehnice si ne usureaza munca prin ideile inovatoare si solutiile rapide si nonconformiste pe care ni le insufla;
  • Neptun - a fost considerat planeta celor bolnavi psihic care aducea dezamagire si tristete; astazi Neptun este cel care aduce inspiratie si ne permite sa empatizam cu cei din jur, explorandu-ne profunzimea emotiilor;
  • Pluton - planeta hotilor si a distrugerilor, era asociata adeseori cu o bomba atomica si efectele acesteia; astazi ne da puterea sa ne dezvoltam, sa ne regeneram si sa ne folosim de mijloacele si informatiile psihologice pentru a gasi solutii la provocarile vietii.

In privinta planetelor transneptuniene insa se lucreaza la identificarea punctelor pozitive si a minusurilor lor, insa, in urmatoarele articole voi dezvolta pe larg atat functiile lor, cat si beneficiile sau prejudiciile pe care aceste planete le aduc in viata noastra.

Admetos, o planeta neptuniana cu totul speciala

Am dorit sa deschid seria articolelor despre planetele transneptuniene— sau uraniene cum sunt numite tot mai adesea— povestindu-va despre Admetos. O consider importanta pentru ca ea este privita in astrologice ca fiind ,,Marele Vindecator”. Daca Neptun este planeta vindecarii emotionale, daca Mercur este planeta vindecarii din variante alternative, naturiste, daca Marte este planeta vindecarii prin chirurgie si amputare, Admetos, pe de alta parte, este vindecatorul global si total. El este axat mai ales pe preventie, deoarece, cu ajutorul acestei planete, putem urmari modul in care o afectiune se instaleaza in corp si, extrem de important, etapa de evolutie a bolii in momentul consultarii hartii astrale a nativului. Cu ajutorul planetei Admetos, astrologii au inteles ca exista trei etape de instalare a unei afectiuni in organismul uman:

Prima etapa este manifestarea in planul astral. Mai precis predispozitia pentru o afectiune specifica pe care o anumita persoana o poate manifesta. Acest tip de predispozitie este recunoscuta si de astrologia clasica, prin analizarea casei a 6-a din astrograma. Casa a 6-a este numita si ,,casa bolilor” insa nu se refera concret la o anumita afectiune, ci, in functie de zodia si planetele care aspecteaza sau nu casa a 6-a poate indica anumite predispozitii catre un anumit tip de afectiuni.

A doua etapa reprezinta afectarea biocampului vital. Aici incepe sa functioneze Admetos. Mai exact, daca ai o conduita nesanatoasa, daca zi dupa zi manifesti o anumita emotie sau adictie, atunci aura ta (sau ceea ce astrologii trasneptunieni numesc ,,biocamp vital”) incepe sa aiba de suferit.  Acest biocamp a fost chiar fotografiat si masurat (vezi imaginea de ma jos), asa incat existenta lui nu poate fi nicio clipa pusa sub semnul intrebarii. 

Aura fotografiata (Sursa: fengshuidana.com)

Aura fotografiata (Sursa: fengshuidana.com)

Biocampul vital are rolul unui scut pentru organismul uman. El opreste toate energiile negative sa patrunda in corpul fizic, ferindu-ne de afectiuni grave. Insa, in momentul in care prin comportamentul nostru incepem sa ne crem propriile energii negative, biocampul incepe sa fie atacat din doua directii: din exterior (factorii de stress zilnic) si din interior (propria energie de manifestare). Analiza tranzitului planetei Admetos iti ofera informatii importante daca acest biocamp incepe sa se subrezeasca sau nu.

A treia etapa  reprezinta instalarea bolii in corp. Manifestarea fizica a unei afectiuni este de fapt ultima etapa de analizat. Admetos are o contributie serioasa si in acest caz, pentru ca ne indica gravitatea afectiunii, cat de dispusi suntem sa ne vindecam si evolutia bolii.

Desigur, pe langa aceste atribute, Admetos are mult mai multe functii, pe care ti le voi prezenta in urmatoarele articole.

In loc de concluzie ...

Planetele transneptuniene reprezinta un subiect mai putin cercetat, dar extrem de generos si interesant, motiv pentru care acesta este un prim articol dintr-o serie dedicata acestora. Daca ti-a placut articolul, urmareste contul RoAstrolog de Facebook. Aici promovam zi de zi articolele pe care le publicam pe site. 

Povestea lui Admetos te introduce in lumea mitologica, prezentandu-ti povestea din spatele planetei. Altfel spus, vei intelege mai bine vibratia acestui corp ceresc, aceasta simbolizand modul in care planeta este dispusa sa interactioneze cu pamantenii. 

Planeta Admetos iti explica rolul acesti astru intr-o astrogramana natala. In functie de casa si semn, Admetos reprezinta modul cum reactionam in fata incercarilor profunde ale vietii. Tot el indica manifestarile noastre mentale si reactiile fizice-somatice in fata confruntarii cu o pierdere serioasa sau cu o piedica destul de mare.

Lecturi despre planetele transneptuniene