Saturn retrograd

Iata-l pe „marele malefic”, teroarea intregii traditii astrologice, cel putin a celei mai putin iluminate. In epocile in care nu se cunosteau, cel putin oficial, alte planete lente, Marte si Saturn erau considerati raspunzatori de toate calamitatile posibile. Multi cercetau pozitia lui Saturn pentru a vedea unde vor exista, cu siguranta, problemele cele mai grave, dar nu este totdeauna astfel.

Functia structuranta a lui Saturn este coloana vertebrala al oricarui proces si ar fi problematic sa se renunte la ea. Putem sa ne lipsim de simtul responsabilitatii si de indatoriri? Putem trai fara limitari? Putem evita sa dam o forma organizarii si realizarii vreunui proiect? Desigur ca nu trebuie sa se exagereze cu limitarile, deoarece ele produc rigiditati din care, apoi, este dificil sa iesim. O data ce structurile au fost folosite la constructia unei baze solide de plecare, putem porni in cautarea mesajului planetei care se refera la posibilitatile de depasire a materiei.

Saturn retrograd

Cine stie ce gandesc profetii de nenorociri despre aceasta planeta atunci cand este de-a dreptul retrograda! Pare, insa, ca nu chiar atat de ingrozitor, chiar daca este nevoie de multa maturitate ca sa fie inteleasa si traita in cel mai bun sens.

Figura severa a planetei insoteste nativul in introspectie pana ce va putea sa dezvaluie misterele si sa topeasca nodurile carmice ramase in suspensie. El va retrai, probabil, situatii si relatii din trecut, dar de data aceasta cu o maxima constienta. Este o calauza austera care nu va permite cu usurinta sa se neglijeze exigentele sufletului in favoarea altor realizari.

Saturn este planeta incercarilor de viata, iar pozitia sa retrograda este favorabila dezvoltarii psihologice si spirituale, chiar daca nu ofera un drum lesne de strabatut. De fapt ofera o capacitate rara de a suporta incercarile din care nativul iese mereu mai puternic, mai bogat spiritual, mai plin de energie pozitiva. Este foarte probabil ca aceasta pozitie a lui Saturn sa dea o serie de incercari de depasit si in viata afectiva.

Pe langa asumarea responsabilitatilor, chiar a celor relative la viara partenerului. Saturn va permite sa se compenseze datoriile carmice ramase suspendate din vietile trecute. Nativul va deveni in timp mai profund si mai responsabil in ceea ce priveste propriile alegeri si in viata afectiva se poate in fata unor optiuni care nu il impulsioneaza sau sunt putin irecompensatoare. Acest lucru, insa, nu inseamna ca viata sa va fi usoara, ci dimpotriva, toate reusitele sale necesita un pret mare de platit, iar viata afectiva va avea o serie de incercari si suferinte cu scopul de a atinge un adevarat echilibru. Probabil ca realizarea de sine vine la o varsta inaintata, atunci cand va fi castigat o siguranta de sine profunda si anumita imperturbabilitate emotionala. Se poate chiar sa aleaga o viata solitara dupa ce a trait unele experiente nepromitatoare, dar acest lucru nu are iz de renutare, ci mai degraba de victorie, de o modalitate mai diferita de a iubi si de a se lasa iubit, mergand pe ideea proverbului „singuratatea este un lux atunci cand este propria noastra alegere”.

Nativul cu Saturn in retrograd in tema natala are un simt deosebit al datoriei, de multe ori excesiv de pronuntat, si nu lasa nimic nerezolvat. In aceasta viata vrea sa-si regleze toate conturile cu trecutul si pana nu va fi sigur ca a facut acest lucru cu greu va lasa acest proiect, chiar daca este dur si extenuant. De fapt persoana va incerca mereu sa isi calculeze datoriile carmice si sa nu lase nimic in urma, sau va lasa minimul posibil netreminat pentru ca uraste sa traisca cu povara faptului ca are ceva de platit, dar mai ales sa traiasca in liniste preferand confruntarea cu situatiile si suportand toate consecintele.

Viata sa afectiva va parcurge un drum cunoscut, mereu bazata pe o loialitate de fond de multe ori cruda, foarte dura. Este posibil ca in aceasta viata sa intalneasca un partener dintr-o viata tercuta cu care nu a putut consuma senin relatia sau care cauza directa a problemelor sale. In viata actuala va prelua probabil si datoriile acestuia si va incerca sa plateasca datoria carmica dobandita in existentele precedente.

Lecturi recomandate